Justícia

En marxa la 7ª Mostra d’Art Social a Mataró


1 abril 2014

???????????????????????????????

El taller de dansa integrada, a càrrec de l’entitat Saräu, ha inaugurat aquest dilluns 31 de març la setena edició de la Mostra d’Art Social a Mataró.

L’Associació d’Oci Inclusiu Saräu es va presentar al públic de la Sala Clap com una organització solidària, dinàmica i participativa que integra persones amb diversitat funcional i reivindica el reconeixement del fenomen de l’oci com a necessitat de primer ordre, en totes les seves vessants.

Un dels objectius de la Mostra  d’Art Social, segons Marta Dalmau, del Taller d’Idees, és “demostrar el poder de l’art com a transformador social, com un projecte d’integració i com a punt de trobada”.

Aquest any, moltes de les activitats estan relacionades amb el teatre social en el qual es tracten i debaten temes socials amb la participació del públic. “És difícil donar sortida a aquests projectes perquè hi ha molt de desconeixement però, en general, tenim molt bona rebuda i a poc a poc es va entenent l’art social”, assegura Dalmau.

El programa d’activitats de la mostra continua fins el proper 6 d’abril a Mataró amb propostes com l’obra còmica ‘Una de romanos’ a càrrec del grup de teatre del club social Andana; el taller ‘Cos i Artteràpia’, organitzat per L’Associació Grefart o l’espectacle ‘No pienso marcharme’ de l’entitat DownLleida que treballa amb persones amb discapacitat intel·lectual i Síndrome de Down.

L’espectacle de dansa ‘Synergy’ serà l’encarregat de tancar, el diumenge 6 d’abril a les 19h, la 7ª Mostra d’Art Social a Can Gassol. Es tracta d’una performance en la que cooperen artistes amb capacitats i llenguatges diversos.

La mostra d’Art Social és un projecte del Taller d’Idees i la Casa de la Música Popular de Mataró que “vol convertir-se en un petit aparador d’experiències que permetin al públic veure i conèixer iniciatives socials i integradores”, conclou Dalmau.