Civisme

El Grup de Teatre del Club Social Andana presenta ‘¡Ay que me quemo!’


9 juliol 2014

DSC_1899

“Riure i fer riure”. Amb aquestes paraules descriu Cristina Benesey, educadora social dels Serveis Socials de Mataró,  l’objectiu de l’obra ‘¡Ay que me quemo!’ que el Grup de Teatre del Club Social Andana ha presentat aquesta tarda al Centre Cívic Pla d’en Boet.

Es tracta d’un recull d’escenes al voltant del foc interpretades en clau d’humor i sense guió per persones en risc d’exclusió social i/o aïllament social. “Cada any fem una obra de creació col·lectiva i aquesta és la quarta. Fem teatre d’improvisació seguint el model de Keith Johnstone per obrir la porta a l’inconscient i recuperar la creativitat del nen”, explica Cristina Benesey, directora de l’obra que també participa dalt de l’escenari.

Benesey, que ha dirigit el treball del grup en aquesta obra des del mes d’octubre, assegura que per aquest col·lectiu, fer teatre “els ajuda a ser conscients de capacitats que ells mateixos ignoren que tenen, els puja l’autoestima i els potencia el sentiment de pertinença al grup”.  I pel que fa als espectadors, “la mirada del públic envers aquest col·lectiu canvia després de veure les obres”, afegeix .

Els 19 actors que interpreten ‘¡Ay que me quemo!’ tornaran a pujar a l’escenari els dies 11 i 18 de juliol i, a més a més, actuaran al Congrés d’Educadors Socials de Catalunya que se celebrarà el proper 23 d’octubre.