Sostenibilitat

Els productes “Collits a casa” són més sostenibles i de més qualitat


14 maig 2014

Collits a casa

Com que sovint no som suficientment conscients de la qualitat dels productes que es generen en el nostre entorn, aquests dies a Mataró té lloc la campanya “Collit a casa”, una iniciativa a favor del consum de productes locals, molt més sostenibles i que tenen com a distribució els mercats de Mataró -Cerdanyola, Cirera-Molins, l’Escorxador, plaça de Cuba i plaça Gran-.

La primera edició de la campanya va centrar-se en difondre i identificar prop d’una quarantena de productors. La segona edició va posar l’èmfasi en quatre aliments que es conreen en les immediacions de la ciutat i es venen als mercats de Mataró: les faves, les maduixes, les patates i els pèsols del Maresme.

I, finalment, en aquesta tercera edició s’està potenciant el producte de proximitat. I és que si triem entre l’oferta les fruites i verdures que els nostres pagesos conreen, recullen i venen, ens assegurem que han anat pel camí més curt i així apostem per la sostenibilitat, l’economia local i la qualitat.

Amb aquest objectiu s’han programat fins a finals de juliol diverses activitats. La propera serà el proper 29 de maig, a 2/4 de 6 de la tarda, a l’Espai e-Àgora del Mercat de la Plaça de Cuba, on el Restaurant El Nou-Cents cuinarà les maduixes de Ca l’Aguilar, un producte molt típic del Maresme (Cal inscripció prèvia T. 937582458).