Justícia

Pepa Maca, Assumpta Montellà i els Menjadors de Sant Joaquim protagonistes del valor de la justícia


1 abril 2014

menjadors Sant Joaquim

Mataró dedicarà aquest mes d’abril a debatre el valor de la justícia. Com cada mes són tres els protagonistes que simbolitzen les persones que al llarg de la història de la ciutat i actualment lluiten perquè aquest valor sigui una realitat.

Els tres mataronins destacats d’aquest mes són: la sindicalista Josefa Agramunt ‘Pepa Maca’ (vídeo), una de les líders de les primeres vagues obreres organitzades a Mataró després de la Guerra Civil; Josep Maria Esquerra (vídeo), coordinador dels Menjadors de Sant Joaquim, històrica entitat de la ciutat a favor dels més desfavorits; i la historiadora Assumpta Montellà (vídeo), qui analitza el concepte de justícia històrica.

També han estat moltes les entitats que aquest abril han proposat activitats entorn de la justícia, totes consultables a l’apartat d’agenda. De fet, com es pot veure en el programa d’actes aquest valor es pot tractar des de moltes òptiques diferents: justícia tribunal, justícia històrica, justícia social, etc. També teniu a la vostra disposició una petita documentació  sobre aquest tema.

Finalment, us recordem que aquest mes el hashtag per participar al concurs fotogràfic “Mataró, ciutat de valors” que promou l’Associació de Fotògrafs Professionals de Mataró a través d’instagram és #matarojusticia.