Iniciativa

Els alumnes de Mataró descobreixen la figura de Miquel Biada d’una forma divertida


13 novembre 2014

CEIP LLANTIA

Aquest mes de novembre, Miquel Biada representa el valor de la iniciativa dins el projecte ‘Mataró, ciutat de valors’. Amb l’objectiu d’acostar la figura de l’impulsor del primer ferrocarril de la península als més petits, el Cercle Històric Miquel Biada organitza sessions pedagògiques a diferents escoles de la ciutat.

Els alumnes del CEIP La Llàntia han pogut gaudir d’un d’aquests tallers en els quals, Cecília Vallès, membre del Cercle Històric els ha explicat el conte ‘Els gegants del Pi van de festa a Mataró’: una divertida història per comprendre el procés de construcció del primer ferrocarril a través de les peripècies dels gegants de Barcelona i els gegants de Mataró.

Els dos grups de gegants volen ballar junts però la distància els ho impedeix i demanen a Miquel Biada una solució. Amb aquest conte els nens aprenen quin va ser el paper del ferrocarril en un context  sense bons mitjans de comunicació i la innovació que va representar per a tota la societat.

A més d’escoltar atentament durant al lectura del conte, després els alumnes també han pogut omplir de color els mateixos dibuixos que il·lustren el llibre, obra d’Inés Vallès.

I no només això, els nens i nenes també han passat una bona estona muntant el trencaclosques ‘el tren de Mataró’, un joc editat pel Cercle Històric Miquel Biada i Educa que consta de 100 peces i repassa el trajecte del primer ferrocarril de l’estat.

L’entitat continuarà fent aquestes sessions per promoure la figura de Miquel Biada a diferents escoles de la ciutat durant el mes de novembre.