Cooperar, una forma de sumar esforços


1 juny 2014

Anna-Vicente-Ferrer

Cooperar, segons el diccionari, es basa en una idea ben simple: “prendre part amb altres en una obra feta en comú”. Dit d’una altra manera, la cooperació és una suma d’esforços.

Tenint en compte això, el valor de la cooperació, que treballarà la ciutat durant aquest mes de juny, es pot aplicar en molts àmbits. Es pot parlar de cooperativisme, des dels referents històrics fins a les propostes més actuals; de cooperació internacional, les relacions que tenen lloc entre entitats i administracions dels hemisferis nord i sud; de cooperació empresarial o de cooperació entre sector públic i sector privat, entre altres.

Documentanció i agenda d’actes

Existeix una extensa bibliografia i diversos recursos audiovisuals sobre aquest valor i a les biblioteques de la ciutat en trobareu una mostra molt completa. (RECURSOS SOBRE COOPERACIÓ)  Llibres, contes i pel·lícules amb els quals poder complementar la reflexió que farà la ciutat al llarg d’aquest mes a través de diverses activitats que trobareu detallades a l’apartat d’agenda d’aquesta web.

Els pròxims dies, per exemple, faran conferències a la ciutat la presidenta de la Fundació Vicente Ferrer, Anna Ferrer (dilluns 16, 19.30h Can Palauet); la religiosa Lucia Caram (dimecres 18, 17.00 Monumental); el director d’Intermon-Oxfam, Francesc Mateu (divendres 27, 20h Sala Actes Fundació Iluro), la historiadora Margarita Colomer (dimecres 11, 18h Foment Mataroní) o participaran a una taula rodona el director d’Economia Social de la Generalitat, Xavier López; i el director de Comunicació de La Fageda, Albert Riera (dimarts 10, 19h Tecnocampus), entre moltes altres activitats.