Experiència

La lectura del Manifest de la Gent Gran omple Can Palauet


2 octubre 2014

DSC_0123

“Les persones grans volem ser considerades un dels components claus de la ciutadania del país, amb el reconeixement, la dignitat i amb l’atenció específica que ens mereixem”. Amb aquestes paraules comença el Manifest del Consell Municipal de la Gent Gran de Mataró  que aquesta tarda s’ha llegit a Can Palauet amb motiu del Dia Internacional de la Gent Gran.

Amb una sala plena a vessar, els participants del consell han fet una lectura del text en el que la gent gran reclama millors canals d’expressió, més presencia a les dinàmiques socials i polítiques del país, més punts d’informació i un sistema sanitari públic de qualitat, entre altres.

El manifest també posa especial atenció a la Llei de promoció de l’autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència, demanant la valoració de la tasca dels cuidadors, l‘acompliment dels terminis establerts per a la percepció de les prestacions i l’agilització del processos.

L’acte ha comptat amb la presencia de la regidora de Gent Gran, Olga Ortiz, qui ha assegurat: “Ens cal la vostra experiència i la vostra maduresa a la societat. No us volem oblidar”.

La lectura, que ha estat retransmesa en directe per Mataró Ràdio, ha acabat amb un recital poètic a càrrec dels participants de poesia del 6è Certament de les Arts dels Casals de Gent Gran.