Sostenibilitat

La planta de residus inaugura el primer simulador en una instal·lació d’aquest tipus


26 maig 2014

Planta_recuperacio_energetica_de_Mataro_

El Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme, dirigit pel Consorci de Residus Sòlids de Mataró i el Maresme, obre portes aquest dissabte 31 de maig per inaugurar el primer simulador que existeix en una instal·lació d’aquest tipus. Una forma original de sensibilitzar a la ciutadania sobre la importància del reciclatge i la sostenibilitat, valor que aquest mes treballa la ciutat dins el marc del projecte “Mataró, ciutat de Valors”.

En aquest simulador els visitants de la planta de residus podran gaudir d’una pel·lícula en 3D projectada en sis pantalles que cobreixen una àrea de 180 graus; una projecció semicircular que envolta als espectadors. A més, els visitants viuen la projecció en butaques individuals ubicades al centre de la sala, amb mobilitat en tres eixos físics i d’acord amb les imatges perceben efectes especials que recreen sensacions reals.

L’objectiu d’aquest simulador és que el visitant entengui en primera persona com s’aconsegueix el reciclatge i la valorització delsresidus i veure des d’una altra perspectiva, en aquest cas, des de l’interior de la maquinària i la tecnologia, allò que abans ja han vist externament a la planta.

Jornada de portes obertes

I és que abans de viure aquesta experiència, els ciutadans que dissabte s’acostin a la planta podran gaudir d’una visita completa i explicativa per tots els sectors de les instal·lacions. Les persones interessades en participar d’aquesta visita han de reservar plaça trucant al telèfon: 93 741 10 30 . A les 10h del matí sortirà un autocar de la Plaça de les Tereses per aquells visitants que no tinguin possibilitat de desplaçament.

Mataró, ciutat de valors

La jornada de portes obertes al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme forma part del projecte “Mataró, ciutat de valors” (www.matarovalors.cat). Durant aquest 2014 la capital del Maresme treballa cada mes un valor diferent (el compromís, l’alteritat, l’esforç, la justícia, la sostenibilitat, el civisme, la cooperació, l’acollida, la identitat, l’experiència, la iniciativa i la il·lusió). I cada valor esdevé lema de reflexió comunitari de totes les institucions, centres educatius i entitats (socials, polítiques, esportives, educatives assistencials…) de la ciutat.