Cooperació

Anna Ferrer: “Eradicar la pobresa és possible”


16 juny 2014

Anna Ferrer

Anna Ferrer, qui va introduir-se al món de la cooperació a l’edat de 21 anys animada per qui seria el seu marit, Vicenç Ferrer, ha assegurat avui a Mataró i després de més de quaranta anys de lluita que “eradicar la pobresa al món és possible”. La líder de la Fundació Vicente Ferrer ha estat la protagonista de la conferència “La solidaritat pot canviar aquest món”, emmarcada dins el projecte “Mataró, ciutat de valors”.

“L’acció concreta per ajudar una altra persona és l’acte espiritual més gran que pot fer un individu”, ha recordat Anna Ferrer que sempre deia el seu marit. I, precisament, constància, compromís i accions concretes han estat la recepta d’ella per una bona cooperació.

Valor, el de la cooperació, que segons ha recordat la líder de la Fundació Vicenç Ferrer no necessàriament ha de desenvolupar-se vers l’anomenat Tercer Món. “Una bona acció es pot fer a l’índia, però també dins la família, en el barri, entre els veïns”, ha afirmat Ferrer. I és que “amb menys coses materials poden ser feliços”, ha recordat.

Violència contra les dones

Actualment, més enllà de l’educació, l’aliment i la sanitat, la lluita d’Anna Ferrer se centra en eradicar la violència contra les dones, potenciada en aquest país asiàtic pel fet que se sustenta en una societat patriarcal però al mateix temps, especialment a les ciutats, les noies ja tenen educació i treballen en multinacionals.

En aquest tema, però, la cooperant s’ha mostrat esperançada: “Si es fa conscienciació sobre la igualtat i la dignitat de les dones es pot canviar l’actual situació de violència”. I ha recordat que quan va arribar a Anantapur fa quaranta anys les dones no podien estudiar, ni opinar en públic o tenir comptes bancaris i ara tot això està permès.