Experiència

Alumnes de l’Institut Thos i Codina col·laboren amb una hora del conte plena de valors


14 octubre 2014

hora del conte

Els nens i nenes que s’han aplegat aquesta tarda a la Biblioteca Pompeu Fabra han gaudit d’una hora del conte farcida de valors entre el quals ha sobresortit el de l’experiència. L’obra escollida ha estat  ‘El cuento del carpintero’, narrat en català per Montse Margalef.

Aquest conte, escrit per Iban Barrenetxea, explica la història d’en Firmín, un fuster experimentat que reconstrueix amb fusta totes les parts del cos que el Baró Von Bonbus va perdent al camp de batalla.

L’hora del conte ha comptat avui amb una col·laboració especial, la dels alumnes del PQPI de l’Institut Thos i Codina. L’objectiu d’aquesta iniciativa és que els joves “siguin els protagonistes, se sentin professors i puguin estimular valors com la responsabilitat, l’actitud i la confiança”, explica Gemma Serra, tutora del curs ‘Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic’.

Catorze dels disset alumnes d’aquest curs han llegit algunes frases relacionades amb el conte davant de tots els nens i nenes, fet que els ha permès ‘treballar la seva creativitat i aprendre diferents maneres de presentar un article’, assegura Serra.

Després de la lectura, els alumnes de l’institut han mostrat als més petits, a través d’un taller pràctic, com crear un cap de fusta de recanvi per al baró Von Bonbus. Amb una mitja plena de serradures han simulat una cara i a la part superior hi ha col·locat llavors que d’aquí uns dies es transformaran en herba que simularà els cabells del baró.