Civisme

La mesquita de Rocafonda obre portes per explicar les seves activitats


19 juliol 2014

SONY DSC

“Amb aquesta jornada de portes obertes volem mostrar a la gent les activitats que organitzem, convidar-los  als actes que tenen lloc a la mesquita –sempre oberts  a musulmans i a no musulmans-, i mostrar-nos amb plena transparència”, explica Abdessamad El Bakali, secretari de l’Associació Cultural Musulmana Al Ouahda.

Amb uns cartells penjats en una de les parets del recinte mostren algunes de les activitats que ha promogut l’entitat aquest any, com per exemple, la neteja de la riera que passa per darrera de la mesquita o la neteja de parets plenes grafittis en dues places del barri de Rocafonda. Dues accions pensades per fomentar el civisme entre els més joves de la comunitat.

Però ,a més, com té lloc aquesta tarda, a la mesquita també s’hi fan periòdicament conferències de diverses temàtiques obertes a tota la ciutadania. Per exemple, aquest curs els Mossos d’Esquadra ja n’hi ha fet una sobre seguretat viària i una altra sobre drogues i en tenen programades tres més sobre violència domèstica, assetjament escolar i seguretat en casos d’emergència. “La mesquita és un espai obert a tothom encara que la Riera marca una línia que a algunes persones els costa travessar”, insisteix Abdessamad El Bakali.

A més, segons explica el secretari de l’Associació Cultural Musulmana Al Ouahda, el darrer any, de forma espontània, l’entitat també ha desenvolupat una branca d’activitat assistencial. “Gràcies a la voluntat dels companys que tenen botigues cada tarda del mes del ramadà es crea aquí un menjador social que alimenta unes 120 persones, caps de família que venen a buscar menjar pels seus membres”, explica.

Aquesta tarda la conferència versa sobre què implica ser musulmà a la societat actual. La segueixen persones musulmanes i no musulmanes. Som divendres de ramadà i al recinte hi ha força gent. De fet, habitualment en una pregària del vespre  -a més avui en motiu de les portes obertes hi assistiran excepcionalment autoritats de la ciutat i representants d’altres entitats-, poden arribar a ser 1.500 persones. Una gran comunitat que treballa i que vol formar part, obrir-se i compartir experiències amb el barri i la ciutat.