Justícia

Els mataronins tornen a gaudir del Pati del Cafè Nou


26 abril 2014

Pati del cafè nou obertura

Un pare explica al seu fill on hi havia la cuina i a on ballaven. Més enllà uns altres recorden les somiadores i rebels converses que van tenir en aquest espai quan eren més joves.  El Pati del Cafè de Nou és ple de records per a molts mataronins i aquesta tarda han aflorat.

I és que, com ha recordat en José Sànchez, presentador de l’acte de la reobertura, la ciutat ha recuperat avui un lloc emblemàtic per la seva pròpia història local i per la seva especial ubicació, just darrera de l’única presó de Catalunya amb planta semicircular.

En els parlaments, els representants de les dues entitats que han fet possible aquest fet després d’un llarg conflicte que es remuntava a després de la Guerra Civil, Anna Huertos, presidenta de la Unió de Cooperadors, i Antoni Blanch, president del Cercle Catòlic, han destacat l’esforç que s’ha fet per tancar aquesta “ferida històrica”.

Concretament Huertas ha recordat que aquest espai va ser “aixecat per persones senzilles i ara s’han de continuar posant en pràctica els seus valors”. per la seva banda, l’alcalde de la Mataró, Joan Mora, ha celebrat l’acte de justícia que suposa que un espai així torni al poble.

A partir d’ara molts actes culturals tindran lloc en aquest espai. Ja només avui el pallasso Marcel Gros ha fet riure petits i grans amb un divertit espectacle i, després, la cobla Iluro hi ha fet la tradicional ballada de Sant Jordi.