Il·lusió

La il·lusió ens manté vius


1 desembre 2014

globus

Arriben les festes de Nadal i només al sentir aquesta paraula els infants se’ls il·lumina la cara. És temps de llums als carrers, aparadors engalanats, vacances escolars, trobades familiars, obsequis arribats de forma inesperada i de personatges misteriosos – ja sigui el Pare Noel, el Tió o els Reis-…. En definitiva, el Nadal és temps d’il·lusió.

Però, i durant la resta de l’any, on queda la il·lusió? No tothom té dret a tenir il·lusions? Diuen que “d’il·lusions no viuen els homes”, però sense, tampoc. Tenir il·lusió per fer coses, vol dir tenir ganes per alçar-se cada dia, viure la vida, emprendre i actuar. Perquè si això no passa la persona no evoluciona, però la societat tampoc.

Ara bé, tenir il·lusions, somnis de futur, tampoc no vol dir ser un il·lús. Les il·lusions no es fan realitat si no s’acompanyen de treball i esforç. Es poden tenir il·lusions sense deixar de tenir els peus a la terra, però fixant els ulls al cel.

També amb la il·lusió acabem un any 2014 en què la ciutat de Mataró ha treballat de forma col·lectiva dotze valors. Un projecte de ciutat que s’ha fet amb il·lusió i que hem compartit moltes entitats i persones de la ciutat.

La il·lusió tanca aquest any el projecte “Mataró, ciutat de valors”, aquest és però un valor sense temporalitat, sempre vigent en el dia a dia dels mataronins. Sense aquest valor no es podrien fer els grans projectes socials, culturals, empresarials, esportius… que tenen lloc al llarg de l’any a la nostra ciutat. La il·lusió és com la sal, no és la protagonista però està present de forma necessària a tots els plats.

I, com cada mes, s’han programat diverses activitats que tenen la il·lusió o els valors com a eix central i que podeu consultar a l’agenda d’aquesta pàgina web. No us els perdeu!

Documentació sobre el valor de la  il·lusió