Cooperació

Desenes d’entitats i artistes participen a l’exposició “Estira del fil” d’Altearte


27 juny 2014

llibretes alterarte

Des d’ahir i fins el 10 de juliol es poden veure a la Nau Gaudí quinze “llibretes historiades” realitzades per diversos artistes reconeguts i diverses entitats de la ciutat. Un treball de cooperació, organitzat des del projecte Alterarte del Centre de Formació i Prevenció, i que busca demostrar com l’art pot ser una eina de participació i transformació en l’àmbit de la diversitat funcional o la discapacitat.

Cadascuna de les llibretes, creada artesanalment pels mateixos membres del taller, explica una història. Durant mesos han passat de mans en mans i cada artista o entitat n’ha dibuixat una pàgina. Hi han col·laborat artistes coneguts com: Carles Murillo, dissenyador gràfic i part de l’equip de disseny Bisdixit; Miguel Fuster, professional el còmic i pintor; o els il·lustradors Paula Bonet i Francesc Capdevila. I entitats com l’Associació Sant Lluc per l’Art, la Gent Gran del Parc, el Taller d’Idees o AGIMM, entre altres.

Aquesta iniciativa ha tingut tan bona acollida entre les entitats participants que els membres del projecte Alterarte no descarten continuar  omplint més “llibretes historiades” com les que tothom ara pot veure a  l’exposició “Estira del fil” a la Nau Gaudí. Un gran exemple de cooperació.