Actualitat

Jornades Finals de l’Aualé: unir cultures a través del joc


21 maig 2014

DSC_1695

El Poliesportiu Jaume Parera ha acollit aquest dimecres 21 de maig la jornada final del Joc de l’Aualé. Durant dos dies, més de 800 alumnes de 6è de primària de 20 escoles de la ciutat han participat en aquest torneig d’Aualé, un joc de càlcul i estratègia que es remunta als temps dels egipcis.

A través del joc, els nois i noies aprenen a treballar el coneixement de les altres cultures, trencar estereotips i desmuntar prejudicis, com la posició social o el nivell formatiu de les persones procedents d’altres països al mateix temps que es fomenta la igualtat d’oportunitats, la cohesió a l’aula i la cooperació.

La jornada d’avui s’ha fet coincidir amb el Dia Internacional pel Diàleg Intercultural. El regidor de Cultura i Participació, Quim Fernàndez, ha assegurat en aquest sentit que “el joc ens uneix encara que siguem de cultures diferents i alhora aprenem coses noves”.

Fernández ha volgut recordar als nois i noies que aquest dissabte, a partir de les 10.30h, poden descobrir nous jocs d’arreu del món a la Plaça Santa Anna i conèixer, jugant, les diferents cultures que existeixen.

La iniciativa de l’Aualé, organitzada per l’Ajuntament a través del Servei de Projecte Transversals, Participació i Ciutadania i la Direcció d’Esports s’ha inclòs dins el paraigües de “Mataró, ciutat de valors” i el personatge del projecte, en ‘Corgròs’ ha estat l’encarregat de lliurar els diplomes als representats de totes les escoles que han participat.

Al llarg dels 13 anys d’història de les trobades d’Aualé, més de 10.000 alumnes han pres part en aquestes jornades dedicades a aquest joc d’origen africà. A l’edició d’enguany, la guanyadora ha estat l’escola Maristes Valldemia.

Les escoles participants en aquesta 13a Trobada han estat: Cirera, Josep Montserrat, Angela Bransuela, Germanes Bertomeu, La Llàntia, Camí del Mig, Camí del Cros, Anxaneta, Vista Alegre, Sol Ixent, Rocafonda, Torre Llauder, Divina Providència, Tomàs Viñas, El Turó, Montserrat Solà, Valldemia, GEM, Meritxell i Mare de Déu de Lourdes.