Esforç

El Pati Escolar Obert: un espai per compartir valors


20 març 2014

DSC_1430

L’escola Tomàs Viñas, ubicada a Cerdanyola, obre les portes dels seus patis cada tarda perquè els joves del barri, tant si són alumnes de l’escola com si no, tinguin un espai de trobada amb el suport de monitors i educadors.

“Es tracta de dinamitzar l’espai perquè els nois i noies no estiguin pel carrer i convisquin amb els educadors, que és una figura referent però diferent a la del professor”, explica la Saray Llano, coordinadora del Pati Obert.

Des de les 18.30h i fins les 20.30h els joves, amb edats des dels 2 fins als 23 anys, aprofiten l’espai per practicar esports, especialment bàsquet i futbol. Cada tarda s’ajunten una quarantena de nois, dividits en dos patis (un pels més grans i un altre pels més petits).

“Aquí tenen un espai per compartir valors amb altres companys sobretot a través de l’esport i, a més, amb la presència dels educadors aprenen a establir normes i límits en el seu temps d’oci”, afirma la Saray.

Cada tarda hi ha dos educadors al centre i, a més a més, els dimecres hi acudeixen dos educadors de carrer que ajuden, assessoren i orienten als nois i noies en temes escolars.

El projecte Patis Oberts Escolars, que treballa conjuntament amb els Espais Joves, s’emmarca dins el Pla Educatiu d’Entorn i està gestionat per Ensenyament. Els Espais Joves de Pla d’en Boet, la Llàntia i Rocafonda també ofereixen aquest servei al llarg de tot el curs escolar amb diferents activitats.