Experiència

L’Àvia Remei, Mària Ribas i l’Angelina Amat són els protagonistes del valor de l’experiència


1 octubre 2014

remei2014

Tres nous mataronins són els protagonistes del valor que la ciutat treballa aquest mes d’octubre: l’experiència. En primer lloc conversem Remei Ribas, avui més coneguda com a Àvia Remei i cuinera. Amb ella reflexionem sobre con reinventar-se, com aprendre de les bones i les dolentes experiències, de les relacions intergeneracionals i sobre com han canviat els valors aquestes darreres dècades. (vídeo)

Respecte el mataroní històric, aquest mes ens reivindiquem la gran figura de l’arquòleg i historiador Marià Ribas, qui va salvar molt patrimoni de la ciutat durant la Guerra Civil i després va ajudar a descobrir el nostre passat. Ens apropa a aquesta figura l’historiador de l’art, Joaquim Graupera. (vídeoFitxa biogràfica Marià Ribas

I, finalment, coneixem a l’Angelina Amat, una voluntària del Casal de la Gent Gran Oriol Batista molt activa. Ella és exemple de moltes de les voluntàries que cada dia ensenyen els seus coneixements a altres àvies com ella de la ciutat. Amb aquesta mataronina de gran empenta també parlem sobre el valor que la ciutat treballa aquest mes (vídeo)