Identitat

La identitat protagonitza l’Empedrat de Contes a la Biblioteca Pompeu Fabra


3 setembre 2014

DSC_0041

Per què trona? Per què l’aigua del mar és salada? Per què l’Arc de Sant Martí té tants colors? Carles Alcoy ha contestat totes aquestes preguntes i moltes altres a l’hora del conte d’aquest dimarts a la Biblioteca Pompeu Fabra.

Una trentena de nens i nenes han aprofitat els darrers dies de vacances per escoltar atentament una nova edició de l’Empedrat de Contes a l’aire lliure. Aquesta edició ha estat protagonitzada per la identitat, el valor que la ciutat treballa dins el marc del projecte ‘Mataró ciutat de valors’.

Carles Alcoy ha explicat als més menuts mites de diferents cultures que intenten donar resposta a diferents fenòmens. “Els mites t’identifiquen, el donen un identitat i una explicació de com és el món”, assegura Alcoy.

Així, els més petits han descobert que a Catalunya, quan trona, diem que els àngels canvien els mobles de lloc. En canvi, a l’Índia, el mite explica que quan se senten trons és perquè els déus estan jugant a bitlles sobre un terra de ferro.

Carles Alcoy també els ha explicat l’origen de les estrelles, el per què dels colors de l’arc de Sant Martí o qui és que posa sal a l’aigua de mar.

La propera hora del conte tindrà lloc a la Biblioteca Antoni Comas el proper 10 de setembre a les 18h en una edició especial per commemorar el Tricentenari del 1714.