Il·lusió

Els alumnes de L’Institut Laia l’Arquera celebren el Nadal amb una diada solidària


22 desembre 2014

institut arquera

“Que els estudiants es sensibilitzin amb el valor de la solidaritat”, així explica la directora de l’Institut Laia l’Arquera, Elvira Carrió, l’objectiu de la diada solidària en la qual han participat avui els gairebé 400 alumnes del centre.

Des de les 9 del matí, i durant tot el dia, l’institut ha organitzat diferents tallers relacionats amb la solidaritat, entre ells, una sessió en col·laboració amb la Creu Roja en la qual els alumnes han pogut aprendre comportaments cívics, a partir de casos reals, amb el joc ‘Civilitza’t’.

Els estudiants també han tingut l’oportunitat d’escoltar l’experiència d’algunes persones que es troben actualment a la presó de Quatre Camins. Uns testimonis que els han explicat de primera mà què representa viure sense llibertat.

Entitats com Save the Children, l’Assemblea de cooperació per la Pau, Comerç Just, Fundació Vicente Ferrer o Intermón Oxfam també han pres part en els diferents tallers d’aquest matí.

I per treballar altres valors i fomentar la col·laboració, els alumnes de Batxillerat han preparat jocs cooperatius per als més joves del centre: diferents dinàmiques en les quals els estudiants han hagut de treballar en equip per poder tenir èxit.

La diada ha acabat amb una cantada de nadales amb la coral del centre i diferents activitats esportives.

Pel proper 27 de març, l’Institut Laia l’Aquera i altres escoles de la ciutat, han organitzat una jornada solidària durant la qual aniran a la Fundació Sant Joaquim a lliurar els aliments que han anat recollint al llarg de tot el mes de desembre.

A més a més, tots els que s’apropin a la secretaria del centre, podran observar l’original arbre de Nadal que han fet els alumnes amb maquetes que representen diferents aspectes dels Drets Humans.