Iniciativa

El Miquel Biada més divertit arriba a l’escola Torre Llauder


27 novembre 2014

alumnes Biada Torre Llauder

La figura de Miquel Biada és molt important per als alumnes de P5 de l’escola Torre Llauder de Mataró. A l’inici de curs els van donar l’oportunitat d’escollir el nom de la classe entre tots els personatges de la colla gegantera de la ciutat. Mentre els companys de P3 i P4 van decidir-se pel Rovafabes i la Momerota, els alumnes de P5 ho van tenir clar: el capgròs de Miquel Biada.

Per fer honor al mataroní que dóna nom a la seva aula, i aprofitant que és el personatge històric del projecte ‘Mataró, ciutat de valors’, els nois i noies de la classe han rebut aquest mes de novembre la visita de Cecília Vallès, encarregada de didàctica del Cercle Històric Miquel Biada.

Vallès, davant les mirades atentes de tots els nens i nenes, els ha explicat el conte  ‘Els gegants del Pi van de festa a Mataró’: una eina realitzada per l’associació que combina la tradició dels gegants amb la historia del ferrocarril d’una manera divertida per fer arribar el missatge als més petits.

Per  narrar el conte, que explica com els gegants de Mataró i els de Barcelona demanen ajuda a Miquel Biada per poder-se trobar, Cecília Vallès ha mostrat als nens i nenes diapositives amb il·lustracions. A més, ha comptat amb el suport de la maleta pedagògica (cedida pel Centre de Recursos Pedagògics de Mataró) que inclou una gorra de conductor, fanalets, la bandera del cap d’estació, un xiulet…

Després d’escoltar el conte, els alumnes han pogut jugar amb tots aquests elements propis d’una estació de tren, pintar diferents il·lustracions amb els protagonistes de la història i muntar el trencaclosques de ‘El tren de Mataró’, un joc editat pel Cercle Històric Miquel Biada i Educa que consta de 100 peces i repassa el trajecte del primer ferrocarril de l’estat.

“Els nens s’ho passen pipa i, en aquest cas, valia la pena apropar la iniciativa de Miquel Biada a uns alumnes que l’han escollit per donar nom de la seva classe”, assegura Vallès. “A més, quan anem a les escoles els deixem material didàctics (contes, trencaclosques i pòsters) perquè puguin continuar treballant al llarg del curs”, afegeix.

Per ara ja són 18 els centres educatius que han apostat aquestes sessions sobre la figura de l’impulsor del primer ferrocarril i el Cercle Històric Miquel Biada continuarà programant tallers de cara a l’any vinent.