Il·lusió

El tió solidari de la Unió de Botiguers aplega a centenars d’infants


21 desembre 2014

tió solidari

Centenars de nens i nenes han tingut l’oportunitat de donar cops de bastó al tió solidari que la Unió de Botiguers ha organitzat aquest diumenge a la tarda a la Riera, a l’alçada del carrer Bonaire.

A canvi d’un quilo de menjar que Càritas Interparroquial repartirà entre els més necessitats, els infants rebien un val per poder pujar a l’escenari a picar ben fort el gran tió.

Abans de les sis de la tarda ja hi havia un munt de pares, mares, avis i nens esperant l’esdeveniment. Amb les indicacions del grup d’esplai Engresca’t, i al ritme de la música, tots ells han escalfat les mans fent exercicis per poder picar ben fort amb el bastó.

L’acte ha comptat amb la col·laboració de 16 establiments adherits a la Unió de Botiguers de Mataró que han cedit els diferents regals que s’amagaven sota la manta. Després de cantar la tradicional tonada ‘caga tió’, cada nen s’ha pogut endur a casa un detall d’aquest tió solidari.

En un ambient nadalenc, i amb els comerços oberts, el caga tió s’ha convertit en una festa pels més petits que han hagut de formar una llarga cua per poder pujar, amb grups de vuit, a fer cagar el primer tió d’aquest nadal.