Actualitat

Dotze reconeguts mataronins han participat al projecte ‘Mataró, ciutat de valors’


5 gener 2015

mataronins vídeos valors

Durant tot el 2014, la capital del Maresme ha reflexionat sobre dotze valors diferents dins el projecte ‘Mataró, ciutat de valors’. Una tasca a la que s’han sumat dotze reconeguts mataronins que, per la seva trajectòria, han parlat en primera persona davant de la càmera sobre els diversos valors que la ciutat ha treballat.

El primer vídeo del projecte el va protagonitzar l’actor Jordi Bosch, qui va explicar què representa per ell el compromís, valor escollit per encetar l’any al mes de gener (vídeo).

La banda mataronina The Free Fall Band, formada per Jan Bosch, Marc Salicrú, Miquel Coll i Xavier Armiñana, va ser l’encarregada de reflexionar al febrer sobre el valor de l’alteritat (vídeo).

La medallística olímpica i guanyadora del Mundial de Waterpolo, Marta Bach, va explicar al mes de març com el valor de l’esforç l’ha ajudat a aconseguir tots aquests èxits (vídeo).

I a l’abril, la historiadora Assumpta Montellà relacionava el valor de la justícia  històrica amb altres conceptes com la confiança, l’escolta, la generositat o la venjança (vídeo).

Pel que fa a la sostenibilitat, valor escollit per al mes de maig, el pagès Pep Riera, coordinador de la Unió de Pagesos al Maresme, va ser l’encarregat de posar de manifest la importància de defensar la terra (vídeo).

El bisbe emèrit d’Ayaviri, el mataroní Joan Godayol, va donar compte al mes juny sobre el valor de la cooperació recordant la seva experiència al Perú al costat dels més necessitats (vídeo).

El testimoni de l’arquitecte Manuel Brullet va protagonitzar el valor del civisme del mes de juliol reflexionant sobre el comportament cívic o incívic dels ciutadans en funció de l’espai que els envolta (vídeo).

Durant el mes d’agost vam parlar del valor de l’acollida amb Galia Dvorak, reconeguda avui com una de les jugadores de tenis taula de l’Estat amb més projecció internacional. Ella és nascuda a Kiev (Ucrania) però va arribar de ben petita a Catalunya i des de 1999 viu a Mataró (vídeo).

Quina és la relació entre identitat, artista i obra? L’escultor mataroní Manuel Cusachs responia a aquesta pregunta durant el mes de setembre en el qual la ciutat treballava el valor de la identitat (vídeo).

La cuinera Remei Ribas, més coneguda com l’Àvia Remei, compartia durant el mes d’octubre la seva visió sobre l’experiència i la necessitat d’aprendre de les coses bones i també de les experiències dolentes (vídeo).

Verkami s’ha convertit en poc temps en la plataforma de referència europea en matèria de crowfunding. Jonàs Sala, un dels fundadors del projecte amb seu a Mataró, explicava al mes de novembre els secrets del valor de la iniciativa (vídeo).

L’últim valor de l’any, dins el projecte ‘Mataró, ciutat de valors’ ha estat la il·lusió. En aquest cas, protagonitzat per l’actor Joan Pera, qui porta cinquanta anys damunt dels escenaris (vídeo).

Els dotze vídeos dels mataronins que han participat en aquest projecte, i tota la resta de gravacions de ‘Mataró, ciutat de valors’, es poden recuperar en aquest canal de Youtube.