Cooperació

Els ‘Patatuexperts’ omplen la biblioteca per conèixer Àngels Bassas, creadora d’en Patatu


18 juny 2014

DSC_1814

Desenes de ‘Patatuexperts’ acreditats han omplert aquesta tarda la sala d’actes de la Biblioteca Antoni Comas per escoltar les històries d’en Patatu de la mà de la seva creadora, l’actriu i escriptora Àngels Bassas.

“Aquesta Patatumoguda de Mataró és Patatuespectacular! Això no m’havia passat en cap altra biblioteca!”. Després d’aquestes paraules d’admiració, Bassas ha començat a explicar als nens i nenes com va néixer el món Patatum i tots els seus personatges.

Un cop cuinada la ‘patata de la imaginació’, els nens han descobert que el Mag Martí està inspirant en el fill d’Àngels Bassas i també han repassat tot allò que fa especials als protagonistes dels contes com ara la Bruixa Malèvola,  el Bibliotecari, el gegant Pitxurrini o la geganta Pitxurrina, que com més estima més forta es torna.

Els patatuexperts han demostrat que durant setmanes han estat llegint les aventures d’en Patatu responent a totes les preguntes que els feia la seva creadora.

A més, per primera vegada han pogut posar veu als seus personatges preferits. Així, han descobert que en Patatu, amb el seu nas de patata, té una veu com si estigués constipat i que la Bruixa Malèvola té un riure molt peculiar i aterridor.

Bassas ha aprofitat per ressaltar els valors del món Patatum, on “en Patatu té molt bons amics i es protegeixen sempre els uns als altres”. Per demostrar-ho, han buscat al diccionari la paraula ‘amic’ i ‘amistat’.

El públic també ha pogut conèixer avui el dibuixant de les aventures d’en Patatu, l’il·lustrador Pedro Rodríguez que ha acompanyat Àngels Bassas a l’hora de respondre els dubtes i les preguntes que els nens i nenes tenien preparades per als creadors del món Patatum.

La Patatumoguda ha acabat amb l’entrega de premis als guanyadors del Gran Patatu Dictat i el concurs de dibuix Patatum’art, que han rebut una obra original que Pedro Rodríguez ha dibuixat expressament per l’ocasió.