Identitat

La caminada per l’Alzheimer es converteix en un esmorzar popular


5 octubre 2014

alzheimer marxa

Una tempesta de pluja, llamps i pedra entre les set i les vuit del matí, hora en què havia de començar la setena caminada a favor de l’Alzheimer, ha fet que els organitzadors decidissin anunciar la suspensió d’aquesta activitat a la qual estaven inscrites quasi cinc mil persones pocs minuts abans del seu inici.

A mig matí, però, quan el sol ha començat a sortir, la marea vermella  ja s’ha fet visible pels principals carrers de la ciutat. I, al final, cap al punt del migdia la caminada s’ha convertit en un esmorzar popular a la plaça Santa Anna, punt final del recorregut. Els ciutadans s’han pres amb resignació la mala jugada meteorològica. “Era més important ajudar que caminar i això ja s’ha  fet”, era el comentari més comú entre els aplegats a la plaça Santa Anna a part dels laments.

“Estava tot preparat per fer la caminada per no hi havia les condicions suficients per garantir la seguretat. Hem baixat tots els entrepans preparats aquí per fer l’esmorzar, encara que alguns s’han mullat, i els aliments que no hem fet servir els portarem al menjador socials de Sant Joaquim”, ha explicat Maria Angels Fradera, presidenta de la Associació de Familiars i Malalts d’Alzheimer de Mataró i Maresme (AFAMM).

Està previst que demà a la tarda la junta de l’entitat es reuneixi, valori els fets i decideixi si torna a programar algunes de les activitats que a part de la caminada també s’havien de fer avui, per exemple, els sorteig de diversos lots de productes.