Actualitat

El bisbe de Lleida explica la conversió del seminari en habitatges social


13 febrer 2014

Joan Piris

El bisbe de Lleida, Joan Piris, ha  explicat aquest vespre a Mataró el projecte de conversió d’una ala de l’antic Seminari del carrer Maragall de la capital del Segrià en habitatges socials, una iniciativa que promou conjuntament la diòcesis i la Plataforma d’Afectat per la Hipoteca de Lleida. A més, aquest col·lectiu des de fa mesos es reuneix a les dependències de la parròquia de Santa Maria Magdalena, també cedides pel bisbat.

El prelat ha destacat d’aquest projecte la seva novetat, que es basa en la sostenibilitat i en la banca ètica, la gran dosi de generositat  amb què tothom hi col·labora – hi participen uns setanta voluntaris-, i, especialment,  la pluralitat, ja que es construiran 19 habitatges socials a partir de petites aportacions econòmiques i donacions ciutadanes i empresarials arribades a través d’una gran diversitat de persones.

El sistema de selecció dels beneficiaris d’aquests immobles encara no està tancat, aquesta tasca anirà a càrrec de Càritas de Lleida, però les famílies afortunades no pagaran lloguer i nomes podran gaudir d’aquest avantatge durant tres anys. Això sí, durant aquest temps rebran assessorament  professional per reconduir la seva situació.

“Dinou edificis no són res davant la situació actual, però aquest és un nou model d’afrontar la situació”, ha assegurat el bisbe de Lleida en referència al compromís que representa aquest projecte per la societat i per l’Església lleidatana. “Si fins ara es parlava de Lleida perquè havíem robat unes obres d’art, amb aquest projecte guanyem imatge positiva”, ha ironitzat Piris en referència a al conflicte de l’Art de la Franja.