Il·lusió

Joan Pera, Joguines Borrás i la Fundació El Maresme són exemples d’il·lusió


1 desembre 2014

joanpera2

Tres nous mataronins, entre persones i entitats, simbolitzen en aquest darrer mes del projecte “Mataró, ciutat de valors” el valor de la il·lusió. Es tracta de l’actor Joan Pera, de l’empresa familiar Joguines Borrás i de la Fundació Maresme, dedicada a les persones amb discapacitat.

L’actor Joan Pera, amb cinquanta anys d’experiència en els escenaris, assegura des del Teatre Condal que tothom, independentment de l’edat, té il·lusió. I manifesta que avui, malgrat la crisi econòmica, és temps de grans il·lusions col·lectives. (Vídeo)

Per altra banda, amb Enric Borràs, recordem la història de l’empresa Joguines Borrás, una fàbrica d’il·lusions ubicada des de l’any 1906 al cor de Mataró, aleshores una ciutat completament dedicada a la industria tèxtil. Amb ell coneixerem els valors de dos homes emprenedors: Agapito Borrás i Enric Borrás, fundador i primer hereu d’aquesta empresa mataronina de projecció internacional. (Vídeo)

I, finalment, visitem la Fundació El Maresme, una institució que treballa des de fa anys a benefici de les persones amb discapacitat. Els nois que en formen part viuen la vida amb una il·lusió especial i segurament per això s’han convertit durant dos anys seguits en “assessors d’il·lusions” del Nadal de Mataró. Però, a més,  aquesta entitat també ha aconseguit fer un projecte d’il·lusió col·lectiva, el Santi, que mou cada any milers de persones. (Vídeo)

Durant tot aquest any de projecte “Mataró, ciutat de valors” cada mes tres persones han estat símbol de com els valors escollits tenen impacte a la vida dels mataronins: ciutadans del passat, d’avui i membres d’entitats o col·lectius. Podeu recuperar tots els vídeos que s’han realitzat al canal de youtube de Mataró Valors.