Acollida

Els gratuïts avancen avui un valor característic de Mataró: l’acollida


25 juliol 2014

capgrositot

Aquest cap de setmana ja podeu trobar als gratuïts de la ciutat, Tot Mataró i Capgròs, el díptic del valor que treballarà la ciutat el mes d’agost: l’acollida, un element que històricament sempre ha caracteritzat la capital del Maresme.  A la portada es recorda que l’acollida “és un gest que dóna qualitat humana a una societat, però exigeix superar prejudicis i tòpics, no jutjar, estar sempre obert i mostrar-se disposat a escoltar”.

En aquest sentit el valor de l’acollida es vol tenir en compte en dos sentits: respecte les persones que, arribades d’altres països o zones de l’Estat, s’han instal·lat a Mataró en les darreres dècades i, per altra banda, en referència als turistes, catalans i estrangers, que cada mes visiten Mataró per gaudir de les seves platges i els seus atractius culturals, per acudir a congressos o participar d’intercanvis educatius o esportius.

Seguint aquesta línia en aquest díptic  hi trobareu totes les rutes turístiques que aquest estiu es poden fer a Mataró: la ruta del mar, la ruta Mataró, 1714, la ruta romana a través dels sentits, el modernisme a Mataró o la visita al conjunt barroc dels Dolors, entre altres. Visites totes gratuïtes i també molt recomanades pels propis mataronins, de vegades desconeixedors de la nostra pròpia història.

A més, es recorda que una de les experiències d’acollida més veteranes de la ciutat són les colònies de nens i nenes sahrauís. Aquest estiu catorze infants d’aquesta regió africana  viuen uns dies amb famílies de Mataró.

I, finalment, hi trobareu una petita biografia d’uns dels mataronins que més ha destacat en aquest valor: Juan Luís González Haro, més conegut popularment com a mossèn Biscuter, primer rector de la Parròquia de Maria Auxiliadora i un dels impulsors socials del barri.

Us recordem que podeu enviar totes les activitats que teniu programades de cara els propers mesos a coordinacio@matarovalors.cat.