Sostenibilitat

Les Cinc Sènies, un tresor natural desconegut


7 maig 2014

DSC_1520

Una vintena de dones veïnes de Rocafonda han participat aquest matí a la visita guiada a les Cinc Sènies, una activitat que s’ofereix des del Centre d’Informació i Recursos per a les Dones a les entitats d’acollida a dones nouvingudes.

“Molta gent de Mataró no coneix aquest espai natural i l’objectiu d’avui és valorar tot el que tenim”. Amb aquestes paraules la tècnica de l’Escola Natural del Parc Natural del Corredor Montnegre, Cristina Chaves, ha començat la ruta.

Durant el primer tram de l’excursió, la tècnica ha anat explicant l’origen de les Cinc Sènies i el tipus de conreu que es cultiva a cada camp al mateix temps que les dones nouvingudes escoltaven els ocells autòctons que es trobaven pel camí.

Entre patates, enciams, carxofes i el cant dels gafarrons, les participants han descobert aquest espai natural que separa el mar i la ciutat del conreu i la muntanya mentre admiraven els diferents tipus de vegetació que hi ha a l’entorn.

“Ens interessa promoure la integració i l’autonomia de les dones nouvingudes”, explica la Maria Majó Clavell, coordinadora del projecte ‘Totes plegades’. “Per una banda, volem formar-les amb les competències bàsiques perquè s’integrin i, per l’altra, que descobreixin el seu entorn i se sentin mataronines”.

La ruta ha continuat per l’antic Castell d’Onofre Arnau fins arribar al Turó de Mata on el grup de dones ha pogut contemplar les vistes del Maresme: des de Sant Andreu de Llavaneres fins a Mataró amb el mar de fons i les Cinc Sènies al davant.

Aquesta visita guiada forma part de les activitats relacionades amb el medi ambient, la sostenibilitat, el reciclatge i l’estalvi energètic que ofereix el CIRD i que es coordinen conjuntament amb la Casa Capell de la Secció de Medi Ambient de l’Ajuntament de Mataró i l’Escola Natura del Parc Narutal del Corredor Montegre.

El grup d’avui forma part del projecte ‘Totes plegades’ que es duu a terme a la Vocalia de Dones de l’Associació de Veïns de Rocafonda. La sortida es repetirà el proper dimecres 14 de maig amb dones del Centre Sant Pau de Càritas Interparroquial de Mataró.