Actualitat

Descobreix llibres amb valors a la ‘Patatumoguda’


8 maig 2014

783867

La biblioteca Antoni Comas organitza la ‘Patatumoguda’, un conjunt d’activitats dirigides a que infants de 1r, 2n i 3r de primària coneguin de més a prop les vivències d’en Patatu.

Durant el mes de maig la biblioteca donarà a conèixer aquesta col·lecció de llibres escrits per l’actiu Àngels Basses i publicats per l’editorial La Galera. Es tracta d’un recull de llibres que expliquen històries amb valors que tenen lloc dins de ‘Patatum’, un indret fantàstic on viu el seu protagonista: un pallasso que fa de pagès.

Els contes tenen un format curt amb una història que comença i acaba i , a més a més, inclouen activitats per jugar: passatemps, endevinalles, preguntes del text i fitxes de cada personatge amb detalls de la seva vida i preferències. Els petits lectors hi trobaran diversió i emocions narrades amb un lèxic ric que els fan gaudir al mateix temps que aprenen.

Durant aquests dies tots els nens de la bilioteca que llegeixin un llibre d’aquesta col·lecció i responguin correctament tres preguntes obtindran, a més d’un conjunt de cromos d’en Patatu per enganxar al ‘Patatualbum’, una acreditació de Patatuexpert.

A més, els més creatius poden presentar, fins el proper 6 de juny, un dibuix sobre el món Patatum en una làmina especial que es pot demanar a recepció. El guanyador del concurs se sabrà el 10 de juny a  les 6 de la tarda just després del ‘PatatuDictat’ en què nens i nenes podran descobrir si escriuen correctament les històries d’en Patatu mitjançant aquesta activitat.

I, finalment, el 18 de juny, els amants de Patatum tindran l’oportunitat de conèixer la seva creadora, l’actriu Àngels Bassas. L’autora protagonitzarà una hora del conte especial dedicada a la cooperació, el valor que Mataró treballarà durant el mes de juny dins del projecte “Mataró, ciutat de valors”.