Alteritat

Esport adaptat per trencar barreres


28 febrer 2014

esport adaptat

El Pavelló Municipal Eusebi Millan ha acollit aquest divendres una jornada d’esport adaptat en la qual han participat els quinze  alumnes que cursen el Cicle Superior de Grau d’Esports a l’Escola Pia Santa Anna i deu dels residents amb discapacitat física de la Residència Pla d’en Boet de la Fundació Llars l’Amistat Chesire.

El projecte, que ja fa tres anys que està en marxa amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física (FCEDF), consisteix en què els alumnes de l’assignatura d’Activitats Físiques Adaptades que s’imparteix al primer curs puguin preparar dinàmiques esportives per a un col·lectiu que sovint es mira amb distància.

“L’objectiu és trencar barreres i preparar activitats dinamitzadores. No es busca practicar cap esport en concret sinó que sigui una jornada recreativa per tothom”, afirma Francesc Montoya, professor de l’assignatura.

Carmen Garrás i Àfrica Ovide, educadores de la Residència Pla d’en Boet, expliquen que els usuaris s’apunten a la jornada de manera voluntària i que per a ells “és una altra manera d’estar en contacte amb la gent, de sortir del centre i socialitzar-se, sobretot amb els joves”.

Un dels alumnes que ha participat en la jornada, Arnald Avilés, afirma que “aquesta és una manera de sortir de classe, deixar els llibres i els ordinadors per conèixer gent nova. Aquí aprenem molts valors i ajudem als altres: ells estan contents i nosaltres encara més”.

Al llarg de l’any es fan 4 sessions d’esport adaptat amb la supervisió de Bernat Moragas, responsable esportiu del projecte Hospiesport. La propera jornada tindrà lloc el dia 7 de març i se’n programaran dues més a l’estiu per a què tots els alumnes de l’assignatura puguin gaudir de l’experiència.