Sostenibilitat

El Parc Central de Mataró, una ambaixada del bosc a la ciutat


9 maig 2014

DSC_1558

Dins del mes de la sostenibilitat, la Casa Capell ha organitzat aquesta tarda una sortida guiada dins l’ecosistema del nou Parc Central de Mataró.

Joan Manuel Riera, tècnic de la Casa Capell, ha explicat als més de quinze assistents el disseny del parc, que compta amb  una zona de bosc mediterrani, una de plantes aromàtiques, una àrea vinculada a l’aigua i una altra de pineda.

“L’objectiu  d’avui és gaudir dels tresors de Mataró i entendre la vinculació ecològica de la ciutat amb l’entorn immediat” ha avançat Riera.

Al llarg de la ruta, Riera ha anat mostrant amb exemples pràctics com s’influencien els diferents tipus d’arbres i arbustos que conviuen al parc i com, tot i ser un espai de jardí d’ús humà, existeix una funcionalitat ecològica en la seva distribució.

Tots els participants han rebut una llibreta de bosc i un mapa del parc per anotar les curiositats de plantes i animals que trobaven pel camí.

A més de tocar, descobrir i conèixer la vegetació del parc, els assistents han pogut escoltar i conèixer els ocells que nidifiquen a la zona. “És bo que les ciutats es facin permeables a aquest trànsit d’animals” ha explicat Riera.

Durant la sortida s’han pogut escoltar els sons d’ocells forestals i també d’espècies urbanes com ara la garsa, la merla, la tórtora turca i fins i tot un rossinyol bord.

El parc, dissenyat l’any 1998 compleix amb requisits sostenibles com ara l’aprofitament de l’aigua i la il·luminació de baix consum col·locada estratègicament per al seu màxim aprofitament.