Filtrar per mes


 • dimecres 8 gener 2014

  Per una consciència crítica

  Juan José Tamayo

  Conferència impartida per Enric Sala, cap d’Opinió  d’El Periódico, i Juan José Tamayo, doctor en teologia i filosofia, que acaba de publicar el llibre Cincuenta intelectuales para una conciencia crítica (Editorial Fragmenta).

  Organitza: Associació Cristianisme al Segle XXI

   

  Lloc i hora: Sala d’Actes de la Fundació Iluro / 20:00

 • dimecres 8 gener 2014

  Prat de la Riba, forjador de la nacionalitat catalana

  Enric Prat de la Riba

  Conferència a càrrec del periodista, assagista, periodista i escriptor, Josep Maria Puigjaner, sobre Enric Prat de la Riba, home de ferm compromís polític i nacional i primer president de la Mancomunitat de Catalunya. D’aquesta institució enguany se’n celebra el centenari.

  Organitza: Aules Sènior de Mataró

  Lloc i hora: Foment Mataroní / 18:00

 • dissabte 11 gener 2014

  Jornada Lliga Catalana de Boccia

  boccia

  Mataró acull la primera jornada de la Lliga Catalana de Boccia. El joc de la Boccia es remunta a la Grècia clàssica, sent rescatat a la dècada dels 80 pels països nòrdics, que el varen adaptar a les persones amb minusvalia. Una bona oportunitat per conèixer un nou esport.

  Organitza: Federació Esportiva Catalana Paralítics Cerebrals

  Lloc i hora: Poliesportiu Municipal Teresa M. Roca / 10:00

 • dissabte 11 gener 2014

  Curs de teatre de civisme i convivència

  Aula de Teatre de Mataró

  Curs gratuït de teatre per preparar accions teatrals al carrer i treballar el civisme i la convivència. Curs obert a persones a partir de 12 anys amb inquietuds per a implicar-se en la millora dels seus barris a través de la metodologia de la interpretació social.

  Organitza: Aula de Teatre

  Lloc i hora: Aula de Teatre / 10:30

 • dilluns 13 gener 2014

  El tractat d’Utrecht

  Tractat d'Utrech

  Conferència sobre el tractat d’Utrecht a càrrec de Sebastià Sardiné, advocat,  escriptor i investigador històric. El 1713 la Gran Bretanya i Portugal, per una banda, i França i Espanya, per l’altra, es van comprometre a posar fi als conflictes provocats per la Guerra de Successió Espanyola.

  Preu: 5 euros – Organitza: Locus Amoenus

  Lloc i hora: Col•legi d’Aparelladors / 18:00

 • dijous 16 gener 2014

  Projecció de curtmetratges d’Energia

  Casa Capell

  La Casa Capell, entitat que planteja com podem millorar la nostra ciutat i el món on vivim, en qualsevol dels àmbits que abraça la sostenibilitat, presenta les seves activitats dels primer trimestre del 2014. La primera, el pròxim 16 de gener, serà la projeccció dels “Curmetratges d’Energia del Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient”. Es podran veure: “Donde sopla el viento”, “out al derroche” i  “Renovar”. Totes les activitats de la Casa Capell són gratuïtes però amb places limitades.

  Organitza: Casa CapellCol·labora: Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona  i Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient (FICMA)

  Lloc i hora: Casa Capell / 19:00

 • divendres 17 gener 2014

  Fundació Vicenç Ferrer

  Vicenç Ferrer

  Conferència  sobre aquesta organització no governamental pel desenvolupament fundada el 1969 a Anantapur (Índia) pel català  Vicenç Ferrer (1920-2009), home de ferm compromís personal amb els més desfavorits de la societat i gran transmissor d’aquest valor.

  Organitza: AV Peramàs Esmandies  / Esmandies Casal de Barri

  Lloc i hora: Les Esmandies / 19h

 • dissabte 18 gener 2014

  Festa inaugural de l’Espai Gatassa

  Espai Gatassa

  Festa per celebrar la recuperació per al barri de Cerdanyola i per a la ciutat de l’espai sociocultural de la Gatassa després del seu tancament l’estiu del 2011.

  Organitza: Ajuntament de Mataró / Entitats del barri

  Lloc i hora: Espai Gatassa / 11:00

 • dissabte 18 gener 2014

  V Festival Solidari de l’Esperança

  virgen_esperanza

  Per cinquè any consecutiu, després del cap de setmana de Reis, la Hermandad Nuestro Padre Jesús Nazareno y Nuestra Señora de la Esperanza celebren el Festival Verge de l’Esperança. Un acte musical organitzat inicialment per commemorar l’aniversari de la imatge de la Mare de Déu a Mataró i que s’ha anat convertint en un festival solidari.

  Entrada: Aportació solidària / Organitza:  Hermandad Nuestro Padre Jesús Nazareno y Nuestra Señora de la Esperanza

  Lloc i hora: Teatre Monumental / 18:00

 • Dimarts 21 gener 2014

  Hora del conte: “Les aventures d’en Miquel Tornavís”

  Vivim del Cuentu

  Aquesta setmana ens vindrà a veure a la biblioteca la companyia Vivim del Cuentu – experts en històries amb valors-, per explicar-nos Les aventures d’en Miquel Tornavís. Un relat sobre del compromís.

  Organitza: Biblioteca Pompeu Fabra

  Lloc i hora: Biblioteca Pompeu Fabra

 • dimecres 22 gener 2014

  El compromís, avui

  Àngel Castiñeira

  Conferència sobre el valor del compromís a càrrec d’Àngel Castiñeira, professor del Departament de Ciències Socials d’ESADE-URL, director de la Càtedra de Lideratges i Governança Democràtica i director de l’Observatori de Valors. Aquesta conferència és la primera del cicle “Valors i compromís” que l’entitat organitza en motiu del desè aniversari de la revista Valors.

  Organitza: Associació Cultural Valors

  Lloc i hora: Tecnocampus / 19:00

 • dimecres 22 gener 2014

  Presentació del llibre: “Los intereses del futuro”

  portada llibre

  Dins els cicle “Parlem d’Economia”, presentació del llibre “Los intereses del futuro” (Editorial RBA), amb el seu autor, el professor Joan Cals, catedràtic de l’UAB. Farà diàleg amb l’economista mataroní Xavier Subirats de la Junta del Col·legi d’economistes de Catalunya.

  Organitza: Foment Mataroní

  Lloc i hora: Foment Mataroní / 19:30

 • dimecres 22 gener 2014

  L’hora del conte: “El consell de rates”

  Consell de les rates

  L’hora del conte és l’hora més esperada de la setmana. Saps per què? Doncs perquè tots els nens i nenes vénen a la biblioteca a escoltar contes. El consell de les rates, el conte d’aquesta setmana ens farà pensar en el compromís. Aquesta és la qüestió. Qui li posarà el picarol al gat? És molt fàcil parlar, però el més important i més difícil és acomplir les coses. En Josep Roca serà l’encarregat d’explicar el conte.

  Organitza: Biblioteca Antoni Comas

  Lloc i hora: Biblioteca Antoni Comas / 18:00

 • divendres 24 gener 2014

  Presentació del projecte “Mataró, ciutat de valors”

  Logo

  Tots els mataronins i mataronines estan convidats a la presentació del projecte “Mataró, ciutat de valors”. Comptarem amb la presència dels ambaixadors dels dotze valors escollits. La periodista de Catalunya Ràdio, Sílvia Cóppulo, conduirà l’acte.

  Organitza: Ajuntament de Mataró / Diverses entitats

  Lloc i hora: Teatre Monumental / 19:00

 • diumenge 26 gener 2014

  Obertura del Pati de Can Marfà

  Can Marfà

  Acte d’obertura del Pati de Can Marfà després d’un compromís entre l’Associació de Veïns, que gestionarà l’espai, i l’Ajuntament de Mataró. L’acord ha arribat després d’un procés llarg: sol·licitud per part de l’AV, acord amb l’Ajuntament perquè amb recursos propis s’adeqüés i condicionés l’espai, i  finalment obertura i gestió. L’acte començarà amb una cercavila, una benvinguda i seguirà fins a la una del migdia amb diverses activitats lúdiques.

  Organitza: AV. Veïns / Ajuntament

  Lloc i hora: Pati de Can Marfà / 11:00

 • diumenge 26 gener 2014

  Dia Mundial per la Pau – Pregària Interreligiosa

  fraternitat

  Un any més, i aquesta ja és la quarta edició consecutiva, el “Racó de la pau” acull en motiu de la Jornada Mundial per la Pau una pregària interreligiosa  organitzada per Justícia i Pau del Maresme, Associació Al Ouahda i Grup de pregària per la Pau.

  Organitza:  Justícia i Pau del Maresme, Associació Al Ouahda, Grup de pregària per la Pau.

  Lloc i hora: Racó de la Pau (Parc Central- Av Corregiment) / 12:00)

 • dilluns 27 gener 2014

  Commemoració del Dia Oficial de la Memòria de l’Holocaust

  acte holocaust mataró

  Cada any,  en aquest espai de la ciutat ubicat al Passeig Carles Padrós, diverses entitats i institucions de la ciutat es comprometen  a no oblidar les víctimes dels Crims contra la Humanitats i a treballar perquè fets com l’Holocaust  no es repeteixin.

  Organitza: Ajuntament de Mataró

  Lloc i hora: Davant el monument de la Intolerància / 19h

 • dijous 30 gener 2014

  Dia Escolar de la No-violència i la pau

  pau mans idiomes

  El Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP), conegut també com a Dia Mundial o Internacional de la No-violència i la Pau, fundat l’any 1964, és una iniciativa d’Educació No-violenta i Pacificadora. Cada 30 de gener, dia proper a l’aniversari de la mort de Ghandhi, es practica a les escoles de tot el món. Enguany, els centres escolars de la ciutat també han programat diverses activitats per reafirmar el seu compromís amb la pau.

  Organitza: Regidoria d’Ensenyament

  Lloc i hora: Totes les escoles

 • divendres 31 gener 2014

  Concert de Coral a favor de la Pau

  Gandhi

  Amb motiu del Dia Escolar de la No Violència i de la Pau (DENIP, 30 de gener, Aniversari de la mort de Gandhi), el Foment Mataroní organitza un concert en el qual intervindran les tres corals que fan el seu assaig a les dependències de l’ entitat: Corals Rodamón, Madrigalista i Primavera per la Pau.

  Organitza: Foment Mataroní

  Entrada: Lliure

  Lloc i hora: Foment Mataroní / 20:00

 • dissabte 1 febrer 2014

  Festa infantil per recordar Sant Joan Bosco

  Don Bosco

  Aquesta festa infantil es realitza per recordar a Sant Joan Bosco, fundador de la congregació salesiana, de la qual en va sorgir el moviment “Asociación de Cabezas de Familias de San Juan Bosco de Mataró”, actual Associació Veïnal La Llantia,  liderat pel pare salesià José Maria Echarri i qui va crear en aquest barri l’església, entre moltes altres coses. I d’aquesta comunitat en va sortir el primer esplai al barri.  Sense dubtes, un exemple de compromís per part d’un barri molt treballador que s’ha construït tot el que té actualment. 

  Organitza: Associació Enlleura’t

  Lloc i hora: Parc de La Llàntia / 16:30

 • Dimarts 4 febrer 2014

  Lectura poètica del ‘Minotaure’

  Minotaure

  Dins el cicle de poesia Alabatre, Ignasi Pàmies llegirà la traducció Minotaure de Friedrich Dürrenmatt. Un poemari escrit des del punt de vista d’aquest ser engabiat al laberint sense saber el perquè. El laberint és fet de miralls i el Minotaure creu que els seus reflexos són els seus amics, que té iguals, fins que topa amb la fredor del vidre i
  comença el drama de la realitat de saber-se sol, sense els altres.
  Organitza: La Breu Edicions i El Públic

  Lloc i hora: El Públic / 19:00

 • dijous 13 febrer 2014

  Activitats intergeneracionals

  Intergeneracional

  Diverses activitats que promouen la col·laboració i l’intercanvi d’experiències entre els joves que participen dels espais joves i la gent gran que participa dels casals. A partir del joc es treballen temes com l’empatia, la solidaritat, l’alteritat, el compromís, la comunicació, l’escola actia, la comprensió, etc.

  Organitza: Ajuntament de Mataró

  Lloc i hora: Pista de patanca entre espai jove de Cerdanyola i el casal gent gran (Pg Ramon Berenguer III, 82-84) / 18:00

 • dijous 13 febrer 2014

  “De seminari a habitatges socials”

  Joan Peris

  La sala d’actes de la Fundació Iluro acull una xerrada-col·loqui titulada “De seminari a habitatges socials”. S’explicarà la resposta de l’església de Lleida al problema de l’habitatge a càrrec de Mons. Joan Piris, bisbe de Lleida.

  Organitza: Justícia i Pau del Maresme i Càritas Interparroquial de Mataró 

  Lloc i hora: Sala d'Actes de la Fundació Iluro / 19:30

 • dijous 13 febrer 2014

  Mònica Fusté: “Camino al éxito”

  Mònica Fusté

  L’escriptora, conferenciant i coach professional -certificada per la Internacional Coach Federation-, Mònica Fusté, realitzarà un seminari a Mataró obert i gratuït en motiu de la publicació del seu darrer llibre “Superacción” (Ediciones Obelisco). Un valor ple de recursos per millorar la teva autoestima, la superació personal i la creativitat.

  Organitza:  Associació de Professionals Autònoms Europeus

  Lloc i hora: Centre Cívic Cabot i Barba / 10:00h - 12:00h

 • dissabte 15 febrer 2014

  Concert Gospelsons

  Gospel Sons

  Gospelsons, projecte nascut de la Casa de la Música de Mataró, actua dins el Cicle de Músiques Tranquil·les que té lloc a la ciutat per presentar el seu primer disc en directe, gravat al mateix Teatre Monumental ara fa un any. Sota la direcció de Georgina Blanch, aquest grup de vuitanta persones, de gran diversitat i edats, es reuneix
  cada setmana per promoure aquest estil musical i gaudir de l’amistat generada entre els seus membres.
  Organitza: Casa de la Música – Mataró
  Preu: Entre 6 i 10 euros

  Lloc i hora: Teatre Monumental / 22:00

 • diumenge 16 febrer 2014

  Teatre: ‘Volumen descontrolado’

  EPMA

  Dues entitats s’han unitat per programar amb fins solidaris i en benefici de les persones amb discapacitat intel·lectual l’obra de teatre Volumen descontrolado, una comèdia que enfoca la vida amb optimisme. Ressalta el fet que podem ser els amos dels nostre destí i convertir-lo en èxit, si sabem encaminar-lo positivament i no sumir-nos en la desolació per problemes que tenen solucions alternatives.
  Organitza: Grup de Teatre de la Parròquia de Maria Auxiliadora i Fundació El Maresme

  Lloc i hora: Parròquia Maria Auxiliadora / 18:00

 • Dimarts 18 febrer 2014

  L’hora del conte: L’arbre vell

  L'arbre vell

  En aquesta edició de” L’hora del conte” s’explicarà un llibre ple de  valors. L’arbre vell, de Ruth Brown, ens parla de convivència, de treball en equip, de potenciar el que cadascú sap fer millor i d’anar tots alhora quan volem salvar el lloc on vivim!

  Organitza: Biblioteca Pompeu Fabra

  Lloc i hora: Biblioteca Pompeu Fabra / 18:00

 • dimecres 19 febrer 2014

  L’hora del conte: “El peix irisat”

  peix irisat

  Especial Hora del Conte sobre l’alteritat dins el marc del projecte “Mataró, ciutat de valors”. S’explicarà als nens  el llibre “El peix irisat”, conte de Marcus Pfister, a càrrec de Susagna Grabulosa. El peix irisat és el peix més bonic del mar, però també és el peix més trist perquè per egoista i presumit cap peix del mar no vol jugar amb ell.

  Organitza: Biblioteca Antoni Comas

  Lloc i hora: Biblioteca Antoni Comas / 18:00

 • dijous 20 febrer 2014

  L’alteritat. El valor del segle XXI

  Begoña Roman

  La doctora en filosofia per la Universitat de Barcelona, professora de la Facultat de Filosofia d’aquesta Universitat i ex directora de la d’ètica de la Univeristat Ramon Llull, Begoña Román, serà l’encarregada d’impartir la segona conferència del cicle “Valors i compromís” que organitza la revista “Valors” en motiu de la celebració del desè aniversari de la publicació.

  Organitza: Associació Cultural Valors

  Lloc i hora: Can Palauet / 19:30

 • dissabte 22 febrer 2014

  Final Any Espriu a Mataró

  salvador-espriu-guillermina-puig-1980-gencat-cat

  El mateix dia que va morir el poeta ressonaran a Mataró els rítmics acords d’Indesinenter a través de la veu de diverses corals mataronines. Una versió de Raimon, i adaptada per Xavier Rodón, de l’únic poema – a part de La pell de brau- que Espriu enceta amb primera persona del plural. Més que mai, en aquests versos, el “jo líric” del poeta esdevé “nosaltres”. El poema de “l’home salvat en poble” ens esperona a tots, sense exclusió, a ser amos del nostre destí. per anar tancant la porta a la por i fer-nos més forts en la raó i les conviccions que ens uneixen.
  Organitza: Comissió Any Espriu Mataró

  Lloc i hora: Pl. de l'Ajuntament / 19:00

 • divendres 28 febrer 2014

  Usuaris de la Residència del Pla d’en Boet fan esport adaptat

  residencia pla boet_350

  Els alumnes que cursen el Cicle formatiu de grau superior d’animació d’activitats físiques i esportives de l’Escola Pia Santa Anna porten a terme la dinamització de dues jornades esportives adaptades per persones amb discapacitat de la Residència Pla d’en Boet de la Fundació Llars l’Amistat. Aquesta activitat es repetirà el 7 de març.

  Organitza: CF de Escola Pia Santa Anna  i la
  Fundació Llars de l’Amistat Chesire de Pla d’en
  Boet

  Lloc i hora: Pavelló Municipal Eusebi Millan / 10:00

 • divendres 28 febrer 2014

  Conferència: “Re-ingeniera de l’èxit”

  Quim Valls

  Conferència de Quim valls, doctor en reeducació de l’inconscient, creador del mètode KIMMON i autor del llibre “Emocionalmente”, i Manu Ramírez, director general de l’Institut KIMMON pel desenvolupament de la Intel·ligència Emocional. Explicaran com es pot valorar la intel·ligència emocional d’una persona a través de la seva lletra o signatura.

  Organitza: APAE

  Lloc i hora: Centre Cívic Cabot i Barba / 10:30h - 12:30h

 • dissabte 1 març 2014

  XIII Criterium Maresme

  CARTEL-CRITERIUM-2014-V3

  Competició de patinatge artístic per nois i noies que tindrà lloc a Mataró el dissabte 1 de març (de 9:00 a 21:00 hores)  i el diumenge 2 de març (de 9:00 a 14:30 hores).

  Organitza:   Patinatge Artístic Mataró

  Lloc i hora: Poliesportiu Municipal Jaume Parera ( Avinguda corregiment, 62 )

 • dissabte 1 març 2014

  Jornades de Lliga Catalana de Ciclisme en pista

  polatack

  Mataró acollirà el 1, 8 i 22 de març les proves de ciclisme en pista en diverses categories des d’aleví a màster, masculí i femení.

  Organitza: Esport Ciclista Mataró i Federació Catalana de Ciclisme

  Lloc i hora: Velòdrom Municipal / a partir de les 10:00

 • dimecres 5 març 2014

  “Max Cahner, un compromís vital amb el redreçament de la cultura catalana”

  482px-Max_Cahner

  Conferència oberta de les Aules Sènior de Mataró sobre “Max Cahner, un compromís vital amb el redreçament de la cultura catalana”, impartida pel filòleg de la llengua catalana, Joan Tres Arnal. Max Cahner va ser  editor, polític i historiador de la literatura catalana i impulsor, amb un gran esforç, de coses com l’Arxiu Nacional de Catalunya, la Filmoteca de Catalunya, el Teatre nacional, el Centre d’Art Santa Mònica o els mitjans de comunicació públics catalans.

  Organitza: Aules Sènior Mataró

  Lloc i hora: Foment Mataroní / 18:00

 • dimecres 5 març 2014

  Tallers esportius als Espais Joves

  Tallers esportius als Espais Joves de la ciutat cada dimecres i divendres del mes de març. Espai Jove Cerdanyola: Esports. Cada dimcres de 18.30 a 20.15 h. A l’escola Tomàs Viñas; Espai Jove Pla d’en Boet: “Balla al ritme”. Cada dimecres de 18.30 a 20 h. A l’Espai Jove del Pla d’en Boet; Espai Jove La Llàntia: Torneig de futbol sala. Divendres dia 28/03 de 18 a 20 h. Pista poliesportiva de la Llàntia, Espai Jove Rocafonda-El Palau: Esport. Cada divendres de 18.30 a 20.15 h. Escola Rocafonda.

  Organitza: Departament de Joventut – Ajuntament de Mataró

  Lloc i hora: Escola Tomàs Viñas, Escola Rocafonda, Espai Jove Pla d'en Boet i Pista poliesportiva La Llàntia / de 18:00 a 20:15

 • diumenge 9 març 2014

  Concert de Georgina Blanch

  Georgina Blanch

  Georgina Blanch és una de les veus referents de la nova generació musical local. Una ciutat és viva quan apareixen noves generacions d’artistes que creuen en el que fan i s’esforcen en ensenyar-ho. Aquest és el cas de Georgina Blanch. Hiperactiva, inquieta, passional. Directora dels populars Gospel Sons o vocalista dels Mataró Rumba All Stars era qüestió de temps que actués en solitari.

  Preu Entrada: 5 euros- Organitza: El Públic i Casa de la Música Col·labora: Codetickets

  Lloc i hora: El Públic / 20:30

 • dimecres 12 març 2014

  Conte: “El test buit”

  test_buit

  L’Emperador anuncia un mètode gens habitual per triar un hereu: el nen que faci créixer les millors flors de la llavor que ell li entregarà serà el successor al tron. En Ping, malgrat tots els seus esforços, és incapaç de fer brotar la seva llavor. Aquesta és la base argumental d’El test buit, una narració de tradició xinesa sobre el valor, l’honradesa i l’esforç. Un conte que explicarà en Josep Roca a la Biblioteca Antoni Comas en el marc del projecte “Mataró, ciutat de valors”. 

  Organitza: Ajuntament de Mataró-Biblioteca Antoni Comas

  Lloc i hora: Biblioteca Antoni Comas / 18:00

 • dimecres 12 març 2014

  Cicle de xerrades per familiars de malalts d’Alzheimer

  Alzheimer

  L’Associació de Familiars d’Alzheimer del Maresme (AFAM) ha programat un cicle de xerrades adreçades a persones que tenen parents amb aquesta malaltia. La primera de les conferències tindrà lloc el 12 de març, tractarà sobre  “Higiene mental” i anirà a càrrec de la psicòloga de l’AFAM, Eulàlia Ramírez. La segona de les conferències serà el 9 d’abril, el tema és  “Cocina para tu mente” i la conferenciant  serà Perla Kaliman, doctora en Bioquímica. El 30 d’abril la conferència serà sobre  “L’alimentació en la persona gran” i anirà a càrrec de la empresa Danone. El 14 de maig la “Mediació familiar” serà el tema a debat, estarà conduït per l’advocada MªDolors Fernàndez Sainz. I, ja a les portes de l’estiu dues conferències més, “La higiene dental en la gent gran” a càrrec del Dr. Carles Subirà, l’11 de juny, i “La ètica del cuidar”, el 9 de juliol. Totes les conferències, d’entrada lliure, tindran lloc al Centre de Dia d’AFAM (C/ Carlemany, 10) a 2/4 de 6 de la tarda.

  Organitza: Associació Familiars d’Alzheimer Maresme

  Lloc i hora: Centre de Dia AFAM / 17:30

 • dissabte 15 març 2014

  VII Festival Artístic de la Gent Gran

  VII Festival Gent Gran

  El setè festival artístic de la gent gran comptarà enguany amb la participació de la meitat de les agrupacions artístiques que formen part de  les associacions de gent gran de Mataró, ja que el proper any actuaran la resta de formacions. Es podran veure actuacions del Grup Ave Fènix i de la Coral Gatassa, ambdós d’aquesta agrupació; el Grup “Orquidea” del Casal Santes-Escorxador,  el grup de teatre del Casal de la Llàntia, la Coral del Parc, Vol de Gavines, Cau d’Art i Grup de balls de saló i de teatre, tots ells del Casal del Parc i diversos recitals poètics. L’acte serà presentat per l’actor Joan Pera.

  Organitza: Comissió de Cultura i Casals de Gent Gran de Mataró.

  Lloc i hora: Teatre Monumental / 17:00

 • diumenge 16 març 2014

  Primera Jornada d’Hockey Femení

  Iluro femení

  Jornada amb diferents activitats, a part dels partits oficials femenins del dia, per cohesionar i fomentar el treball de les esportistes femenines de l’entitat , els valors del club i de l’esport.

  Organitza: Iluro Hockey Mataró

  Lloc i hora: Camp Municipal d'Hoquei / 9:00 a 14:00

 • Dimarts 18 març 2014

  Pau Casals, una vida d’esforç al servei de la música i de la pau

  Pau Casals

  Conferència sobre la figura del violoncelista i compositor Pau Casals, tota una vida dedicada a la música i la pau. Xerrada a càrrec del músic, Joan Vives.

  Organitza: Òmnium Mataró

  Lloc i hora: Òmnium Cultural / 19:30

 • divendres 21 març 2014

  Motors i frens per esforçar-se en els negocis i a la vida

  coach

  T’has preguntat què separa les persones que s’esforcen i aconsegueixen les seves fites de les que només es queden en els seus somnis? Durant dues hores els coach Rafa Rodríguez i Lorena Pérez explicaran les principals forces que ens mouen a esforçar-nos.

  Organitza: Asociación de Profesionales Autónomos Europeos (APAE)

  Lloc i hora: Centre Cívic Cabot i Barba / 10:00h - 13:00h

 • dissabte 22 març 2014

  Lliga de Futbol a 7 adaptat Estatal

  Futbol adaptat

  Coincidint amb la jornada de mostra de l’esport adaptat , Mataró acull dues jornades (3a i 4a), dissabte 22 i diunege 23, de la lliga estatal de futbol a 7 adaptat.

  Organitza: Federación Española de Deportes de Personas con Paràlisis Cerebral y Lesión Cerebral (FEDPC)

  Lloc i hora: Camp Municipal de Futbol del Camí del Mig / 11:00-14:00

 • dissabte 22 març 2014

  La nit de l’aigua

  nit-unicef

  El Centre Natació Mataró a petició de la Federació Catalana de Natació i d’UNICEF enguany participa a la Nit de l’aigua que se celebra simultàniament aquest dia a diverses piscines de Catalunya. Des de les 10 del matí i fins a les 20 del vespre les instal·lacions acolliran diverses activitats esportives i competicions. L’objectiu és que les persones que hi participin a títol individual col·laborin amb una aportació de 7 euros (cost d’un sobre individual d’aigua potable) i que les que ho facin en grup sigui de 373 (cost d’un dipòsit per a potabilitzar aigua). Tots els donatius ajudaran que més persones del món tinguin aigua potable.

  Organitza: Centre Natació Mataró

  Lloc i hora: Centre Natació Mataró / 10:00 a 20:00

 • diumenge 23 març 2014

  L’esport adaptat surt al carrer!

  Esports adaptats

  Jornada esportiva per donar a conèixer quins esports adaptats es practiquen a Mataró i comarca, quines entitats hi ha darrera i noves propostes esportives adreçades a persones amb discapacitat.

  Organitza: Club FEM, direcció d’Esports de l’Ajuntament i col·labora ACTIVA’t.

  Lloc i hora: Nou Parc Central / 10:00 a 13:00

 • diumenge 23 març 2014

  Captrail Cursa de Muntanya

  Cursa de muntanya pels entorns del Parc Natural del Montnegre – Corredor orgnitzada dins dels actes del 18è aniversari de la Colla Castellera Capgrossos.

  Organitza: Capgrossos

  Lloc i hora: Entorns de Mataró /a partir de les 8h

 • diumenge 23 març 2014

  Històries sobre l’esforç per a petits i grans

  Gregorio-Luri

  El filòsof Gregorio Luri i el grup de rondallistes Vivim del Cuentu s’uneixen en un mateix espectacle amb la voluntat de fer reflexionar a petits i grans sobre el valor de l’esforç a través de contes i relats filosòfics. Aquest acte també forma part de la celebració dels desè aniversari de la revista Valors.

  Organitza: Associació Cultural Valors  Col·labora: Vivim del Cuentu

  Lloc i hora: Centre de Cooperació La Peixateria / 12:00

 • diumenge 23 març 2014

  35è aniversari de cinc escoles de Mataró

  Escola Rocafonda

  Festa al Parc Central per celebrar el 35è aniversari de cinc centres escolars de la ciutat: Escola Camí de Mig, Escola La Llàntia, Escola Rocafonda, Escola Torre Llauder i Centre Formació Adults Els Tarongers. Es farà una flaixmob amb la participación dels nens d’aquests centres.

  Organitza:  Escola Camí de Mig, Escola La Llàntia, Escola Rocafonda, Escola Torre Llauder i Centre Formació Adults Els Tarongers

  Lloc i hora: Parc central / 12:00

 • Dimarts 25 març 2014

  Homenatge a Frederic Mistral

  Frederic Mistral

  El Grup d’Història del Casal, en una iniciativa simultània a Catalunya i a Occitània, organitza una ofrena floral en homenatge al poeta provençal Frederic Mistral, únic premi Nobel de Literatura en una llengua minoritària i tota una vida dedicada a la renaixença d’una llengua. Frederic Mistral va tenir una gran influència a Catalunya i en les relacions d’agermanament amb Occitània. En aquest context, a la ciutat de Mataró, de la mà d’un grup de joves intel·lectuals (els Thos, els Palau…) va tenir un paper excepcional en el procés d’introducció del nou corrent literari del Felibritge. Del 18 al 16 de maig també es celebraran a Mataró les Jornades Internacionals Frederic Mistral.

  Organitza: Grup d’Història del Casal

  Lloc i hora: Ronda Frederic Mistral / 13h

 • Dimarts 25 març 2014

  Conte: “La poma vermella”

  la poma vermella

  Un dia, un conill famolenc va sortir a buscar menjar. Tot estava cobert de neu i no trobava res. Finalment va veure una preciosa poma vermella dalt d’un arbre. Però per més que va saltar, no hi va poder arribar. I va anar a buscar ajuda… El conte de “La poma vermella”, escrit per Feridun Oral i en aquesta ocasió narrat per Mercè García, parlar del valor de l’esforç.

  Organitza: Ajuntament de Mataró – Biblioteca Pompeu Fabra

  Lloc i hora: Biblioteca Pompeu Fabra / 18:00

 • dimecres 26 març 2014

  “La immersió lingüística a l’escola catalana” per Pere Mayans

  Pere Mayans

  Les Aules Senior, en motiu del projecte “Mataró, ciutat de valors”, obren algunes de les seves conferències a tota la ciutadania i aquesta especialment per la importància del tema. Avui, molts col·lectius del món educatiu i  la societat civil del país lluiten per la defensa del català a les aules. La conferència, “La immersió lingüística a l’escola catalana” , anirà a càrrec de Pere Mayans, cap del servei d’Immersió i Acollida Lingüística del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

  Organitza: Aules Senior

  Lloc i hora: Foment Mataroní / 18:00

 • dijous 27 març 2014

  Conferència: “Ser només pares de nens que s’esforcen”

  Pep-Mari

  Xerrada sobre com fomentar el valor de l’esforç en els nostres fills i com ser pare d’un fill esportista, a càrrec de Pep Marí, cap de Psicologia Esportiva del Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat del Vallès, autor de llibres com”Aprender de los campeones” i “La felicidad no es el objetivo”.

  Organitza: Iluro Hockey Club

  Lloc i hora: Escola Pia Santa Anna - Edifici Mar / 20h

 • dissabte 29 març 2014

  Jornada de portes obertes a Can Fugarolas

  Taller d'Idees

  Can Fugarolas  és una suma d’iniciatives socials, artístiques i de barri de diversos col·lectius residents a Mataró, que sumant esforços han transformat la nau Fugarolas, situada al barri de l’Havana en un espai social, cultural i sostenible. Els impulsors d’aquest projecte són: El Taller d’idees, Cronopis, Viver d’empreses eco-socio-tecnològiques/Coworking, Estudi Audiovisual i cooperativa Estrella.  D’igual manera, el projecte també proposa crear un nou espai obert, on s’hi puguin acollir les diferents iniciatives que sorgeixin des de les associacions i entitats del barri de l’Havana i de la resta de la ciutat.

  Organitza: Can Fugarolas

  Lloc i hora: Can Fugarolas (C/ Toló, 18)

 • dissabte 29 març 2014

  XI Jornades Científiques de Mataró- VI Gimcana Científica

  jornades-científiques

  Les XI Jornades Científiques de Mataró tindran lloc els propers dies 28 i 29 de març . D’un ampli programa destaca la VI Gimcana Científica, que tindrà lloc el dissabte a la tarda a la Plaça Santa Anna, i que s’articularà a l’entorn de tres grans conjunts de proves relacionades amb els la cristal·lografia, els cristalls i les seves aplicacions, tot aprofitant que el 2014 n’és l’any internacional.

  Organitza: Ajuntament de Mataró, Centre de Recursos Pedagògics i Institut Damià Campeny.

   

  Lloc i hora: Plaça Santa Anna / 17:00 a 20:00

 • dissabte 29 març 2014

  Gran taller casteller

  capgrossos

  Gran taller casteller amb grups d’animació infantil i xocolata amb melindros. L’esforç és un dels valors del món casteller.

  Organitza: Colla Castellera Capgrossos

  Lloc i hora: Plaça Santa Anna / 11 a 13:00 i de 17:00 a 19:30

 • dilluns 31 març 2014

  7na Mostra d’Art Social

  artsocial

  La Mostra d’Art Social , que se celebrarà del 31 de març al 6 d’abril, és un projecte organitzat per Taller d’Idees i la Casa de la Música Popular de Mataró amb l’objectiu de ser un petit aparador d’experiències i un espai on trobar-nos i reflexionar; on gaudir de xerrades, fòrums, espectacles, tallers, exposicions, concerts, etc. Experiències que ens portin a gaudir, prendre consciència i també veure i conèixer iniciatives socials i integradores. Dirigit a la ciutat, a instituts, escoles i a tot tipus de públic, facilitant l’accés a les persones amb diferents capacitats. Hi participen associacions socials com ara: Sarau, Pallapupas, Radio Nikosia, Andana, Nus, Down Lleida, Xixa Teatre, Lisarco, etc.  Programa d’activitats 7a mostra art social  

  Organitza: Taller d’Idees i la Casa de la Música Popular de Mataró 

  Lloc i hora: Diversos espais

 • dissabte 5 abril 2014

  Flashmob canina solidària

  golden_retriever_dog_animal

  La Plataforma Canina Mataró organitza una flashmob per conscienciar els propietaris dels gossos i aquells que no en tenen de la necessitat de recollir els excrements, no abandonar els animals, adoptar i identificar-los amb xips. Per participar es demana un donatiu econòmic o en material (pinso, mantes, collars, etc). Tot el que es recapti es donarà a les protectores de Mataró i Argentona. En aquest enllaç trobareu la coreografia.

  Organitza: Plataforma Canina Mataró

  Lloc i hora: Parc central / 17:00

 • dissabte 5 abril 2014

  Representació teatral: “La Passió : Últims dies de Jesús”

  passio armats

  Els Armats de Mataró escenifiquen un any més la representació teatral: “La Passió: Últims dies de Jesús”. Podeu gaudir d’aquesta tradició de Setmana Santa. El dissabte 5 d’abril a les 20.30 hores, el dissabte 5 d’abril a les 22.15 hores i el diumenge 6 d’abril a les 21.00 hores, sempre al Pati de la Presó.  Aforament limitat. Entrada:  2 euros. Reserves d’entrades anticipades al telèfon 678.662.321.

  Organitza: Armats de Mataró

  Lloc i hora: Pati de la Pressó

 • dissabte 5 abril 2014

  2a Nit Solidària de Capgrossos. Tu/tots per l’Índia

  cartell capgrossos

  Els Capgrossos han estat convidats el proper mes d’agost a actuar a Thane (Índia) al festival “Gokulashtami”  dins del marc d’un intercanvi cultural de “govindes” (els castells que s’alcen dins de la tradició hinduista). Per això la colla ha decidit organitza la “2a Nit Solidària de Capgrossos. Tu/tots per l’Índia”! Un acte en benefici de la Fundació Vicente Ferrer, on el 100% dels beneficis seran destinats a projectes d’ajuda a la gent més necessitada d’aquest país. Hi actuaran:  Filippo Landini, David Moreno, Ariadna Bonet, Leds, el Mag Nil, Gino Diamantini Sher-e-Punjab Bhangra Group, Escola de Ball “+QBall”, Bruixes de Burriac, Marlai Acoustic i Domiti. Entrada: 5 euros.

  Organitza: Colla Castellers Capgrossos

  Lloc i hora: Teatre Monumental / 19:00

 • dissabte 5 abril 2014

  Música per un món més just

  col·legi Cord de Maria

  Cinquena edició d’aquest concert solidari
  organitzat pels alumnes d’ESO del Cor de Maria
  en benefici de Càritas Interparroquial de Mataró, dedicat a bandes sonores i musicals. Enguany també se suma a aquesta activitat la coral La Nota de la ciutat. Si plou, el concert es portarà a terme a la capella de l’escola.

  Organitza: Escola Cor de Maria

  Lloc i hora: Col·legi Cor de Maria / 18:00

 • dilluns 7 abril 2014

  Exposició: “Escola Rocafonda, 35 anys treballant per la qualitat de l’escola pública”

  Escola Rocafonda

  La Biblioteca Antoni Comas (C/ Enric Prat de la Riba, 110) acull del 7 al 30 d’abril l’Exposició “Escola Rocafonda, 35 anys treballant per la qualitat de l’escola pública”. L’horari de la mostra és el mateix d’obertura de la biblioteca.

   Organitza: Escola Pública Rocafonda

  Lloc i hora: Biblioteca Antoni Comas

 • Dimarts 8 abril 2014

  Hora del conte: “El Desig de la Ruby”

  el-desig-de-la-ruby

  El Desig de la Ruby, conte de Shirin Yim Bridges, està inspirat en la vida de l’àvia de l’autora. El conte és un interessant retrat d’una decidida nena i una família que sap premiar el seu esperit independent. A càrrec de Dídac Rocher.

  Organitza: Biblioteques de Mataró

  Lloc i hora: Biblioteca Pompeu Fabra / 18:00

 • dijous 10 abril 2014

  Els set pecats capitals de la justícia

  Santiago Vidal

  El magistrat de l’Audiència Provincial de Barcelona i professor de dret penal i criminologia de la UAB, Santiago Vidal, analitzarà en una conferència l’estat del sistema judicial català i ens presentarà el seu darrer llibre “Els sets pecats capitals de la justícia”. Aquest acte forma part del cicle “Valors i compromís” i de la celebració del desè aniversari de la revista Valors.

  Organitza: Associació Cultural Valors / Col·labora: Fundació Iluro

  Lloc i hora: Sala d’Actes de la Fundació Iluro / 19:30

 • dijous 10 abril 2014

  El final de la guerra: la guerra i Catalunya

  joaquim_nadal

  Conferència del catedràtic d’Història Contemporània
  de la Universitat de Girona i expolític, Joaquim
  Nadal. Conferència emmarcada dins dels actes del Tricentenari a Mataró 1714 I MATARÓ I 2014.

  Organitza: Museu de Mataró

  Lloc i hora: Can Palauet / 19:00

 • divendres 11 abril 2014

  59ena edició de la Nit de l’Esport

  Nit esport

  El Teatre Monumental acull la 59ena edició de la Nit de l’Esport, la qual cada any té com objectiu reconèixer els esportistes, equips, clubs, directius i entrenadors vinculats a la nostra ciutat que hagin tingut una actuació destacada durant l’any anterior a la celebració. A més, enguany, en aquest acte diverses persones llegiran el “Manifest dels valors de l’esport”.

  Organitza: Direcció d’Esports de l’Ajuntament de Mataró.

  Lloc i hora: Teatre Monumental / 20:00

 • divendres 11 abril 2014

  Recorregut pels punts històrics de Mataró durant la Guerra Civil

  ruta

  Recorregut pels principals punts històrics de Mataró durant la Guerra Civil acompanyats per la historiadora i experta en aquest període de la història de la ciutat, Margarita Colomer. Activitat oberta a tothom.

  Organitza: Comissió de la Memòria Històrica de la Gent Gran.

  Lloc i hora: Av. Jaume Recoder cantonada amb Camí Ral / 10:00

 • dissabte 12 abril 2014

  Curs d’Aikido del Mestre Yasunari Kitaura

  aikido

  Els propers dies 12 i 13 d’abril, Mataró acollirà un curs d’Aikido, sota la direcció tècnica del Mestre Yasunari Kitaura (8è dan, Shihan, representant de l’Aikikai de Japó a Espanya, i president de la Asociación Cultural Aikikai España). Un dels valors en què es basa aquest art marcial és la justícia. Aquest esdeveniment està organitzat per l’Associació Cultural Aikikai Catalunya, i amb la col·laboració de l’Associació Cultural Aikikai Espanya,  del Club Aikido Mataró i de l’Ajuntament de Mataró. S’espera nombrosa assistència de practicants, tant a nivell de territori espanyol com de l’estranger. Tota aquella persona que estigui interessada en veure el desenvolupament del curs, ho podrà fer des de les grades, de forma gratuïta. Més informació a: http://www.aikidomataro.com/curs-nacional-daikido-a-mataro/

  Organitza: Associació Cultural Aikikai Catalunya

  Lloc i hora: Poliesportiu Municipal Eusebi Millán / 11:00

 • diumenge 13 abril 2014

  Un trozo invisible de este mundo

  trozo mundo

  Cinc personatges protagonitzen una peça teatral que aborda amb ironia, humor i drama dos temes que es toquen i que reclamen justícia: l’exili i la immigració . Sense paternalismes , sense condescendència i sense tòpics , aquesta obra, de Juan Diego Botto, tracta de posar nom i cognoms a aquelles persones que sovint només coneixem a través de les xifres i estadístiques dels titulars de premsa.

  Organitza: Cultura – Ajuntament de Mataró

  Lloc i hora: Teatre Monumental / 18:00

 • dimecres 16 abril 2014

  Lluís Rugama: “Una mirada culpidora”

  lluis_rugama_foto

  La UEC acull, del 16 d’abril i fins el 28 de maig, una mostra de fotografies del retratista de Mataró, Lluís Rugama. L’exposició “La mirada colpidora” versasobre el maltracte i les seves diferents formes. Aquesta exposició pretén conscienciar sobre aquesta crua problemàtica social, i lluitar per la defensa dels drets de les persones afectades perquè aquesta és una lluita de tots.

  Organitza: Foto Cine Mataró UEC

  Lloc i hora: Unió Excursionista de Catalunya / De dimarts a divendres de 19 a 21h

 • divendres 18 abril 2014

  Torneig Futbol Base Francisco Aragón

  futbol rocafonda

  Torneig de Futbol Base a 7 en honor a Francisco Aragón, ex-directiu del club i creador de la secció de futbol sala. La competició tindrà lloc del 18 al 20 d’abril.

  Organitza: C. F. Rocafonda

  Lloc i hora: Camp Municipal de Futbol de Rocafonda /

 • dissabte 26 abril 2014

  Festa d’Obertura del Pati del Cafè Nou

  Pati Cafè Nou

  Mataró recupera un espai emblemàtic del centre de la ciutat després de la signatura ara fa uns mesos d’un pacte històric entre l’Ajuntament, el Patronat Sagrada Família, el Centre Catòlic i la Unió de Cooperadors. D’aquesta manera es tanca un conflicte obert des de fa moltes dècades.  A més, en un moment d’aquesta festa també es donarà a conèixer el nom de la mascota del projecte “Mataró, ciutat de valors” com a clausura del procés participatiu obert des de les escoles i a tots els mataronins.

  Organitza: Ajuntament de Mataró

  Lloc i hora: Pati del Cafè Nou / 18:00

 • dilluns 28 abril 2014

  Taula Rodona: “Memòria i reconciliació: com tancar ferides del passat”

  taularodona

  Acte organitzat en motiu de l’obertura del Pati del Cafè Nou. Els participants seran: Montserrat Tura, exconsellera de justícia de la Generalitat de Catalunya; Francesc-Marc Álvaro, periodista i autor del llibre “Entre la mentida i l’oblit” i Jordi Palou-Loverdos, director del Memorial Democràtic i expert en mediació de conflictes. Moderarà la taula rodona l’historiador i coordinador dels arxius judicials de Barcelona, Alexis Serrano.

  Organitza: Projecte “Mataró, ciutat de valors”

  Lloc i hora: Nau Gaudí / 19:00

 • dimecres 30 abril 2014

  La justícia i 35 anys de l’Escola Rocafonda

  bibliotecaantonicomas

  L’escola és un lloc ben especial on hi passem gran part de la nostra infantesa. Hi vivim històries de tota mena, gairebé sempre positives, i a l’escola hi fem els nostres millors amics. Conte a càrrec de Susagna Grabulosa.

  Organitza: Biblioteques de Mataró

  Lloc i hora: Biblioteca Antoni Comas / 18:00

 • dimecres 30 abril 2014

  Conferència: “Hannah Arendt, responsabilitat i judici”

  arendt

  Conferència sobre “Hannah Arendt: responsabilitat i judici” a càrrec de la professora de filosofia de la Universitat de Barcelona, Fina Birulés.  Aquest acte forma part del programa educatiu de les Aules Sènior de Mataró que obren aquesta xerrada a tot el públic com a aportació de l’entitat al projecte “Mataró, ciutat de valors”.

  Organitza: Aules Sènior

  Lloc i hora: Foment Mataroní / 18:00

 • dissabte 3 maig 2014

  Presentació: “Jo de gran vull ser e-co-no-mis-ta”

  portada-bona_220

  L’autora Montse Junyent ens presentarà aquest nou conte que acaba de publicar amb l’objectiu d’apropar-nos a l’Economia del Bé Comú: un model econòmic emergent que no es basa en el benefici propi sinó ens els valors de laa confiança, l’honestedat, la responsabilitat, la cooperació, la sostenibilitat, la generositat i la solidaritat. El llibre, amb pròleg de Christian Felber, explica que tenim a les nostres mans la tria sobre quina economia volem.

  Organitza: Casa Capell

  Lloc i hora: Casa Capell / 11:00

 • dissabte 3 maig 2014

  Fira de Sant Ponç

  SAMSUNG

  Expositors d’arreu de Catalunya aporten el color, el sabor i l’aroma de la millor artesania alimentària del país a la Fira de Sant Ponç que se celebra el 3 i 4 de maig. Hi haurà una variada oferta de  productes del territori que, al ser més propers, afavoreixen la sostenibilitat de la producció local.

  Organitza: Ajuntament de Mataró

  Lloc i hora: Plaça de l'Ajuntament / 10:00 a 21:00

 • dissabte 3 maig 2014

  Mercat de Segona mà

  51648_interior

  La plaça de Can Gassol, al carrer Prat de la Riba, acull aquest dissabte un mercat de segona mà. Es vendran productes de segona mà i també reciclats amb l’objectiu de donar-los una nova vida fomentant un entorn més sostenible.

  Organitza: Merca2 Mataró i Ajuntament de Mataró

  Lloc i hora: Plaça de Can Gassol / 8:00 a 14:00

 • dissabte 3 maig 2014

  Taller hort urbà

  hort urbà (640x478)

  Dins del marc del projecte “Mataró, ciutat de valors” l’equip educatiu de l’Espai Jove del Pla d’en Boet oferirà durant el mes de maig i fins el 20 de juny un taller a través del qual es farà: recerca d’informació sobre tipus de plantes, temporalització de conreu, propietats i utilitat de les plantes, manteniment, etc; s’escollirà el tipus de plantes a cultivar, es farà recerca de materials reciclats que poden servir com a recipients de conreu; es plantaran les plantes escollides i es farà el seu manteniment.

  Organitza: Espai Jove Pla d’en Boet

  Lloc i hora: Espai Jove Pla d'en Boet / de 19 a 20H

 • dimecres 7 maig 2014

  Visita guiada a les Cinc Sènies

  655905

  El Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) organitza una ruta per les Cinc Sènies, com a espai natural proper a la ciutat. La visita estarà guiada per un tècnic de l’Escola Natura del Parc Natural del Corredor Montnegre. Les dones que participen a la sortida són dones d’origen estranger que estudien català i coneixement de l’entorn a les entitats d’acollida de la ciutat. La ruta es repetirà el dimecres 14 de maig.

  Organitza: CIRD

  Lloc i hora: Cinc Sènies / 10:00

 • dimecres 7 maig 2014

  Curs: Iniciació a l’agricultura ecològica

  aogricultura_eco

  Aquest curs tindrà lloc els dies 7, 14, 21 i 28 de maig, sempre de 2/4 de 8 a 9 del vespre, a càrrec de Pep Ros, membre de Slow-Food, Som lo que Sembrem, agricultor ecològic i autor de “Dolça revolcuió de les plantes medicinals”. Preu: 30 euros.

  Organitza: Foment Mataroní

  Lloc i hora: Foment Mataroní / 19:30

 • dijous 8 maig 2014

  Sortida guiada: “L’ecosistema del Parc Central de Mataró”

  Parc Central

  El Parc Central té un metabolisme ambiental propi. Ha esdevingut un retall natural dins de la ciutat, una embaixada forestal al bell mig de l’artifici. S’hi han disposat els ambients perquè plantes i animals hi trobin recer. Bosc mediterrai, pineda, jardi aromàtic o curs d’aigua figuren hàbitats on se’ns mostra una vida salvatge de ciutat enllà.

  Organitza: Casa Capell  (Places limitades / inscripció prèvia)

  Lloc i hora: Parc Central / 19:00

 • divendres 9 maig 2014

  Jornades Internacionals Frederic Mistral

  Frederic-Mistral

  Després de l’homenatge de Frederic Mistral, arriben les Jormades Internacionals dedicades a aquest Premi Nobel de Literatura.

  Divendres 9 de maig 19 h: (Can Palauet) conferència inaugural a càrrec de l’occitanista Mn. Jòrdi Passerat, majoral del Felibritge i membre de l’Acadèmia dels Jòcs Florals de TolosaDissabte 10 de maig 19 h: (El Racó) projecció del documental en occità: Frédéric Mistral d’Alain Glasberg (2004) i col·loqui-tertúlia.

  Diumenge 11 de maig 11,30 h: (Font del Primer de Maig. Mataró) Fontada. Trobada poètica occitano-catalana (poemes, discursos, animació musical i esmorzar per tothom).

  Dijous 15 de maig 19 h: (Biblioteca Pompeu Fabra) conferència a càrrec del professor Jaume Figueras i Trull, occitanista especialista en la recepció de l’obra mistralenca i el Felibritge a Catalunya.

  Divendres 16 de maig 19 h: (Biblioteca Pompeu Fabra) conferència a càrrec de Jaume Vellvehí especialista en la traducció inèdita de Mireia i del nucli intel·lectual de Mataró.

  Organitza: Grup d’Història del Casal

  Lloc i hora: Diversos llocs

 • dissabte 10 maig 2014

  Taller: “Jocs dinàmics i cooperatius”

  Artijoc

  Quan un joc agrada a tothom, i comencem a passar-ho bé junts, facilitem el coneixement entre les persones i la sensació de pertinença al grup. Amb aquest objectiu, i amb la dinamització de momitors d’Artijoc, jugarem a jocs de coneixença, confiança de la responsabilitat i apreci. Posarem en pràctica la cooperació en xarxa tan imprescindible en la consecució de la sostenibilitat. Adreçat a infants a partir de 7 anys.

  Organitza: Casa Capell  (Places limitades / Cal inscripció prèvia)

  Lloc i hora: Casa Capell / 11:00

 • dissabte 10 maig 2014

  Mercat de Segona mà – Serie B Market

  SerieBMarquet

  Amb l’objectiu de contribuir a transformar el concepte de consum, apostant i promovent el comerç de proximitat, responsable i sostenible, Serie B Market organitza una nova edició del mercat de segona mà a Can Tunyí.

  Organitza: Associació Serie B Market 

  Lloc i hora: Parc de Cerdanyola (Can Tunyí) / 9:00 a 14:30

 • dissabte 10 maig 2014

  Passejada a la Font dels Tres Raig

  fonttresraig

  Passejada fins a  la Font dels Tres Raig amb guia de l’Escola de Natura del Corredor. Punt de trobada a l’Àrea d’aparcament del Parc Forestal (Mataró). Recorregut: 5 km – Desnivell: 210 m – Durada: 3 h (El preu de la passejada és de 3€ per a majors de 12 anys, 2€ per a menors
  d’entre 6 i 12 anys, i gratuïta per als menors de 6 anys.)

  Organitza: Parc del Montnegre i el Corredor

  Lloc i hora: Parc Forestal / 10:00

 • diumenge 11 maig 2014

  III Marxa per a la integració social de les persones sordes

  Untitled

  El Centre de Persones Sordes del Maresme a Mataró organitza la tercera Marxa per a la integració social de les persones sordes. La sortida es farà des del carrer Sant Cugat a les 9h del matí però s’aconsella arribar una hora abans (cal inscripció prèvia). En aquest enllaç trobareu la ruta. Entre els participants hi haurà un sorteig de dos pernils.

  Organitza: Centre de Persones Sordes del Maresme a Mataró

  Lloc i hora: Carrer Sant Cugat / 08:00

 • Dimarts 13 maig 2014

  Hora del conte: “En Joan i el secret de l’Hort de la Sínia”

  hort_sinia

  En Joan és un pagès que viu a Tamarit. Li agrada molt la seva feina: no té amo que el mani, ni horaris, treballa envoltat de natura i es menja tot allò que cull. Aquest conte de Joan Vives i Hèctor Hernández l’explicarà l’Isabel Tudurí.

  Organitza: Ajuntament de Mataró – Biblioteques de Mataró.

  Lloc i hora: Biblioteca Pompeu Fabra / 18:00

 • dijous 15 maig 2014

  Conferència: “Natura i espiritualitat a Catalunya”

  llibre Josep Gordi

  Com podem refer els vincles ancentrals que tenim amb la natura i que aquesta societat fonamentada en la ciència i en la tècnica ha trencat? Conferència de Josep Gordi, autor del llibre “Natura i espiritualitat a Catalunya. Deu converses, deu passejades i deu consells per viure la natura amb plenitud”.

  Organitza: Casa Capell

  Lloc i hora: Casa Capell / 19:00

 • dissabte 17 maig 2014

  Consum conscient de detergents per a roba i plats

  detergent

  És gaire important fer servir detergents ecològics? Com és que es fabriquen detergents menys ecològics del que es podrien fer? Netegen bé els detergents ecològics? Com puc reconèixer un detergent ecològic? Com puc gastar menys detergent, aigua i energia quan rento roba i plats? I descobrirem on comprar detergents a granel.

  Organitza: Casa Capell (places limitades / inscripció prèvia)

  Lloc i hora: Casa Capell / 11:00

 • diumenge 18 maig 2014

  Campionat de Catalunya de fotografia subaquàtica

  portadafotosub

  La Societat de Pesca i Activitats Subaquàtiques de Mataró (SPAS) organitza conjuntament amb la Federació Catalana de Pesca Submarina (FECDAS) el Trofeu SPAS en la modalitat Fotosub Apnea. El campionat consisteix en la caça fotogràfica de peixos vius a pulmó lliure. El repte d’aquesta disciplina és fotografiar durant 5 hores el màxim de peixos de diferents espècies possibles respectant la normativa i la sostenibilitat de la activitat al mar.

  Organitza: SPAS i FECDAS

  Lloc i hora: Front Marítim Mataró / 08:00

 • Dimarts 20 maig 2014

  Jornades finals del Joc de l’Aualé

  Aualé 1

  Les diferents escoles que participen al programa del Joc de l’Aualé es trobaran els dies 20 i 21 de maig per celebrar les Jornades finals. L’aualé és el més estès dels jocs de mancala i es practica amb un tauler de fusta que consisteix en dues rengleres de sis forats cadascuna i amb  un total de 48 peces en joc. L’objectiu és aconseguir més llavors que l’adversari.

  Organitza: Ajuntament de Mataró

  Lloc i hora: Poliesportiu Municipal Jaume Parera

 • Dimarts 20 maig 2014

  Presentació de la guia ‘Parc a Taula’

  450_2203111238_pacguia2011

  Presentació de la guia ‘Parc a Taula’ que posa en valor el producte de proximitat a través de la gastronomia, la producció artesanal i la viticultura.

  Organitza: Ajuntament de Mataró i Diputació de Barcelona

  Lloc i hora: Espai Àgora (Plaça de Cuba)

 • dijous 22 maig 2014

  Xerrada: “Triodos Bank, banca ètica i sostenible”

  Joan Antoni Melé

  “Triodos Bank, un banco donde cuenta algo más que el dinero” és l’eslògan d’aquesta entitat bancària amb valors. Joan Antoni Melé, sotsdirector general de Triodos Bank a Espanya, ens explicarà l’essència d’aquesta alternativa de negoci bancari en què els diners només s’inverteixen en economia real finançant iniciatives, empreses i institucions que aporten un valor afegit de tipus social, ambiental i cultural.

  Organitza: Casa Capell 

  Lloc i hora: Auditori Tecnocampus Mataró / 19:00

 • divendres 23 maig 2014

  Debat: “La terra imprescindible: Per menjar, per treballar, per gaudir. Per viure”

  agricultura

  En aquesta jornada – debat  es parlarà d’gricultura sostenible com a fórmula de desenvolupament del nostre territori i com a proveïdors d’aliments saludables per als consumidors. A la taula de ponents hi haurà dos experts: Josep Montasell, enginyer  Tècnic Agrícola i especialista en gestió d’espais agraris periurbans, i en Carles Soler, veterinari i col·laborador de la revista “Soberanía  Alimentaria, Biodiversidad y Culturas”. Igualment hi haurà una sèrie de convidats a la fila zero que també explicaran les seves experiències i intervindran al debat. Es tractarà de un debat on tothom podrà exposar la teva opinió.

  Organitza: CATAM (Centre d’Acció Territorial i Ambiental del Maresme)

  Lloc i hora: Centre Cívic Pla d'en Boet / 19:00

 • dissabte 24 maig 2014

  Taller: “Fes-te la teva pròpia crema corporal”

  crema natural

  Començarem l’activitat fent una breu presentació per la zona de plantes aromàtiques del Parc Central per aprendre a identificar algunes de  plantes mediterrànies amb més propietats, les seves característiques i possibles usos quotidians. De seguida tornarem a Casa Capell per aprendre els procediments per extreure’n els principals actius i elaborarem la nostra pròpia crema pel cos cent per cent natural vegetal.

  Organitza: Casa Capell (places limitades / inscripció prèvia)

   

  Lloc i hora: Casa Capell / 11:00

 • dissabte 24 maig 2014

  Jornada de cloenda dels Jocs Escolars

  img_jocs_escolars_index

  Els alumnes que participen als Jocs Escolars es troben a diferents instal·lacions de la ciutat per celebrar la Jornada de cloenda, escollint l’esport per tancar el curs. Amb motiu de la festa es farà una lectura del Manifest dels Valors de l’Esport.

  Organitza: Direcció d’Esports

  Lloc i hora: Vàries instal·lacions

 • dissabte 24 maig 2014

  Festa al Port de Mataró

  10373

  El cap de setmana del 24 i 25 de maig se celebra la Festa del Port de Mataró. Unes jornades plenes d’activitats per fomentar el coneixement del litoral més proper.

  Organitza: Ajuntament de Mataró

  Lloc i hora: Port de Mataró / 9:00 a 18:00

 • dissabte 24 maig 2014

  Festa de reciclatge al Parc central

  inflable

  Activitats, tallers infantils i grans inflables entorn al reciclatge de residus perquè els nens aprenguin d’una forma lúdica i divertida els conceptes bàsics de la recollida selectiva.

  Organitza: Consorci de Residus Sòlids Urbans del Maresme

  Lloc i hora: Nou Parc Central / 11:00

 • Dimarts 27 maig 2014

  Tast d’aigües

  water@feature

  La Casa Capell acull un tast d’aigües amb la col·laboració del servei d’educació i divulgació d’Aqualogy. Dins del mes de la sostenibilitat, i a partir de provar diferents tipus d’aigua, els assistents s’endinsaran dins del món de la gestió, el medi ambient i el cicle integral de l’aigua. L’activitat es repetirà el dijous 29 de maig a les 19:30.

  Organitza: Aigües de Mataró

  Lloc i hora: Casa Capell / 15:30

 • dimecres 28 maig 2014

  Contes sostenibles

  bibliotecaantonicomas

  Recull de contes sostenibles a càrrec de Gina Clotet.

  Organitza: Ajuntament de Mataró-Biblioteques de Mataró

  Lloc i hora: Biblioteca Antoni Comas / 18:00

 • dijous 29 maig 2014

  Visita guiada: “Reciclatge de residus d’aparells elèctrics i electrònics”

  batteries

  L’Escola de Reciclatge és una aula mòbil itinerant per tot Espanya, i aquest dia serà a l’espai Firal de Mataró per fer-hi una visita guiada i aprendre com hem de gestionar correctament els residus associats als aparells elèctrics i electrònics: ordinadors, piles, bombetes, telèfons… Durant la visita descobrirem el seu impacte al llarg de tot el cicle de la vida i reflexionarem sobre com fer-ne un consum responsable.

  Organitza: Casa Capell (places limitades / inscripció prèvia)

  Lloc i hora: Espai Fira / 18:00

 • dijous 29 maig 2014

  Tast d’aigües

  water@feature

  La Casa Capell acull una segona sessió del taller tast d’aigües amb la col·laboració del servei d’educació i divulgació d’Aqualogy. Dins del mes de la sostenibilitat, i a partir de provar diferents tipus d’aigua, els assistents s’endinsaran dins del món de la gestió, el medi ambient i el cicle integral de l’aigua.

  Organitza: Aigües de Mataró / Col·labora: Aqualogy

  Lloc i hora: Casa Capell / 19:30

 • dijous 29 maig 2014

  Xerrada sobre la Realitat Augmentada

  cache_15178762

  La Realitat Augmentada és una forma de donar a conèixer els productes i / o serveis que ofereixen les empreses. Es tracta d’una eina de màrqueting molt potent i sostenible, ja que permet incrementar el contingut evitant considerablement el consum de paper i tintes que perjudiquen el nostre entorn. Antoni Biada, Expert en Màrqueting Estratègic Online, Neuromarketing  i Realitat Augmentada explicarà totes les possibilitats que ofereix aquesta eina.

  Organitza: APAE

  Lloc i hora: Edifici Cabot i Barba / 10:00

 • dissabte 31 maig 2014

  Festa de la sostenibilitat a l’Escola Montserrat Solà

  Montserrat Solà

  L’escola Montserrat Solà, dins el programa treball que ha realitzat aquest any al voltant de la sostenibilitat, i coincidint amb que el maig és el mes del valor de la sostenibilitat a nivell de tota la ciutat, farà una festa de cloenda oberta a tot el barri. Al matí hi haurà activitats infantils relacionades amb el tema de la festa. I a les dotze del migdia; conferència de la Fundació Maresme , on s’explicaran les activitats relacionades amb el reciclatge promogudes per aquesta fundació. I a les cinc de la tarda,  conferència de la cooperativa Som Energia, on explicaran com funciona aquesta cooperativa dedicada a promoure l’ús d’energies renovables i que en permet la contractació per part d’usuaris domèstics.

  Organitza: Escola Montserrat Solà

  Lloc i hora: Escola Montserrat Solà / Tot el dia

 • dissabte 31 maig 2014

  Els valors dels castells

  Untitled-1

  Set colles de Catalunya, convidades pels Capgrossos i “Mataró, ciutat de valors”, es reuniran aquest dia a la tarda a Mataró per celebrar la primera trobada que es realitza a Catalunya sobre  “Els valors dels castells” després que la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya aprovés un document sobre aquest tema al qual ja s’han adherit diversos ajuntaments catalans, “Els valors socials del fet casteller

  Organitza: CCCC, Capgrossos i Mataró, ciutat de valors

  Lloc i hora: Pati del Cafè Nou / 18:30

 • dissabte 31 maig 2014

  Portes obertes: Planta de brossa

  planta brossa

  Visita lliure de tots els ciutadans interessats en conèixer el Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme. S’organitzarà transport des d’un punt de Mataró fins a la planta. Inscripcions prèvies al telèfon: 93 741 10 30.

  Organitza: Consorci de Residus Sòlids Urbans del Maresme

  Lloc i hora: Planta de Brossa Maresme / 10H

 • diumenge 1 juny 2014

  10ena Fira Modernista de Barcelona

  cartell fira

  A la Fira Modernista, que es celebrarà els propers 30 i 31 de maig i 1 de juny, al carrer Girona (de Diagonal a Aragó), a la Diagonal (de Girona a Bruc) i al carrer Girona (d’Aragó a Consell de Cent,) hi trobareu el mercat d’artesans i activitats com: l’escenari amb actuacions, els inflables, les titelles, la pianola modernista, el ball de gegants, un casament d’època, la rua de cotxes antics, la bicicletada modernista, els apats populars i moltes activitats més. Per organitzar aquesta fira aquest any s’han coordinat quatre localitats: Barcelona, Mataró, Argentona i Canet de Mar.

  Organitza:  CorEixample

  Lloc i hora: Barcelona (Eixample) / Tot el dia

 • Dimarts 3 juny 2014

  Hora del conte: “Dia de bugada”

  conte 3 juny web

  Dia de bugada, de Frédéric Stehr és un conte que explica la història de l’Elena, que és al riu i troba cinc animalons que estan fent la bugada. Cada dimecres toca rentar la roba i s’ho passen d’allò més bé cooperant els uns amb els altres. A càrrec de la Mercè García.

  Organitza: Ajuntament de Mataró – Biblioteques de Mataró

  Lloc i hora: Biblioteca Pompeu Fabra / 18:00

 • dimecres 4 juny 2014

  Presentació literària: “Uns amics estranys”

  uns amics estranys

  Presentació del llibre col·lectiu realitzat pels alumnes de 5è de l’Escola Camí del mig a partir d’un taller d’escriptura i il·lustració. A càrrec de Care Santos, Lola Casa, Ramon Llinés i els nois i noies de 5è.

  Organitza: CEIP Camí del Mig – Biblioteques de Mataró – Ajuntament de Mataró

  Lloc i hora: Biblioteca Pompeu Fabra / 18:30

 • divendres 6 juny 2014

  Lliurament medalles jocs escolars

  Logo

  Lliurament de medalles i trofeus als equips guanyadors i a tots els participants dels Jocs Escolars 2013-2014, en la modalitat d’esports d’equip. En aquest acte, al costat del Cor Gros, es farà lectura del “Manifest dels valors de l’esport”.

  Organitza: Direcció d’Esports

  Lloc i hora: Camp Municipal de Futbol del Camí del Mig / 18:00

 • divendres 6 juny 2014

  Mercat de cultura emprenedora a l’escola

  cultura_emprenedora_alescola

  En aquesta fira es posen a la venda productes creats per les sis cooperatives escolars de Àngela Bransuela, la Llàntia i Josep Manuel Peramàs. El projecte de Cultura Emprenedora a l’Escola és una iniciativa educativa que té com a objectiu general promoure la cultura emprenedora. entre els nens i nenes Els continguts curriculars s’articulen a partir d’un  treball real: la creació, organització, gestió i tancament d’una cooperativa de fabricació de productes artesans, la venda en una fira o mercat de la ciutat i la sol•licitud d’un microcrèdit.

  Organitza: Ensenyament-TecnoCampus

  Lloc i hora: Nou Parc Central / 18:00

 • dissabte 7 juny 2014

  Obra de teatre: “Dintra i fora”

  presons

  Representació de l’obra teatral “Dintra i fora”, un espectacle que analitza el món de les presons des dels dos costats de les reixes. Es tracta d’un text molt actual escrit per la religiosa Viqui Molins. Després de l’espectacle es farà un debat sobre el tema amb els assistents.

  Organitza:  Associació Jaume Pineda

  Lloc i hora: Petit Foment / 19:00

 • dissabte 7 juny 2014

  Finals Campionat de Catalunya de Korfbal

  korfball

  El korfball, també anomenat balonkorf, és un esport jugat entre dos equips que busquen introduir una pilota dins d’una cistella. Els equips són mixts, formats per quatre homes i quatre dones en cada formació, l’àrea de joc es divideix entre les zones de postura i defensa. El korfbal manté certes similituds amb el bàsquet, i de fet es considera una evolució d’aquest. Una oportunitat per veure un esport encara poc conegut.

  Organitza: Federació Catalana de Korfbal

  Lloc i hora: Poliesportiu Municipal del Carrer Euskadi / 16:00

 • Dimarts 10 juny 2014

  Taula rodona: “Cooperar per competir”

  Xavier López

  Taula rodona sobre la cooperació a l’ambit empresarial i econòmic en la qual intervindran: Xavier López, director general d’Economia Social, Cooperativa i Treball Autònom de la Generalitat de Catalunya; David Martínez, economista i soci-director d’Addvante; i Albert Riera, director de Comunicació de la Cooperativa La Fageda.

  Organitza: Associació Cultura Valors

  Lloc i hora: Tecnocampus / 19:00

 • dimecres 11 juny 2014

  Conferència: “El moviment cooperatiu a Mataró. 1864-1945″

  Nau Gaudí

  Conferència sobre “El moviment cooperatiu a Mataró. 1864-1945″ impartida per la historiadora mataronina, Margarita Colomer. Conferència oberta del cicle de les Aules Senior en motiu del projecte “Mataró, ciutat de valors”.

  Organitza: Aules Sènior

  Lloc i hora: Foment Mataroní / 18:00

 • dijous 12 juny 2014

  Som Energia

  Catam

  Xerrada-presentació de la cooperativa verda “Som Energia” a càrrec de Som Energia Maresme. L’objectiu de Som Energia és ser una cooperativa sense ànim de lucre que reuneixi a milers de persones amb el desig de canviar el model energètic actual i treballar junts per assolir un model 100% renovable.

  Organitza: Som Energia – Maresme

  Lloc i hora: UEC / 19:30

 • dijous 12 juny 2014

  Acte de presentació de “Dóna’t un impuls”

  Untitled

  Acte de presentació de L’Associació de Dones Empresàries i Emprenedores “Dóna’t un impuls“,  entitat que ofereix suport per enfortir i impulsar negocis liderats per dones.

  Organtiza: Dona’t un impuls

  Lloc i hora: Cafè del Mar / 20:30

 • divendres 13 juny 2014

  Xerrada: “Com puc ajudar? Cròniques d’un voluntari social”

  513lO1pmugL._AA258_PIkin4,BottomRight,-38,22_AA280_SH20_OU30_

  A càrrec de Maurici Blancafort, president dels amics de la Gent Gran amb més de 25 anys d’experiència com a voluntari.

  Organitza: Ajuntament de Mataró

  Lloc i hora: Can Palauet / 19:00

 • dissabte 14 juny 2014

  Jornada participativa d’elaboració del Llibre Blanc de la Cultura

  20061114181806

  Dins del procés d’elaboració del Llibre Blanc de la Cultura es convoca una jornada oberta a tothom per a conèixer els resultats del diagnòstic que s’ha estat elaborant i fer propostes d’actuació a incloure en el document.

  Organitza: Ajutament de Mataró, Diputació de Barcelona i Culturae

  Lloc i hora: Centre Cívic Pla d'en Boet / 10:00

 • dilluns 16 juny 2014

  Xerrada: “La solidaritat pot canviar aquest món”

  anna-ferrer-presidenta-fundacion-vicente-ferrer

  Conferència a càrrec de la Sra. AnnaFerrer, presidenta de la Fundación Vicente Ferrer.

  Organitza: Fundación Vicente Ferrer amb el suport de l’Ajuntament de Mataró i la Diputació de Barcelona

  Lloc i hora: Can Palauet / 19:30

 • Dimarts 17 juny 2014

  Conferència: “Responsabilitat social x valors”

  cache_16187353

  Conferència-Taller a càrrec de David Quesada, expert en Responsabilitat Social Empresarial i Direcció per Valors. Ponència i Networking amb la innovadora tecnología Coaching x Valors i la seva aplicació directa en la direcció empresarial.

  Organitza: APAE

  Lloc i hora: Edifici Cabot i Barba / 10:00

 • dimecres 18 juny 2014

  Conferència: “Cooperació”

  Lucia Caram

   

  Conferència de la dominica contemplativa Sor Lucia Caram sobre la cooperació. Es tracta de l’acte de clausura de curs de les Aules Senior de Mataró.

  Organitza: Aules Senior

  Lloc i hora: Teatre Monumental / 17:00

 • dimecres 18 juny 2014

  Hora del conte especial sobre cooperació

  783867

  Durant moltes setmanes a la biblioteca els nens i nenes s’han llegit els contes d’en Patatu i s’han convertit en “Patatuexperts”. Aquesta hora del conte serà una trobada amb la creadora del món “Patatum”,  l’actriu Àngels Bassas, que ens ve a explicar més contes d’en Patatu i a proposar-nos que l’ajudem a crear-ne algun de nou.

  Organitza: Ajuntament de Mataró – Biblioteques de Mataró

  Lloc i hora: Biblioteca Antoni Comas / 18:00

 • dimecres 18 juny 2014

  Obertura del Cafè de Mar

  Cafe-del-Mar-de-Mataro-sede-la_54353241830_53389389549_600_396

  Veredicte de la beca de Joan Peiró a l’edifici del Cafè de Mar (c. de Santa Rita, 1).

  Organitza: Fundació Unió de Cooperadors

  Lloc i hora: Cafè de Mar / 19: 00

 • dijous 19 juny 2014

  Taula d’experiències locals: “Experiències d’èxit en el treball cooperatiu entre institucions”

  11288

  Ponència d’un expert l’àmbit de la coproducció de serveis i de la innovació social i presentació de dues esperiències d’èxit: el Projecte Tresca, de la Fundació Catalana de l’Esplai a través d’Enlleura’t; i projecte d’Aprenentage i Servei de Salesians.

  Organitza: Ajuntament de Mataró, Enlleura’t i Salesians

  Lloc i hora: Centre Cívic Espai Gatassa / 12:00

 • dijous 19 juny 2014

  Xerrada: “El valor de la cooperació en l’educació de futurs ciutadans”

  pere-pujolas

  Conferència a càrrec de Pere Pujolàs, professor de la Universitat de Vic; i presentació de les experiències realitzades a l’Institut Miquel Biada, l’Escola Camí del Mig i l’Escola La Llàntia.

  Organitza: Moviment Educatiu del Maresme

  Lloc i hora: Can Palauet / 19:00

 • diumenge 22 juny 2014

  Cursa Solidària

  lArboc_escolaeducacioespecial

  Cursa solidària de 10 km a favor de persones amb discapacitat.

  Organitza: AMPA Escola Educació Especial L’Arboç

  Lloc i hora: Passeig Marítim i Cinc Sènies / 9: 00

 • diumenge 22 juny 2014

  Cursa Vallmar Granollers – Mataró

  vallmar

  Les dues ciutats, Mataró i Granollers, coorganitzen cada any aquesta cursa alternant la sortida i l’arribada.

  Organitza: Camp IV Granollers – Ajuntament de Granollers

  Lloc i hora: Granollers / 8: 00

 • dijous 26 juny 2014

  Exposició: “Els valors de la biblioteca”

  expo-els-valors-de-la-biblioteca

  Els valors de la biblioteca és una exposició de petit format, per a tots els públics, formada per cinquanta fotografies preses en el dia a dia de trenta-dues biblioteques públiques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya. Les imatges mostren com són les nostres biblioteques públiques, què fan, qui i com les utilitza. Les fotografies han estat fetes pel fotògraf Josep Algans entre el febrer i agost del 2010. A la Biblioteca Pompeu Fabra fins el 17 de juliol.

  Organitza: Ajuntament de Mataró – Biblioteques de Mataró – Gerència de Serveis de Biblioteques

  Lloc i hora: Biblioteca Pompeu Fabra

 • dijous 26 juny 2014

  Inauguració exposició “Estirant el fil – projecte art social Alterarte”

  llibretes

  El programa Alterarte, adreçat a persones amb malaltia mental, ha dut a terme un joc artístic amb la finalitat de fomentar la cooperació entre entitats i artistes. La iniciativa, que porta el nom d’Estira el fil, ha consistit en crear històries il·lustrades generades a partir de múltiples autors. El resultat final d’aquest projecte creatiu es podrà veure en aquesta exposició.

  Organitza:  Centre de Formació i Prevenció amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró

  Lloc i hora: Nau Gaudí / 18:30

 • divendres 27 juny 2014

  17a Nit de la Solidaritat, projectes de cooperació i sensibilització 2013

  photo

  Mataró celebra un any més la Nit de la Solidaritat. Aquesta 17ª edició comptarà amb la conferència “La Cooperació internacional dintre de la política exterior d’un estat” a càrrec de Francesc Mateu i Hosta, director d’Oxfam Intermón a Catalunya.  També hi  actuarà Carles Buetas i Ferrer. Es demana a tots els assistents que col·laborin amb “1 Kg d’aliments per a la Solidaritat”, portant 1 Kg de llegums o d’oli que es destinaran a Càritas Interparroquial de Mataró.

  Organitza: Consell Municipal de Solidaritat, Cooperació i Convivència

  Col·labora: Diputació de Barcelona i Fundació Iluro

  Lloc i hora: Fundació Iluro / 20:00

 • dissabte 28 juny 2014

  V Mostra d’Entitats de Voluntariat de Mataró

  Mostra1

  Durant tota la jornada ( d’11h a 21h) les entitats de la ciutat faran divulgació de les seves activitats i objectius a la plaça Santa Anna. La mostra comptarà amb actuacions, concerts i tallers per a totes les edats.

  Organitza: entitats participants

  Lloc i hora: Plaça Santa Anna / 11:00 a 21:00

 • diumenge 29 juny 2014

  Don Juan de Molière

  Don_Juan_(Molière)

  La companyia de teatre de la ONCE  de Tarragona (Amanida Teatro) vol demostrar a la ciutadania de Mataró el seu agraïment pel suport que els demostra cada dia a través dels seus agents amb aquesta representació.

  Organitza: ONCE i Fundació Iluro

  Lloc i hora: Ateneu Fundació Iluro / 21:30

 • diumenge 6 juliol 2014

  I Marxa Solidària AGIM

  agim

  La I Marxa Solidària d’AGIM, d’aproximadament 7 kms, farà el següent recurregut: Parc Central,  Melchor de Palau, Isern, Tetuan, Iluro, Cooperativa, Thos i Codina, Gravina, Sant Agustí, Passeig Marítim (tot el braç), Sant Agustí i Plaça Santa Anna. L’objectiu d’aquesta activitat és sensibilitzar a la població de la realitat i les possibilitats de les persones amb discapacitat física i transmetre el missatge que avançant junts podem arribar més lluny. Les inscripcions es poden fer del 10 al 30 de juny a la seu de l’entitat AGIM. a la Farmàcia Torrent, a la Cafeteria dels Capsgrossos, a la Casa d’Andalucia en Mataró i a la Carpa instal·lada a la centre de Mataró com entitat participant a la Mostra  d’Entitats  del dia  28 de juny. Preu de la inscripció 7 €, inclou: samarreta, gorra, esmorzar i assegurança

  Organitza: AGIM

  Lloc i hora: Nou Parc Central / 9:00 a 12:00

 • Dimarts 8 juliol 2014

  Contes amb valors

  el-gran-llibre-dels-contes-amb-valors-9788434233218

  Empedrat de contes. Contes amb valors a càrrec de Joan de Boher. Els contes populars estan plens de personatges bons i personatges dolentíssims! Amb ells aprendrem el valor de l’amistat, el treball i la convivència. Els contes de tota la vida ens ensenyen a construir un món millor.

  Organitza: Ajuntament de Mataró – Biblioteques de Mataró

  Lloc i hora: Biblioteca Pompeu Fabra / 18:00

 • Dimarts 8 juliol 2014

  6è Certamen de les Arts

  banner_cArts

  Acte de lliurament dels premis del 6è Certamen de les Arts dels Casals de la Gent Gran de Mataró en les modalitats de poesia, prosa, pintura-dibuix, fotografia, manualitats, marqueteria, ceràmica, puntes de coixí, ganxet, patchwork, punt de creu i labors de modisteria.

  Organitza: Ajuntament de Mataró

  Lloc i hora: Foment Mataroní / 19:00

 • dimecres 9 juliol 2014

  Teatre: “¡Ay que me quemo!”

  IMG_20140617_150259[1][1]

  Representació de l’obra còmica teatral “!Ay, que me quemo!”, fruit de la creació col.lectiva i de la improvisació al voltant del foc. A càrrec del Grup de Teatre del Club Social Andana sota la direcció de Cristina Benesey. L’obra es tornarà a representar els dies 10 i 18 de juliol també a les 19h al Centre Cívic Pla d’en Boet. Entrada gratuïta.

  Organitza: Club Social Andana

  Lloc i hora: Centre Cívic Pla d'en Boet / 19:00

 • dissabte 12 juliol 2014

  Entre tots, el mercat net

  placaCuba2010

  Aquest dia es lliuraran bosses als clients amb el lema de la campanya Entre tots, el mercat net. Aquesta campanya busca millorar la neteja i la imatge general dels mercats setmanals i transmetre als ciutadans que mantenir l’espai públic net i ordenat és responsabilitat de tots: paradistes i clients.

  Organitza: Direcció de Promoció Econòmica

  Lloc i hora: Plaça de Cuba / 10:00

 • dissabte 12 juliol 2014

  Mulla’t per l’esclerosi

  Mullat_2014

  Les piscines de la ciutat de Mataró se sumen al Mulla’t per l’esclerosi múltiple que se celebrará els dis 12 i 13 de juliol a més de 600 piscines de Catalunya. Des del 1994, la Fundació Esclerosi Múltiple convida a tota la societat a “mullar-se” en el sentit literal de la paraula, llençant-se a l’aigua de la piscina més propera per col·laborar en la lluita contra aquesta malaltia neurodegenerativa.

  Organitza: Fundació Esclerosi Múltiple 

  Lloc i hora: Piscines de Mataró / Durant el matí

 • Dimarts 15 juliol 2014

  Fes-te a la mar

  KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

  ‘Fes-te a la mar’ inclou l’Open Fundació Vodafone que aquest any celebrarà la seva cinquena edició, tastets de vela, sortides en embarcació tradicional, la processó de la Mare de Déu del Carme, i el concert de l’Ester Formosa i l’Adolfo Osta. Tres dies (del 15 al 17 de juliol) d’activitats gratuïtes al voltant de la mar, obertes a tothom que hi vulgui participar.

  Organitza: Sailability Catalunya i altres entitats

  Lloc i hora: Port de Mataró / 15 al 17 de juliol

 • divendres 18 juliol 2014

  Portes obertes a la mesquita

  mesquita(3)

  Jornada per donar a conèixer l’activitat que fa Associació Al Ouahda al barri i a la cuitat. I a partir de les 21.30h, acte central del Trencament de Dejuni, amb assistència del Director General d’Afers Religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell, i autoritats locals, entitats i veïns.

  Organitza: Associació Al Ouahda

  Lloc i hora: Mesquita de Rocafonda / 17:00

 • dissabte 26 juliol 2014

  Dissantes

  IMG-20140318-WA0002-310x310

  El dia començarà amb un espai amb jocs i diferents activitats familiars, tot esmorzant i jugant amb en Santi. A les 12 arribarà el moment de la flashmob del tema Jo sóc com tu, amb música del grup La Pegatina. Fins a les 15h hi haurà un vermut solidari. A la nit la festa es traslladarà a l’antic Parc Central on a les 22h començaran els concerts amb els grups Clams i els maresmencs La banda Biruji, Strombers i Txarango. La jornada s’acabarà amb una sessió musical amb DJ Redo.

  Organitza: Fundació Maresme

  Lloc i hora: Nou Parc Central / Tot el dia

 • diumenge 27 juliol 2014

  La plantada del Súper Santero

  20140505_2028_santes_2014

  Durant els dies 27, 28 i 29 de juliol,  els Súper Santeros, molt preocupats pel futur de Mataró, dialogaran amb les famílies i els infants sobre què creuen que cal canviar a la ciutat, sobre la brutícia, el medi ambient, les relacions entre els ciutadans i la corresponsabilitat. A més, animaran les famílies a fer una flor amb material reciclat amb la possibilitat de triar entre quatre colors (ciutat neta, ciutat amiga, ciutat divertida i ciutat verda). I després, entre tots, es farà una gran “plantada” perquè es pugui veure des del cel.

  Organitza: Ajuntament de Mataró

  Lloc i hora: Nou Parc Central / 17:30

 • diumenge 27 juliol 2014

  Gots solidaris

  dda8d9500eba365703974d108df76347

  Enguany el got de Les Santes serà de plàstic i amb una cinta per poder-lo portar penjat. Valdrà 1 euro i els beneficis s’assignaran a Càritas i Creu Roja de Mataró per als programes de lluita contra la pobresa i l’exclusió social d’ambdues entitats i dels quals cada any se’n beneficien directament més de 4.000 famílies mataronines. Una iniciativa que aposta per la sostenibilitat, el civisme i la solidaritat.

  Organitza: Càritas / Creu Roja / Ajuntament de Mataró / Aigües de Mataró

  Lloc i hora: Barres de Bar de la Festa Major / Tots els dies de Santes

 • dimecres 30 juliol 2014

  Empedrat de contes: El civisme

  DSC_0267

  A la biblioteca han arribat nous contes amb veu. Una poma meravellosa, un oncle descalç, una mosca que volava per la llum, un gripau, una granota… Contes que estan amagats en grans cistelles, contes que ens parlen de com sabem i podem conviure amb els altres.  Contes meravellosos a càrrec de Cesc Serrat.

  Organitza: Ajuntament de Mataró – Biblioteques de Mataró

  Lloc i hora: Biblioteca Antoni Comas / 19:00

 • dissabte 2 agost 2014

  Ruta del Mar

  Sant Simó Mataró

  La Ruta del Mar permet descobrir en una pinzellada la vinculació de Mataró amb el mar: la seva història marítima i naviliera, l’entorn natural de la costa, les transformacions i modernitzacions del litoral i també els personatges històrics de la ciutat relacionats amb el mar. És una ruta plena d’anècdotes inesperades i de dades sorprenents. Es repeteix el 16 i 30 d’agost. Activitat gratuïta.

  Organitza: Ajuntament de Mataró

  Lloc i hora: Ermita de Sant Simó / 19:00

 • dissabte 2 agost 2014

  Ruta Mataró 1714

  Mataró 1714

  Recorregut pels llocs més significatius de la ciutat durant la Guerra de Successió, des del segle XVII fins a inicis del segle XVIII. Activitat gratuïta.

  Organitza: Museu de Mataró – Ajuntament de Mataró

  Lloc i hora: Plaça Santa Maria / 18:00

 • diumenge 3 agost 2014

  Visita guiada a la Col·lecció Bassat

  nau_gaudi1

  El primer edifici d’Antoni Gaudí, construït el 1883, acull la Col·lecció Bassat d’Art Contemporani de Catalunya. Es pot fer una doble visita: a l’edifici gaudinià i a una col·lecció única i representativa de l’art català de la segona meitat del segle XX. Activitat gratuïta.

  Organitza: Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró

  Lloc i hora: Nau Gaudí / 18:00

 • Dimarts 5 agost 2014

  Hora del conte: ‘Stellaluna’

  stellaluna

  Stellaluna és una ratapinyada però una família d’ocells l’acull i haurà d’adaptar-se als nous costums de la família. Se’n sortirà? A càrrec de Gina Clotet.

  Organitza: Ajuntament de Mataró – Biblioteques de Mataró

  Lloc i hora: Biblioteca Pompeu Fabra / 18:00

 • dimecres 6 agost 2014

  Hora del conte: ‘Circ de drap’

  image_gallery

  D’una capseta oblidada a les golfes en sortiran històries del que va ser el circ més bonic del món. Fet de retalls, fils dibuixos i botons. ‘Circ de drap’ a càrrec de Marta Catalan.

  Organitza: Ajuntament de Mataró – Biblioteques de Mataró

  Lloc i hora: Biblioteca Antoni Comas / 19:00

 • dimecres 6 agost 2014

  Visita guiada al Museu de Mataró

  Can Serra

  El Museu de Mataró – Can Serra presenta una museografia renovada de les sales que acullen la seva exposició amb un nou discurs. Visites guiades gratuïtes tots els dimecres.

  Organitza: Museu de Mataró – Ajuntament de Mataró

  Lloc i hora: Museu de Mataró / 18:00

 • dissabte 9 agost 2014

  Salve Iluro. La ciutat romana a través dels sentits

  Torre Llauder

  La millor manera de viatjar en el temps és a través dels sentits. Una manera de conèixer la Mataró romana i els nombrosos vestigis arqueològics que Iluro encara ens ofereix. Activitat gratuïta.

  Organitza: Ajuntament de Mataró

  Lloc i hora: Ajuntament de Mataró / 18:00

 • dissabte 9 agost 2014

  Vil·la romana de Torre Llauder

  Torre Llauder Vista Aeria

  Coneixereu en detall com eren algunes de les parts d’aquesta vil·la, així com les novetats de les darreres excavacions arqueològiques. Activitat gratuïta que es repeteix cada dissabte.

  Organitza: Museu de Mataró – Ajuntament de Mataró

  Lloc i hora: Clos Arqueològic / 19:00

 • diumenge 10 agost 2014

  Un passeig per la història de Mataró

  Ajuntament_de_Mataro_02

  Descobreix Mataró fent un tast per la seva història a través d’anècdotes i lectures, tot passejant pels seus carrers, edificis i places i gaudint dels seus racons més singulars. Activitat gratuïta.

  Organitza: Ajuntament de Mataró

  Lloc i hora: Ajuntament de Mataró / 19:00

 • diumenge 24 agost 2014

  Modernisme a Mataró

  Casa Coll i Regàs

  Passejant per la ciutat descobrireu, entre d’altres, la casa natal de Josep Puig i Cadafalch, el mercat del Rengle i la gran joia del modernisme a Mataró: la casa Coll i Regàs. També podreu descobrir una de les primeres obres de l’arquitecte Antoni Gaudí: la Cooperativa la Obrera Mataronense, coneguda com la Nau Gaudí. Activitat gratuïta.

  Organitza: Ajuntament de Mataró

  Lloc i hora: Ajuntament de Mataró / 10:00

 • dilluns 1 setembre 2014

  Ruta audioguiada patrimonial per Mataró

  9882

  Mataró és una ciutat plena d’història i rica en patrimoni. El recorregut de la ruta audioguiada us permetrà des­cobrir al vostre aire i en cinc idiomes diferents (català, castellà, anglès, francès i rus) l’empremta dels romans, les restes de les muralles, l’encant especial dels carrers i de les places barroques, els edificis neoclàssics i l’arquitectura modernista de Puig i Cadafalch, així com també una de les primeres obres d’Antoni Gaudí, la Cooperativa l’Obrera Mataronesa, coneguda com la Nau Gaudí. Consulteu horaris d’accessibilitat a l’Oficina de Turisme.

  Organitza: Ajuntament de Mataró

  Lloc i hora: Oficina de Turisme de Mataró

 • Dimarts 2 setembre 2014

  Hora del conte: La identitat

  club-de-lectura-infantil-en-valencia

  Del peix al mico. Històries de nosaltres mateixos: perquè som com som, des dels orígens. A càrrec de Carles Alcoy.

  Organitza: Ajuntament de Mataró – Biblioteques de Mataró

  Lloc i hora: Biblioteca Pompeu Fabra / 18:00

 • dimecres 3 setembre 2014

  Sardana, identitat i valors

  sardana

  Taula rodona a càrrec de Joaquim Rucabado, president d’Entitats Sardanistes de Catalunya; M. Cristina Paniello, periodista i productora del programa La Fàbricad’m1tv; Jaume Nonell, escriptor i estudiós del moviment sardanista, i Joan Gibert, autor de la lliçó magistral de Sant Climent, Ciutat Pubilla. Acte presentat i moderat per Lluís Jubinyà, rapsoda i activista cultural.

  Organitza: AVV Peramàs-Esmandies

  Lloc i hora: Casal de Barri Esmandies / 19:00

 • dissabte 6 setembre 2014

  Exposició ‘Mataró 1714. Entre dos mars i dues corones’

  crsitina470

  Proposa una visió àmplia de l’evolució de Mataró a cavall dels segles XVII i XVIII focalitzant l’atenció en el paper que desenvolupà la ciutat en la Guerra de Successió i oferint claus interpretatives per a la seva comprensió. La mostra es presentarà distribuïda en dos espais d’exhibició (a les sales d’exposició del Museu de Mataró i a les sales de l’Ateneu de la Fundació Iluro). Projecte comissariat pel Dr. Joan Giménez Blasco.

  Organitza: Can Serra – Museu de Mataró

  Lloc i hora: Ateneu Fundació Iluro / 19:30

 • dissabte 6 setembre 2014

  Visita a la Casa Coll i Regàs

  640px-Mataro-PiC-CollRegas-6745com

  Visita cultural àudio-guiada que permet gaudir de l’obra més representativa de l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch a Mataró.  Entrada lliure. Per a grups cal concertació prèvia. L’activitat es repetirà el diumenge 28 de setembre.

  Organitza: Fundació Iluro

  Lloc i hora: Casa Coll i Regàs / 10:30

 • dissabte 6 setembre 2014

  Ruta Puig i Cadafalch. Mataró – Argentona

  1317320611_extras_portadilla_0

  Visita guiada a diversos edificis mo­dernistes que l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch va construir a la seva ciutat, Mataró, i a la població veïna on estiue­java, Argentona. Els principals edificis que es visiten a Mataró són el Saló de Sessions de l’Ajuntament, la casa Coll i Regàs, la botiga La Confianza, la casa Parera i el mercat del Rengle. A Argen­tona es visita, entre d’altres, la casa d’estiueig de l’arquitecte, la capella del Sagrament i Can Garí. Preu: 10,43 euros. Majors de 65 anys i nens/es de 8 a 16 anys 7,82 euros. Menors fins a 7 anys: gratuït. Cal realitzar inscripció prèvia a l’Oficina de Turisme de Mataró o a l’Ajuntament d’Argentona.

  Organitza: Ajuntament de Mataró i Ajuntament d’Argentona

  Lloc i hora: Ajuntament de Mataró / 10:00

 • dilluns 8 setembre 2014

  Les tradicions catalanes a la Biblio

  new_2012_09_senyera3

  Els dies 8, 9 i 10 de setembre: activitats especials sobre la diada de Catalunya a la Biblioteca Popular de la Fundació Iluro al Carrer d’en Pujol 19-25.

  Organitza: Fundació Iluro

  Lloc i hora: Biblioteca Popular de la Fundació Iluro / 17:30

 • dimecres 10 setembre 2014

  Hora del conte: ‘Maleta catalana’

  images

  Per celebrar el Tricentanari del 1714 obrirem la Maleta catalana, on trobarem històries de diversos indrets del nostre país. Llegendes del Pirineu, el Prepirineu, el Montsià,… Contes d’ahir i d’avui, contes de casa nostra. També cantarem i escoltarem poemes del nostre territori. A càrrec de Gisela Llimona.

  Organitza: Ajuntament de Mataró – Biblioteques de Mataró

  Lloc i hora: Biblioteca Antoni Comas / 18:00

 • dijous 11 setembre 2014

  XX Cursa Popular Ronda 43

  20100913101008

  La botiga Intersport Mataró i el C.A.Laietània organitzen la XX Cursa Popular Aniversari Ronda43 Mataró, amb la col·laboració de l ‘Ajuntament de Mataró, de la Federació Catalana d’Atletisme i Tecno Campus. La cursa tindrà un recorregut de  10km, essent la sortida i l’arribada al Tecno  Campus Mataró.

  Organitza: Interesport i C.A. Laietània

  Lloc i hora: Tecnocampus / 09:00

 • divendres 12 setembre 2014

  XXII Trofeu ciutat de Mataró “Memorial Jaume Parera”

  Memorial_Parera

  Del 12 al 14 de setembre, el Poliesportiu Municipal Jaume Parera acollirà el XXII Trofeu ciutat de Mataró “Memorial Jaume Parera”.

  Organitza: Club Hoquei Mataró

  Lloc i hora: Poliesportiu Municipal Jaume Parera

 • dissabte 13 setembre 2014

  Les danses tradicionals i els seus valors

  Cobla Iluro

  La sardana, com a dansa nacional catalana, simbolitza diversos valors. En el marc dels actes de La Diada i del projecte “Mataró, ciutat de valors”, exhibició de balls tradicionals catalans,  ballada de sardanes i explicació dels valors que aquests representen amb la participació de Agrupació Sardanista Santa Anna de Mataró, Associació Cultural i d’Esbarjo Mestre del Gai Saber, Associació de Veïns i Veïnes Peramàs Esmandies, Colles Sardanistes Repuntejant, Dansaires d’Iluro i Cobla Iluro.

  Organitza: Projecte “Mataró, ciutat de valors”

  Lloc i hora: Plaça Santa Anna / 18:00

 • dissabte 13 setembre 2014

  El triangle modernista al Maresme

  Casa Coll i Regàs

  Ruta guiada d’un dia que permet descobrir les principals obres dels arquitectes que més van influir en l’arquitectura modernista de la comarca: Puig i Cadafalch, Gaudí i Domènech i Montaner. Preu: 16 euros. Menors fins a 7 anys: gratuït. Cal inscripció prèvia a l’Oficina de Turisme de Mataró.

  Organitza: Ajuntament de Mataró i Ajuntament de Canet de Mar

  Lloc i hora: Casa Coll i Regàs / 10:00

 • dijous 18 setembre 2014

  Mostra Col·lectiva Sant Lluc per l’Art 2014

  Sant Lluc

  Des de l’any 1946, cada mes de setembre se celebra la Mostra Col·lectiva Sant Lluc per l’Art. Aquest any, en motiu del projecte “Mataró, ciutat de valors” l’ Entitat dedica la col·lectiva al valor de LA IDENTITAT  Els artistes -dibuixants, pintors, escultors, esmaltadors, fotògrafs i realitzadors de vídeo- hauran de presentar una obra entorn d’aquest tema. Per altra banda, per fer-la més oberta i participativa, aquesta edició serà sense un jurat que seleccioni les obres. Totes seran admeses. L’exposició es podrà veure fins el 2 de novembre a l’Ateneu de la Fundació Iluro. La inauguració serà el dijous 18 de setembre a les 19:30 i durant la inauguració l’artista Manuel Cusachs ens parlarà dels valors.

  Organitza: Associació Sant Lluc per l’Art

  Lloc i hora: Ateneu Fundació Iluro

 • dijous 18 setembre 2014

  Conferència: “Puig i Cadafalch: construir Catalunya mitjançant l’educació”

  Puig i Cadafalch despatx

  Conferència a càrrec del Josep González Agàpito, president de la secció de Filosofia i Ciències Socials de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) sobre la relació entre Josep Puig i Cadafalch i l’educació.

  Organitza: Associació d’Amics de Josep Puig i Cadafalch

  Lloc i hora: Can Palauet / 19:00

 • dijous 18 setembre 2014

  Conferència Dia Mundial de l’Alzheimer

  images

  ‘Malaltia d’Alzheimer i qualitat de vida: són incompatibles?’ Conferència a càrrec del Dr. Ramon Cristòfol Allué, Director de l’Àmbit Sociosanitari del Consorci Sanitari del Maresme i Cap del Servei de Geriatria de l’Hospital de Mataró.

  Organitza: Associació Familiars d’Alzheimer del Maresme

  Lloc i hora: Sala d'Actes de la Fundació Iluro / 19:00

 • dissabte 20 setembre 2014

  Jornada de sensibilització sobre la malaltia d’Alzheimer

  IMG_6914

  Durant tot el dia, L’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer del Maresme (A.F.A.M.) estarà present a la Plaça Santa Anna per informar i sensibilitzar sobre aquesta malaltia. Fins a les dues del migdia també hi haurà taules informatives a la Pl. Peixateria, a la Pl. Tereses i al C.C. Mataró Parc.  A les 8 del vespre, a la Capella de l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, es celebrarà una missa en memòria dels socis difunts.

  Organitza: AFAM

  Lloc i hora: Diversos indrets

 • dilluns 22 setembre 2014

  Curs de formació de formadors/es en llengües estrangeres-maternes

  Formació dirigida als formadors/es que estan impartint cursos de llengua no reglats on s’estableix un marc comú de treball i es donen orientacions metodològiques i recursos de funcionament per a l’ensenyament d’un llengua.

  Destinataris: Persones membres d’entitats/associacions registrades al registre Municipal d’Entitats que portin a terme activitas de formació en llengües estrangeres no reglades com a formadors/es.

  Objetius: Millorar el coneixement de mètodes pedagògics i metodològics per a l’ensenyament no reglat de llengües estrangeres i unificar-ne criteris. – Potenciar el respecte per la cultura i la llengua pròpia. – Generar xarxa entre les entitats que porten a terme l’activitat. – Millorar el coneixement dels recursos de la ciutat. – Conèixer aspectes legals i normatius.

  Organitza: Moviment Educatiu del Maresme / Contacte i inscripcions: Agència de suport a l’associacionisme participacio@ajmataro.cat 93 702 2879. MEM  secretaria@memcat.org 93 758 2402

  Lloc i hora: Rda. O'donnel, 92. 2n

 • Dimarts 23 setembre 2014

  Conferència: “Puig i Cadafalch i els seus col·laboradors”

  retratpuigcadafalch

  Conferència sobre “Puig i Cadafalch i els seus col·laboradors” a càrrec d’Esteve Mach i Bosch, president de l’associació d’Amics de Josep Puig i Cadafalch. L’arquitecte  i polític és el mataroní del passat amb qui ens fixarem el mes de setembre per parlar del valor de la indentitat.

  Organitza: Associació d’Amics de Josep Puig i Cadafalch.

  Lloc i hora: Centre d’Art Germans Arenas / 19:00

 • dimecres 24 setembre 2014

  Presentació del catàleg de l’exposició: ‘Mataró 1714. Entre dos mars i dues corones’

  crsitina470

  Presentació del catàleg de l’exposició: ‘Mataró 1714. Entre dos mars i dues corones’ a  càrrec del Dr. Joan Giménez, historiador.

  Organitza: Ajuntament de Mataró

  Lloc i hora: Sala d'Actes de la Fundació Iluro / 19:30

 • dijous 25 setembre 2014

  Catalunya i la Guerra de Successió

  agusti_alcoberro

  Conferència a càrrec d’Agustí Alcoberro, historiador i escriptor.

  Organitza: Amics de la Ciutat de Mataró

  Lloc i hora: Sala d'Actes de la Fundació Iluro / 20:00

 • diumenge 28 setembre 2014

  El modernisme a Mataró

  4

  Ruta urbana pels edificis més signifi­catius del modernisme mataroní amb una síntesi històrica de l’època i amb referències biogràfiques dels principals arquitectes del moment, sobretot del mataroní Josep Puig i Cadafalch. Pas­sejant per la ciutat descobrireu, entre d’altres, la casa natal de Puig i Cada­falch, el mercat del Rengle i la gran joia del modernisme a Mataró: la casa Coll i Regàs. També podreu descobrir una de les primeres obres de l’arquitecte Antoni Gaudí: la Cooperativa l’Obrera Matarone­sa, coneguda com la Nau Gaudí. Activitat gratuïta.

  Organitza: Ajuntament de Mataró

  Lloc i hora: Ajuntament de Mataró / 11:00

 • dimecres 1 octubre 2014

  Jornades de portes obertes i treballs artístics a les botigues

  residencia_el_mirador_20131118_1142224093

  Les residències de gent gran i centres de dia de la ciutat obren portes del 29 de setembre al 4 d’octubre perquè els mataronins puguin veure les seves instal·lacions. Cada centre organitza tallers i conferències. Tota la programació aquí. A més, fins el 5 d’octubre diverses botigues de la ciutat mostraran diferents treballs artístics realitzats per la gent gran de Mataró.

  Organitza: Ajuntament de Mataró / Unió de Botiguers / Centres i residències de Gent Gran

  Lloc i hora: Residències de Gent Gran i Centres de Dia

 • dimecres 1 octubre 2014

  13è Cicle d’Activitats Formatives per a la Gent Gran

  gent gran

  Aquest mes comença el 13è Cicle d’Activitats Formatives per a la Gent Gran. Una vintena de conferències de temàtiques molt variades: la gestió del temps lliure, el dol, la salut, el dolor, etc, tindran lloc a diversos centres i casals de gent gran de la ciutat. Més informació en aquest enllaç.

  Organitza: Ajuntament de Mataró

  Lloc i hora: Centres i casals de la Gent Gran de Mataró / Consultar horaris

 • dijous 2 octubre 2014

  Dia de Germanor

  gent_gran_fent_tai_txi

  En motiu del Dia de la Gent Gran: activitats de promoció de l’exercici adaptades al col·lectiu de la gent gran i en l’entorn urbà.

  Organitza: Ajuntament de Mataró

  Lloc i hora: Poliesportiu Teresa Maria Roca / 09:00 a 12:00h

 • dijous 2 octubre 2014

  Diada de la Gent Gran: lectura del Manifest

  manifestgentgran

  Lectura del Manifest del Consell Municipal de la Gent Gran de Mataró en Motiu del Dia Internacional de la Gent Gran i recital poètic.

  Organitza: Consell Municipal de la Gent Gran

  Lloc i hora: Can Palauet / 18h

 • dissabte 4 octubre 2014

  Concert de la Big Band Jazz Maresme

  bigband_jazz_maresme

  Concert a càrrec de l’orquestra Big Band Jazz Maresme al Teatre Monumental de Mataró. Preu de les entrades: 20€ platea i 17€ amfiteatre.

  Organitza: Associació de Familiars d’Alzheimer del Maresme

  Lloc i hora: Teatre Monumental / 21:00

 • diumenge 5 octubre 2014

  VII Mataró Camina per l’Alzheimer

  caminada

  VII  Caminada Popular “Mataró Camina per l’Alzheimer.” Caminada no competitiva organitzada per AFA Maresme, el Patronat Municipal d’Esports, col·lectiu EPMA Solidària, els caminaires “Pocs i Bons”, el Club Hoquei Mataró, la colla caminaire “Maimakansu” Mataró, pels voltants de Mataró. La sortida es farà des de l’ermita Sant Simó /Rda. Cervantes.

  Organitza: diverses entitats mataronines

  Lloc i hora: Ermita de Sant Simó / 08:00

 • diumenge 5 octubre 2014

  Concert – Homenatge a la Gent Gran

  coral rodamon

  Concert d’homenatge a la Gent Gran de Mataró protagonitzat per Annick Puig (violí), Rafel Sala (guitarra) i la Coral Juvenil Rodamon. A la direcció Glòria Prats.

  Organitza: Patronat Local de la Vellesa amb el suport de l’Ajuntament de Mataró, La Caixa i la Fundació Iluro.

  Lloc i hora: Teatre Monumental / 10:30

 • dimecres 8 octubre 2014

  Hora del conte: ‘El Mag dels fogons’

  mag dels fogons[1]

  ‘El Mag dels fogons’, conte de Joan de Déu Prats. A càrrec de Josep Roca.  En Farinetes l’únic plat que no suporta és el que porta el seu nom. La seva vena de gourmet és tan gran que llepa joguines, mossega óssos de peluix, mastega girafes de goma i propina queixalades al gat de la veïna. Conte integrat dins les dotzenes jornades de salut i alimentació i relacionat també del valor d’aquest mes: l’experiència.

  Organitza: Ajuntament de Mataró – Biblioteques de Mataró

  Lloc i hora: Biblioteca Antoni Comas / 18h

 • diumenge 12 octubre 2014

  Mostra d’Entitats de Cerdanyola

  mostra entitats cerdanyola

  Amb aquesta activitat es vol mostrar a la ciutadania de Mataró els projectes i activitats que tenen lloc al barri de Cerdanyola. S’iniciarà amb una cercavila. Hi haurà parades, actuacions musicals i dansa, exposicions i diverses activitats per a públic infantil i juvenil. Acabarà amb un dinar de germanor obert a tothom.

  Organitza: Servei de Participació i Ciutadania

  Lloc i hora: Plaça 11 de setembre / 9:30 a 15:30h

 • Dimarts 14 octubre 2014

  Hora del conte sobre experiència: ‘El cuento del carpintero’

  Conte 14-10

  ‘El cuento del carpintero’, conte d’Iban Barrenetxea narrat en català per la Montse Margalef, amb la participació dels/les alumnes del PQPI de l’Institut Thos i Codina. En Firmín és un fuster, treballador i perfeccionista. Un dia el va cridar el Baró Von Bonbus, qui després de cada batalla perdia una part del cos. Aleshores, en Firmín havia de fabricar una peça de recanvi per a ser col·locada en substitució de la que el baró havia perdut.

  Organitza: Ajuntament de Mataró – Biblioteques de Mataró

  Lloc i hora: Biblioteca Pompeu Fabra / 18h

 • dijous 16 octubre 2014

  Cinema en Versió Original: “Las vidas de Grace”

  las vidas de grace

  La Grace (Brie Larson) treballa de supervisora al centre d’acollida Short Term 12 per a adolescents en situació vulnerable. Amb l’arribada al centre d’una noia molt especial, a la Grace se li remou un passat que porta molt de temps volent deixar enrere.

  Organitza: Ajuntament de Mataró i Foment Mataroní

  Lloc i hora: Foment Mataroní / 20:30h

 • diumenge 19 octubre 2014

  Visita comentada Mostra Sant Lluc per l’Art

  Identitat Sant Lluc

  Visita comentada a l’exposició Sant Lluc per l’Art. Cada artista explicarà el “perquè” de la seva obra dedicada a la identitat, el valor que la tractar la ciutat el mes de setembre.

  Organitza: Associació Sant Lluc per l’Art

  Lloc i hora: Ateneu Fundació Iluro / 11:30

 • dijous 23 octubre 2014

  Xerrada: “Catalans a Cuba”

  Jordi Maluquer de Motes

  A càrrec del doctor Jordi Maluquer de Motes, catedràtic d’història i institucions econòmiques.

  Organitza: Ajuntament de Mataró i Cercle Històric Miquel Biada

  Lloc i hora: Can Palauet / 19:30h

 • dijous 23 octubre 2014

  Marià Ribas, mataroní il·lustre

  invitació homenatge maria ribas

  L’arqueòleg, historiador i dibuixant, Marià Ribas (1902-1996) – mataroní que aquest mes simbolitza  el valor de l’experiència – rebrà el títol de mataroní il·lustre en un acte institucional que tindrà lloc a l’Ajuntament. L’acte de reconeixement s’iniciarà amb la presentació del retrat que a partir d’ara formarà part de la galeria de mataronins il·lustres de la ciutat, en aquest cas obra del també artista mataroní Manuel Cusachs. I, seguidament, Josep Duran i Guitart, catedràtic d’Arqueologia de la Facultat d’Història de la Universitat Autònoma de Barcelona i numerari de l’Institut d’Estudis Catalans, desglossarà la figura de Marià Ribas, reconeguda més enllà de la nostra ciutat.

  Organitza: Ajuntament de Mataró

  Lloc i hora: Ajuntament / 19:30

 • divendres 24 octubre 2014

  Taula rodona: Els valors a l’esport

  guillem turró

  Taula rodona sobre “Els valors de l’esport” amb la presència del doctor en pedagogia i expert en humanisme i esport, Guillem Turró; l’exatleta, Guillem Pera; i l’educador i entrenador d’atletisme, Joan Mola.

  Organitza: C.A Laietana

  Lloc i hora: Complex Esportiu C.A. Laietana / 19:30h

 • dissabte 25 octubre 2014

  La Partida

  la partida

  En una partida de pòquer “no es juga a les cartes, es juga l’home”, diu un dels personatges. En aquesta obra de Patrick Marber cinc homes parlen de temes com l’amistat, la lleialtat, la veritat o la mentida des de les seves experiències personals.

  Organitza: Direcció Municipal de Cultura

  Lloc i hora: Teatre Monumental / 21:00

 • dissabte 25 octubre 2014

  Iron Kids, cursa infantil

  ironkids-1024x682

  Iron Kids és una cursa infantil amb la amb la filosofia de fomentar l’esport saludable i la cultura de l’esforç entre els nens i els adolescents. La bona pràctica esportiva, així com la recompensa a l’esforç i constància constitueixen els principals valors d’aquesta prova, pensada i dissenyada a la mida de les necessitats dels més petits.

  Organitza: Iron Kids

  Lloc i hora: de 09:00h a 12:00h

 • dissabte 25 octubre 2014

  X Fira Ferroviària

  ferrocarril_2014_cartell.indd

  Activitats a la plaça Santa Anna sobre el tren en motiu de 166 anys del Ferrocarril a Mataró. Diumenge continua tot el dia el trenet amb lo locomotra Cocodrilo del Centre de Modelisme Ferroviari de Sabadell i la maqueta modular i de Lego del Grup Ferroviari de Mataró.

  Organitza: Cercle Històric Miquel Biada / Grup Ferroviari de Mataró.

  Lloc i hora: Plaça Santa Anna / 11 a 20h

 • dilluns 27 octubre 2014

  Presentació Anuari dels Valors

  Àngel Castiñeira

  Presentació de l’Anuari dels Valors 2013 de Catalunyaa càrrec del seu director, Àngel Castiñeira, professor d’ESADE i director de l’Observador de l’Observatori dels Valors.

  Organitza: Associació Cultural Valors i Fundació Lluís Carulla

  Lloc i hora: sala Fundació Iluro / 19:30

 • dissabte 1 novembre 2014

  Ruta: “Miquel Biada, el primer ferrocarril”

  biada1

  Inauguració de la ruta “Miquel Biada, el primer ferrocarril”. Un passeig guiat per diversos indrets de la ciutat relacionats amb el promotor del primer tren de la península o la història del ferrocarril. Sortida des de l’Ajuntament de Mataró. Activitat gratuïta.

  Organitza: Cercle Històric Miquel Biada – Ajuntament de Mataró

  Lloc i hora: Ajuntament de Mataró / 10:30

 • dissabte 1 novembre 2014

  Ofrena Floral a Miquel Biada

  panteo-Miquel-Biada

  Ofrena floral a Miquel Biada en el panteó familiar dels Biada del Cemnetiri dels Caputxins de Mataró.

  Organitza: Cercle Històric Miquel Biada

  Lloc i hora: Cementiri dels Caputxins / 13:00

 • Dimarts 4 novembre 2014

  Conte: “Els gegants de Barcelona van de festa a Mataró”

  Microsoft Word - imags_varis_centenari

  Narració del conte “Els gegants de Barcelona van de festa a Mataró” a càrrec de Cecília Vallès, membre del Cercle Històric Miquel Biada, associació cultural dedicada a la difusió del coneixement del primer ferrocarril Barcelona-Mataró.

  Organitza: Ajuntament de Mataró – Biblioteques de Mataró / Col·labora: Cercle històric Miquel Biada

  Lloc i hora: Biblioteca Pompeu Fabra / 18:00

 • dimecres 5 novembre 2014

  Conte: “Una núvia graciosa, vistosa, preciosa”

  NOVIA-GRACIOSA gran

  Narració del conte: “Una núvia graciosa, vistosa, preciosa” de Beatrice Masini, especial sobre el valor de la iniciativa. La Filomena és dissenyadora i modista. Li fa il·lusió casar-se amb el vestit més preciós de tots els que ha dissenyat fins ara. Però el dia del seu casament el seu disseny farà que es trobi amb una sorpresa inesperada.

  Organitza: Bilioteques de Mataró.

  Lloc i hora: Biblioteca Antoni Comas / 18:00

 • dimecres 5 novembre 2014

  “La missió arqueològica de l’any 1907 de Josep Puig i Cadafalch”

  retratpuigcadafalch

  Conferència sobre “La missió arqueològica de l’any 1907 de Josep Puig i Cadafalch”, arquitecte i polític que la ciutat va tractar el mes de setembre quan es treballava el valor de la identitat, però que també té entre les seves qualitats el valor de la iniciativa. Xerrada a càrrec d’Enric Soler, escriptor i cronista de viatges.

  Organitza: Aules Sènior de Mataró

   

  Lloc i hora: Foment Mataroní / 18:00

 • dissabte 8 novembre 2014

  Creativitat i robòtica, juguem i experimentem

  Robotica

  A través d’un taller en família es treballarà la iniciativa pròpia dels infants i adults, a partir de l’experimentació en el món dels robots i videojocs. Més informació. Inscripcions prèvies: espaigatassa@ajmataro.cat.

  Organitza: Ajuntament de Mataró

  Lloc i hora: Espai Gatassa / 10:30

 • dilluns 10 novembre 2014

  Taller de Basquet Beat

  basket beat

  Treballa la música i el ritme amb pilotes de bàsquet. Activitat en el marc de la campanya del 25 de novembre, contra la violència masclista. El taller tindrà lloc els dies 10, 11, 17 i 18 de novembre.

  Organitza: Ajuntament de Mataró – Xarxa d’Espais Joves – BasketBeat

  Lloc i hora: CC Cabot i Barba / 18:30

 • dimecres 12 novembre 2014

  Conte: “Els gegants de Barcelona van de festa a Mataró”

  Microsoft Word - imags_varis_centenari

  Narració del conte “Els gegants de Barcelona van de festa a Mataró” a càrrec del Cercle Històric Miquel Biada, associació cultural dedicada a la difusió del coneixement del primer ferrocarril Barcelona-Mataró.

  Organitza: Ajuntament de Mataró – Biblioteques de Mataró / Col·labora: Cercle històric Miquel Biada

  Lloc i hora: Biblioteca Antoni Comas / 18h

 • dijous 13 novembre 2014

  Cicle conferències: “Els videojocs i els seus protagonistes”

  samuel molina

  Samuel Molina tanca el cicle de conferències “Els videojocs i els seus protagonistes”, que s’emmarca dins el nou grau en Aplicacions Interactives i Videojocs que  s’estrena aquest curs al TecnoCampus. Game designer en Bee Square, és un gran coneixedor de tendències i de la indústria. Va començar treballant com a informàtic a Cromosoma (Les 3 bessones) i un dia a l’ascensor de la feina li van dir si li agradaven els videojocs i es va posar a dissenyar per Bee Square. Els seus primers videojocs han estat referenciats per Apple com destacats de la botiga d’aplicacions. A més, porta més de vuit anys treballant en el programa de ràdio Game Over, un dels més famosos dins del sector.

  Organitza: Tecnocampus Mataró.

  Lloc i hora: Tecnocampus / 17:00

 • dijous 13 novembre 2014

  Exposició: “Imatgeria popular del carril de Mataró”

  VENTALL-FC-SM

  Inauguració de l’exposició “Imatgeria popular del carril de Mataró” a l’Arxiu de Santa Maria de Mataró amb una conferència sota el mateix títol del Sr. Xavier Nubiola de Castellarnau, enginyer col·laborador del Cercle Històric Miquel Biada. La mostra exposa auques, estampes i fulls de ventall amb referències al ferrocarril.

  Organitza: Museu Arxiu de Santa Maria – Cercle Històric Miquel Biada

  Lloc i hora: Arxiu de Santa Maria / 19:30

 • divendres 14 novembre 2014

  Presentació Agenda Llatinoamericana

  Agenda llatinoamericana

  Presentació de l’Agenda Llatinoamericana 2015 a càrrec de Gabriela Serra, membre de l’entitat d’Entrepobles, ex-presidenta de la Federació Catalana d’ONGD. L’acte es clourà amb l’actuació del cantautor Carles Buetas.

  Organitza: Grup Tercer Món-Mataró

  Lloc i hora: Centre de Solidaritat i Cooperació La Peixateria / 20:30

 • divendres 14 novembre 2014

  Músics de casa

  Foment

  Sisena edició del concert solidari de Càritas al Foment, aquesta vegada a càrrec de Genís Mayola i Àngel Ribas, Baldo’s Band, Beatway, Jorge Sarraute i Primavera per la Pau. Aportacions voluntàries.

  Organitza: Foment Mataroní / Càritas Interparroquial de Mataró / Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

  Lloc i hora: Foment Mataroní / 21:00h

 • diumenge 16 novembre 2014

  Mostra d’Entitats de Rocafonda- El Palau- Escorxador

  mostra entitats cerdanyola

  Exposició a la ciutadania de Mataró dels projectes i activitats que fan les entitats del barri i de la ciutat que tenen actuació a la zona. S’inicia amb una cercavila. Hi haurà parades, actuacions musicals i de dansa, exposicions i diverses activitats per a públic infantil i juvenil. Acabarà amb un dinar de germanor.

  Organitza: Taula d’Entitats de Rocafonda – El Palau Escorxador

  Lloc i hora: Parc del Palau / 09:30

 • dijous 20 novembre 2014

  Conferència: “La iniciativa de Miquel Biada”

  miquel biada

  Conferència “La iniciativa de Miquel BIada en sel seu context econòmic” a càrrec del Dr. Pere Pascual Domènech, catedràtic d’Història Econòmica de la Universitat de Barcelona.

  Organitza: Fundació Iluro – Cercle Històric Miquel Biada

  Lloc i hora: Sala d'actes de la Fundació Iluro / 20h

 • dijous 20 novembre 2014

  Nit dels emprenedors

  premis creatic

  En aquest acte es lliuraran els Premis Creatic 2014, així com l’accèssit dels Creatic vinculat a l’emprenedoria universitària i els premis de Responsabilitat Social de les Organitzacions (RSO).

  Organitza: Ajuntament de Mataró / Tecnocampus Mataró-Maresme

  Lloc i hora: Centre de Congressos Tecnocampus / 19:00h

 • dissabte 22 novembre 2014

  Dia Internacional contra la violència vers les dones

  violència dones

  Artistes, col·lectius i entitats de la ciutat reflexionen, a través de diferents disciplines
  artístiques, al voltant de la cançó Cap nit més del cantautor mataroní Marc Ràmia. Actuacions del mateix autor, del Cor Cromàtic, de Basket beat, del grup In Vitro, etc. Exposició Imatges contra la violència, realització de grafitis i lectures dramatitzades.

  Organitza: Ajuntament de Mataró i diverses entitats de la ciutat

  Lloc i hora: Plaça Santa Anna / 18h

 • dissabte 22 novembre 2014

  Creativitat i imaginació, juguem reciclant

  jocs reciclar

  A través d’un taller en família es fomentarà la creativitat la iniciativa pròpia dels infants i adults, deixant volar la imaginació amb material reciclat. Activitat recomenada per a totes les edats, places limitades. Inscripcions: espaigatassa@ajmataro.cat. Més informació.

  Organitza: Ajuntament de Mataró

  Lloc i hora: Espai Gatassa / 10:30

 • diumenge 23 novembre 2014

  III Marxa per a la Salut Mental

  5

  Sota el lema “No ens discriminis, som com tu!” s’organitza aquesta marxa per trencar tabús. Circuit de 12 km per l’entorn de Mataró. Sortida i arribada des del mateix lloc. Inscripcions: marxaperalasalutmental.blogspot.com.

  Organitza: Associació per a la Rehabilitació de Persones amb Malaltia Mental (AREP)

  Lloc i hora: Passeig del Callao / 08:30h

 • dijous 27 novembre 2014

  Tertúlia radiofònica a Mataró Ràdio

  el racó

  Tertúlia radiofònica del Grup d’Història del Casal al programa “El racó” de Mataró Ràdio (89.3fm) amb “la iniciativa” de Miquel Biada com a tema central.

  Organitza: Mataró Ràdio – Grup d’Història del Casal – Cercle Històric Miquel Biada

  Lloc i hora: Mataró Ràdio (89.3fm) / 21h

 • divendres 28 novembre 2014

  Gran recapte

  gran-recapte-aliments

  Divendres 28 i dissabte 29 de novembre una sèrie de supermercats disposaran de contenidors on els clients podran realitzar els seus donatius d’aliments: productes comprats al mateix establiment per a aquelles famílies de Mataró que més ho necessiten.

  Organitza: Banc dels Aliments

  Lloc i hora: Diversos establiments comercials / Tot el dia

 • dissabte 29 novembre 2014

  Ruta i homenatge a Miquel Biada i el primer ferrocarril

  estacio tren

  Mataró reivindica la figura de Miquel Biada i la primera línia de ferrocarril de la península. A partir de les 12h, segona oportunitat per conèixer la figura del promotor del ferrocarril a través d’una ruta guiada pels principals indrets de la ciutat relacionats amb Miquel Biada i el ferrocarril. Sortida des de l’Ajuntament i arribada davant de l’estació. En aquest espai, a les 13:30h lectura del manifest “Biada, símbol de Mataró” i parlaments de diverses autoritats del transport ferroviari català i estatal presents en aquest homenatge. (En cas de pluja l’acte final tindrà lloc al Centre Cívic Cabot i Barba)

  Organitza: Cercle Històric Miquel Biada – Projecte “Mataró, ciutat de valors”

  Lloc i hora: Ajuntament de Mataró / 12:00

 • dissabte 29 novembre 2014

  30 Aniversari de L’Aula de Teatre

  CanGassolMataro

  Presentació d’un cicle dedicat a ex alumnes de l’Aula de Teatre que han esdevingut professionals i/o estan en vies de professionalització. El cicle es presentarà amb petits tastos dels espectacles que es podran veure.

  Organitza: Ajuntament de Mataró – Aula de Teatre

  Lloc i hora: Can Gassol / 19:00

 • dilluns 1 desembre 2014

  Fira de Pessebres i Ornaments de Nadal

  Les parades de la Fira

  Podreu  trobar tots els elements necessaris per a la decoració nadalenca, des d’arbres, tant naturals com artificials, fins a figures de pessebre, molses, bombetes i suros, cintes de colors, centres ornamentals de taula, espelmes nadalenques i guarniments de Pare Noël entre d’altres. També es poden trobar productes alimentaris típics del Nadal com els torrons, les neules, les galetes i les llaminadures decorades amb motius nadalencs. Fins el 23 de desembre, de dilluns a diumenge de 10 a 13.30 h i de 16.30 a 21 h.

  Organitza: Promoció de ciutat i comerç

  Lloc i hora: Plaça Santa Anna / 10h

 • dilluns 1 desembre 2014

  Parc d’Atraccions infantils de Nadal

  atraccions infantils

  Fins al 18 de gener del 2015, atraccions infantils a La Rambla de Mataró.

  Organitza: Unió de Botiguers i Promoció de Ciutat

  Lloc i hora: La Rambla

 • dijous 4 desembre 2014

  Mataró amb la Barcelona World Race

  logoBarcelonaWorldRace

  Mataró amb la Barcelona World Race és un projecte multidisplinar i obert a la ciutadania de Mataró i la comarca del Maresme que consisteix en unes Estades de Vela durant les vacances escolars de Nadal amb diverses activitats al voltant de la temàtica de la Barcelona World Race així com sortides al Centre d’Interpretació de la Barcelona World Race. Cada dijous, la Sala del Cor de Maria de Mataró acollirà tertúlies obertes al públic sobre aquesta important regata oceànica amb la presència de navegants i dirigides per Joan-Albert Lligonya.

  Organitza: Escola Vela Mataró – Cor de Maria

  Lloc i hora: Sala del Cor de Maria / 18:30h

 • divendres 5 desembre 2014

  Tallers de manualitats de Nadal

  Espai Joc

  Activitats infantils a l’Espai Joc del Mercat de la Plaça de Cuba. Activitat gratuïta: cal demanar vals a les parades i al supermercat. Els dies 5, 6, 12, 13, 19, 20 i 27 de desembre i 2 i 3 de gener de 9.30 a 21h.

  Organitza: Associació de Venedors del Mercat de la Plaça de Cuba  amb la col·laboració de l’Ajuntament

   

  Lloc i hora: Mercat de la Plaça de Cuba / 9.30h

 • divendres 5 desembre 2014

  Parc infantil de Nadal Firamàgic

  fira de Nadal 2013 Boulevards de Mataró

  Fira infantil amb més de 10 atraccions. Horari dies laborables: de 16.30 a 20.00. Horari dies festius de 11.30 a 14.15 i de 16.00 a 22.00.

  Organitza: Bulevards de Mataró

  Lloc i hora: Passarel·la Firal del Parc Central

 • diumenge 7 desembre 2014

  Carpa Solidària

  bulevardsmataro

  Els dies 7, 13, 14 i del 16 de desembre al 6 de gener. Activitats infantils gratuïtes, espectacles i esdeveniments gestionats per diverses entitats de Mataró. A més, durant tots aquests dies: punt permanent de recollida d’aliments per a Càritas. Obert els dies laborables de 16.30 a 20h i els dies festius de 11.30 a 14.15 i de 16.00 a 22h.

  Organitza: Bulevards de Mataró

  Lloc i hora: Passarel·la Firal del Parc Central / 16.30h

 • diumenge 7 desembre 2014

  Mitja Marató Ciutat de Mataró

  mitja_marato

  La Mitja Marató Ciutat de Mataró es durà a terme el proper diumenge, 7 de desembre de 2014. La sortida es donarà a les 10:00 hores, des de la Plaça Espanya. La cursa està oberta a totes les persones, majors de 16 anys, que hi vulguin participar. La distància és de 21.097 quilòmetres i el circuit està homologat per la FCA (Federació Catalana d’Atletsme). També es celebrarà la 21a Marató escolar.

  Organitza: Gestió Esportiva del Maresme (GESPORT) i Ajuntament de Mataró

  Lloc i hora: Plaça Espanya / 10:00

 • dimecres 10 desembre 2014

  ‘Conèixer i estimar: qualitats del voluntari’

  Maria Victoria Molins

  Amb motiu de la setmana del Voluntariat: conferència ‘Conèixer i estimar: qualitats del voluntari’ a càrrec de Victòria Molins.

  Organitza: Càritas – Fundació Iluro

  Lloc i hora: Sala d'actes de la Fundació Iluro / 20h

 • dissabte 13 desembre 2014

  Nit de Gala amb Pallassos sense Fronteres

  projecte santi 2

  En motiu del Dia Internacional de la discapacitat intel·lectual la Fundació El Maresme organitza Nit de Gala de Pallassos sense Fronteres, amb les actuacions de: Tortell Poltrona, Laura Mateu, Pep Callau, Lluís Rodriguez, Txas Txas, Sabani, Javier Ariza, Magmon Tona, Mabsutins, Taller Integració Teatral… Hi haurà dues sessions de l’espectacle. Preu: 10 euros.

  Organitza: Fundació El Maresme

  Lloc i hora: Teatre Monumental / 18:00 i 21:00

 • dissabte 13 desembre 2014

  1món.cat

  la xarxa

  Realització en directe des de Mataró del programa de televisió 1món.cat de La Xarxa, el magazín de cap de setmana de les televisions locals de Catalunya.

  Organitza: M1TV / Projecte ‘Mataró, ciutat de valors’

  Lloc i hora: Plaça Santa Anna / 18h

 • diumenge 14 desembre 2014

  1a Caminada Popular del Tecnocampus per la Marató TV3

  caminada

  El TecnoCampus organitza una caminada de 5Km al voltant de Mataró per recaptar diners per a la Marató de TV3 que es destinaran a la investigació biomèdica de les malalties del cor. El punt de sortida, la plaça del TecnoCampus, també serà el punt d’arribada. Al final de la caminada, es farà un esmorzar a la pl. Tecnocampus amb la participació dels músics “Els aviadors”. Preu de la inscripció: 10 euros (Inclou esmorzar i samarreta).

  Organitza: TecnoCampus – Fundació la Marató de TV3

  Lloc i hora: Tecnocampus de Mataró / 08:30

 • diumenge 14 desembre 2014

  Concert de Nadal

  coral arquitectura

  Concert de Nadal a càrrec de la Coral Arquitectura, acompanyats per la Orquestra de la Universitat Politècnica de Catalunya.

  Organitza: Càritas – Església Sant Josep

  Lloc i hora: Església Sant Josep / 18h

 • diumenge 14 desembre 2014

  Ballarina

  ballarina

  Dins del cicle Fet a Mataró, la companyia Antigua & Barbuda presenta el seu nou artefacte ‘Ballarina’. Antigua & Barbuda és una companyia de caràcter interdisciplinari, vinculada a l’àmbit de les arts visuals i escèniques i centrada especialment en el teatre.

  Organitza: Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

  Lloc i hora: Can Marfà / 12:00

 • Dimarts 16 desembre 2014

  Hora del conte: ‘Tots els petons del món’

  tots els petons del món

  Hora del conte amb valors a la Biblioteca Pompeu Fabra a càrrec de Mercè Garcia que explicarà el conte ‘Tots els petons del món’ de Montse Panero. Coneixeu els petons suaus de papallona, els petons forts de cocodril o com fan petons les vaques? També hi ha els petons regal, els sorpresa, els amistosos,… Tot tipus de petons ben diferents que en Tonet, el petit de cal Petó, descobrirà durant el seu fantàstic viatge.

  Organitza: Biblioteques de Mataró – Ajuntament de Mataró

  Lloc i hora: Biblioteca Pompeu Fabra / 18h

 • dimecres 17 desembre 2014

  Hora del conte especial Nadal

  ninots de neu

  Hora del conte sobre el valor de la il·lusió amb tres contes relacionats amb l’hivern i les festes nadalenques: “Els ninots de neu i el llop”, “El Tió engripat” i “Crispat, l’espanta-festes”. Narració amb titelles i objectes a càrrec d’Alma i la mar de contes.

  Organitza: Biblioteques de Mataró – Ajuntament de Mataró

  Lloc i hora: Biblioteca Antoni Comas / 18h

 • dissabte 20 desembre 2014

  Fira Artesana de Nadal

  fira artesana

  Fira artesana amb diversos productes de qualitat i fets
  majoritàriament per artesans de Mataró i el Maresme. A cada parada trobareu un producte diferent treballat amb materials com la fusta, el vidre, la plata, la ceràmica, la cera, el sabó, les llavors, etc. Dies 20, 21, 27 i 28 de desembre i 3, 4 de gener de 2015 de 10h a 21h.

  Organitza: Expobox i Promoció de Ciutat i Comerç

  Lloc i hora: Plaça de l'Ajuntament / 10h

 • dissabte 20 desembre 2014

  L’escudella de Nadal a la Plaça Gran

  escudella

  Preparatius i tastet d’una escudella popular pels clients de les botigues.

  Organitza: Associació de venedors de la plaça Gran i rodalies i Unió de Botiguers de Mataró

  Lloc i hora: Plaça Gran / 11h

 • dissabte 20 desembre 2014

  Carrilet de Nadal

  bulevards de Mataró

  Trenet articulat que sortint des de FiraMàgic fa dos recorreguts per la ciutat. Es pot adquirir una fitxa per pujar-hi, o entregar aliments destinats a Càritas per pujar al trenet de franc. Fent una compra als establiments associats a Bulevards de Mataró aconseguireu butlletes 2×1 per pujar un cop al Carrilet i un cop a FiraMàgic. Els matins dels dies laborables es situarà el trenet cada dia a un indret de la ciutat, per fer recollida d’aliments a canvi de fitxes. Del 20 de desembre de 2014  al 5 de gener de 2015. Dies laborables de 16.30 a 20.00 i els dies festius de 11.30 a 14.15 i de 16.00 a 22.00h.

  Organitza: Bulevards de Mataró i Promoció de Ciutat

  Lloc i hora: Parc Central / 16:30h

 • dissabte 20 desembre 2014

  Pare Noel a la Plaça Cuba

  pare noel

  A partir de les 17h el Pare Noel s’instal·larà a la Plaça de Cuba per rebre a tots els nens i nenes.

  Organitza: Associació comercial de la plaça de Cuba i rodalies i Unió de Botiguers de Mataró

  Lloc i hora: Plaça de Cuba / 17:00h

 • dissabte 20 desembre 2014

  XIX Jornades de Fubtol Solidari

  Logo futbol

  Jornades esportives on els participants paguen una simbòlica quantitat per poder inscriure’s i jugar a futbol. La finalitat és aconseguir fons econòmics per a un projecte solidari de l’Escola Pia al Senegal. El torneig es celebra el dissabte 20 (de 9 a 22.30h) i el diumenge 21 (de 9 a 19h). Durant tot el cap de setmana també s’organitzen altres activitats obertes al públic.

  Organitza: Escola Pia Santa Anna

  Lloc i hora: Escola Pia Santa Anna / 09:00

 • diumenge 21 desembre 2014

  Els Pastorets de Mataró

  pastorets de Mataró

  Un espectacle musical de gran format amb tots els ingredients: orquestra i cants en directe, balls, personatges bons i dolents, dramàtics i còmics, efectes especials de foc, llum i so… Un espectacle en el qual hi intervenen més de tres-centes persones, un gran exemple d’il·lusió col·lectiva. L’any 1981 va ser declarat Patrimoni Cultural de la ciutat. Consultar horaris. Entrades: www.salacabanyes.cat/ pastorets/

  Organitza: Sala Cabanyes

  Lloc i hora: Sala Cabanyes / 17:00

 • diumenge 21 desembre 2014

  Tió Solidari

  tió solidari

  Si els nens i nenes porten aliments al tió gegant situat a la Riera, aquest els cagarà regals oferts pels establiments associats de la Unió de Botiguers de Mataró

  Organitza: Unió de Botiguers de Mataró

  Lloc i hora: La Riera cantonada carrer Bonaire / 18:00

 • diumenge 21 desembre 2014

  VI Diada Josep Puig i Cadafalch

  josep puig i cadafalch

  Ofrena floral davant l’escultura de JOSEP PUIG I CADAFALCH, al Parc Central de Mataró. Parlament de Manuel Cusachs, vicepresident de l’associació organitzadora, amb l’acompanyament musical de Josep Lladó i recitació poètica a càrrec de Josep M. Cusachs.

  Organitza: Amics de Josep Puig i Cadafalch – Ajuntament de Mataró

  Lloc i hora: Parc Central / 12:00

 • dimecres 24 desembre 2014

  Tastet d’escudella de Nadal

  tastat escudella plaça cuba

  Tastet d’escudella de Nadal per a la clientela del mercat  a l’Espai Demo.

  Organitza: Associació de Venedors del Mercat de la Plaça de Cuba

  Lloc i hora: Mercat de la Plaça de Cuba /10h

 • dijous 25 desembre 2014

  Visita Guiada a la seu dels Armats de Mataró

  seu armats de Mataró

  Portes obertes a la seu-museu dels Armats de Mataró que us permetran veure el local –Castrum-, el vestuari i els diferents tipus de cuirasses, entre d’altres elements. Les visites també es prologaran els dies 26, 27 i 28 de desembre i l’1, 3 i 4 de gener.

  Organitza: Armats de Mataró i Promoció de Ciutat

  Lloc i hora: Edifici de la Presó / 18:30h

 • dijous 25 desembre 2014

  41 Cursa familiar de Nadal

  cursa de nadal

  Cursa Familiar de Nadal pels entorns del C.A. Laietània. Una cursa oberta a tothom amb un recorregut de 2,5Km.

  Organitza: Complex Esportiu C.A. Laietana

  Lloc i hora: Complex Esportiu C.A. Laietana / 12:00h

 • dijous 25 desembre 2014

  63a Copa Nadal

  centre natació mataró

  Els agosarats nedadors es llençaran a l’aigua fredíssima per a nedar-hi 25, 50 i 100 metres depenent de la categoria, mentre aguanten la respiració fins arribar al final, tocar la paret i sortir com un llamp entre els aplaudiments dels admirats espectadors.

  Organitza: Centre Natació Mataró

  Lloc i hora: Centre Natació Mataró / 12:00h

 • dissabte 27 desembre 2014

  SwimSilvestre

  swimsilvestrecartell2014

  La SwimSilvestre, de 1500 metres, és la última travessia de l’any. Una cursa en aigua freda i amb un component solidari. En aquesta edició els beneficis es destinaran a Càritas de Mataró. Sortida i arribada des del mateix punt. Inscripcions: 20 euros.

  Organitza: Xswimproject / Col·labora: Centre Natació Mataró

  Lloc i hora: Platja del Varador / 10:00

 • dilluns 29 desembre 2014

  Elaboració de Galetes de Nadal

  galetes de nadal

  Taller d’elaboració de galetes de Nadal amb Maria Medina. A partir de 6 anys. Preu: 8€. Inscripcions prèvies a espaigatassa@ajmataro.cat

  Organitza: Espai Gatassa – Ajuntament de Mataró

  Lloc i hora: Espai Gatassa / 10:00

 • dilluns 29 desembre 2014

  Tarda de Creativitat

  taller manga

  Tarda de creativitat. Tallers de dibuix infantil, manga per a joves, espai de jocs, pel•lícules, espai d’exposicions i concert. Per a totes les edats. Activitat gratuïta.

  Organitza: Associació Cultural de Cerdanyola – Associació Comiquera Le Potage – Centre cívic Espai Gatassa

  Lloc i hora: Espai Gatassa / 16:00

 • dimecres 31 desembre 2014

  3a Sant Silvestre Night Trail 2014

  logo-icon_santi

  A les 16:00 caminada popular (7 km). A les 17:00 Santi Silvestre Júnior (1 km). A les 17:15h Santi Silvestre adaptada. A les 17:30 xocolatada i a les 18:00h Sant Silvestre Night Trail (12km). Sortida des del recinte del Servei de Teràpia Ocupacional (STO) Jaume Isern de la Fundació El Maresme.

  Organitza: BestTrail

  Lloc i hora: Servei de Teràpia Ocupacional (STO) Jaume Isern de la Fundació El Maresme / 16:00h

 • dimecres 31 desembre 2014

  Aprenem reciclant: manualitats i enginy

  reciclar

  Taller: Aprenem reciclant: manualitats i enginy amb Maria Medina. A partir de 6 anys. Preu: 8€. Inscripcions prèvies a espaigatassa@ajmataro.cat

  Organitza: Centre Cívic Espai Gatassa

  Lloc i hora: Espai Gatassa / 10:00


Filtrar per mes