Experiència

Grans i petits comparteixen experiències a l’Espai Infants i Família


21 octubre 2014

infants i família

“És un lloc de trobada, per compartir experiències i aprendre del punt de vista dels altres”. Amb aquestes paraules defineixen l’Espai Infants i Família els pares i mares de l’escola bressol El Tabalet de Mataró.

Aquest servei, que ha començat aquest mes d’octubre i s’allargarà durant tot el curs escolar, dóna suport a les famílies amb infants de 0 a 3 anys que per diversos motius no van a l’escola bressol.

“Ens trobem entre 10 i 12 famílies amb els nens i comenten allò que els angoixa o il·lusiona sobre aquesta experiència de ser pares”, explica la Coral Gómez, dinamitzadora de l’espai infants i família a l’EB El Tabalet.

“Parlem de temes que fan referència a la criança dels fills i dels dubtes que poden sorgir. Les famílies comparteixen les seves experiències i si és un altre pare o mare el que dóna resposta a les teves inquietuds, les acceptes molt millor de tu a tu que no pas si te les diu un especialista”, afegeix la Carol.

Els usuaris es divideixen en dos grups: l’espai nadó, amb infants de fins a un any i l’espai familiar, per a famílies amb nens d’entre un i tres anys. “Ho separem així perquè el primer any d’un nen genera uns canvis molt diferents. Quan ja tenen un any els infants es fan més autònoms i tenen altres necessitats”, aclareix Gómez.

Un cop per setmana, el grup de pares, mares i nens comparteixen dues hores en aquest espai. “La meva funció és dinamitzar aquesta estona de tertúlia per fer anar endavant el grup. No com a professional de l’educació sinó per explicar experiències i vivències des del punt de vista d’educadora”, afirma la Carol.

Així, mentre els nens aprofiten per jugar i trobar-se amb altres infants, els adults (siguin pares, mares, avis o cangurs) aprenen noves estratègies d’educació per als seus fills.

El projecte, que porta uns anys en funcionament, s’ha anat consolidant i actualment ofereixen aquest servei quatre escoles bressol de la ciutat: Els Garrofers, La Llàntia, Rocafonda i el Tabalet, per un preu de cinc euros al trimestre.

Per a més informació sobre l’Espai Infants i Família podeu consultar el web de l’Ajuntament