Cooperació

Els alumnes del Camí del Mig presenten ‘Uns amics estranys’, un llibre cooperatiu


4 juny 2014

???????????????????????????????

La sala d’actes de la Biblioteca Pompeu Fabra s’ha quedat petita aquest atarda per acollir la presentació del llibre ‘Uns amics estranys’, realitzat pels alumnes de cinquè de l’escola Camí del Mig.

Es tracta d’una obra que ha nascut a partir d’un taller literari que, sota la direcció de l’escriptora mataronina Care Santos, han realitzat els 50 alumnes de cinquè del centre. De la part artística se n’ha encarregat l’il·lustrador Ramon Llinés.

“És un llibre que s’ha fet a base de cooperar, tots els nois i noies han participat en l’elaboració, tant dels textos com dels dibuixos”, ha explicat l’Anna Oliveras, directora de l’escola.

Els alumnes han treballat en ‘Uns amics estranys’ des de l’inici de curs i avui, per fi, han pogut tenir el resultat entres les seves mans. “Tots han après a funcionar en equip i han practicat també l’espera, perquè fer un llibre és un procés lent i complex i l’han sabut viure a fons”, ha assegurat Oliveras.

El llibre, que es pot comprar al mateix centre, compte amb el pròleg de l’escriptora Lola Casas, qui havia estat mestra de l’escola. Al acabar la presentació, els alumnes han obsequiat a Casas, Llinés i Santos amb regals per agrair-los l’ajuda a l’hora de fer realitat aquest llibre. “Us estic molt agraïda però el millor regal ha estat veure-us les cares i els somriures cada dia quan arribava a l’escola”, ha conclòs Santos.

Abans de marxar, tots els alumnes s’han fet una foto de família amb el llibre a la mà i acompanyats pels tres padrins de l’obra: Care Santos, Ramon Llinés i Lola Casas.