Identitat

Noranta-set artistes plasmen el valor de la identitat a la Mostra Sant Lluc per l’Art


18 setembre 2014

Identitat Sant Lluc

La identitat, el valor que treballa aquest mes la ciutat, és el tema central de la Mostra Sant Lluc per l’Art. Una exposició que s’ha inaugurat aquest vespre a l’Ateneu de la Fundació Iluro amb una conferència de l’escultor Manuel Cusachs, que ha explicat com la identitat és reflexa a l’art (vídeo). Un valor que enguany ha generat reflexions molt diverses entre els artistes no professionals de la ciutat.

“El tema escollit va provocar inicialment cert  desconcert, però el resultat final és d’una riquesa sorprenent”,  ha explicat Isabel Llaquet, secretària de l’entitat. De fet, a la mostra, oberta fins el 2 de novembre, s’hi poden veure des  de retrats fins a paisatges, però també quadres relacionats amb l’Aizheimer, composicions abstractes, etc. “Cada quadre té la seva història, perquè la identitat és la nostra història personal”, insisteix Llaquet.

I com que de vegades només mirant el quadre i llegint el nom de l’obra no es perceben aquelles histories personals que s’amaguen darrera de les pinzellades, l’Associació Sant Lluc ha decidit enguany convocar tots els artistes el 19 d’octubre i proposar-los explicar un per un el perquè de la seva obra, quin relat o reflexió sobre la indentitat hi ha darrera  la seva tela. Un exercici que aquesta vesprada ja s’ha practicat en petits grups i que ha resultat un exercici molt enriquidor.