Identitat

La sardana, una dansa nacional carregada de valors


2 setembre 2014

SOL2

La sardana, la dansa nacional catalana, representa molts valors: l’amistat, la unió, la integració, la igualtat… A Mataró existeixen des de fa anys diverses entitats sardanistes que fomenten aquest ball. Però, la sardana, no és la única dansa tradicional catalana que representa aquests valors. Per això, amb la voluntat de posar en relleu els valors de les diferents danses tradicionals catalanes  i en el marc del projecte “Mataró, ciutat de valors”, aquest mes s’han organitzat dos actes sobre aquest tema.

En primer lloc, demà mateix, 3 de setembre (19h), al Casal de Barri Les Esmandies, tindrà lloc la taula rodona “Sardana, identitat i valors” a la qual hi participaran  Joaquim Rucabado, president d’Entitats Sardanistes de Catalunya; M. Cristina Paniello, periodista i productora del programa La Fàbrica d’m1tv; Jaume Nonell, escriptor i estudiós del moviment sardanista, i Joan Gibert, autor de la lliçó magistral de Sant Climent, Ciutat Pubilla. I l’acte estarà presentat i moderat per Lluís Jubinyà, rapsode i activista cultural.

I, en segon lloc, el dissabte 13 de setembre (18h), a la plaça Santa Anna hi haurà una exhibició de danses tradicionals catalans per part de Associació Cultural i d’Esbarjo Mestre del Gai Saber i dels Dansaires d’Iluro i una ballada de sardanes amb la Cobla Iluro i l’Agrupació Sardanista Santa Anna i les Colles Sardanistes Repuntejant. Un acte que servirà per mostrar tots els valors que les danses tradicionals i les entitats que les promouen representen.