Valors

8.000 persones participen a la flashmod del “Jo sóc com tu”


26 juliol 2014

projecte santi

Més de 8.000 persones han participat aquest migdia al Nou Parc Central a la flashmod de la cançó “Jo sóc com tu”, himne del projecte Santi de la Fundació Maresme. Un èxit de convocatòria que converteix aquesta iniciativa en un acte estrella i solidari de les Santes només en la seva segona edició. Han calgut tres assajos perquè tots els mataronins concentrats a l’esplanada del Nou Parc Central seguissin amb bona coordinació els passos que acompanyen el tema versionat enguany pel grup Pegatina.

Després de la flashmob ha començat l’Esquitxada de colors, amenitzada per Jaume Barri i Gino Diamantini.  A més, però, durant tot el matí de Dissantes, especialment els nens, han pogut gaudir de diverses activitats lúdiques i tallers organitzats per la Fundació. Durant tota la jornada la marea de samarretes grogues amb la cara d’en Santi s’ha fet notar i la ciutat s’ha bolcat a donar suport aquesta entitat.

Dissantes fins a la nit

Les Dissantes, però, enguany s’allarguen fins a la nit amb concerts al Parc Central. Els grups col·laboradors amb aquesta iniciativa solidària són La Banda Biruji, que versionen qualsevol estil musical; Strombers, amb la seva barreja de ritmes llatins, ska, reggae, rock i country; i Txarango, un dels grups de moda del moment, que practica una fusió musical amb el reggae com a eix central.

La Fundació El Maresme, que organitza les Dissantes junt amb l’Ajuntament, és una entitat amb quaranta-vuit anys de recorregut que promou la inclusió social i la participació activa de les persones amb discapacitat intel·lectual, objectius que es porten a terme a través del Projecte Santi, nascut el setembre del 2012. El projecte es visualitza amb el personatge d’en Santi.

Aquí més fotos de la flashmod i de Dissantes