Sostenibilitat

Josep Gordi: “Nosaltres som natura”


15 maig 2014

Josep Gordi

Josep Gordi, autor del llibre “Natura i espiritualitat a Catalunya. Deu converses, passejades i consells per viure la natura amb plenitud”, ha recordat avui en una conferència a la Casa Capell que “l’home sempre ha format part de la natura”, però ara s’han trencat uns lligams amb aquesta que s’han de recuperar. “Nosaltres som natura i si nosaltres no estem bé amb nosaltres mateixos, mai connectarem amb ella”, ha puntualitzat.

Per recuperar aquest vincle, Gordi ha recomanat als assistents “sortir a gaudir de la natura que tenim més a prop de casa” caminant o corrent i convertir “aquest contacte amb una necessitat”. I, un cop a fora, badar davant del paisatge, passejar sense dispositius tecnològics i meditar acompanyats del silenci i de la solitud, perquè aquests dos elements ens porten a la introspecció.

El professor de la Universitat de Girona també ha assegurat que si es restableix la connexió de l’home i la natura, els homes podran gaudir d’aquesta amb tots els sentits – ja que ara bàsicament només s’observa- i recuperar altres elements com el “goig del pas de les estacions” o, fins i tot, millorar a la salut a través del contacte amb la vegetació.