Projecte

Les escoles de Mataró busquen un nom per a la imatge del projecte


10 març 2014

Logo

El projecte “Mataró, ciutat de valors” des del seu inici el passat mes de gener s’ha presentat associat a una imatge: un capgròs en forma de cor, ja que els valors són emocionals, però també reflexius. Es tracta d’un personatge negre dins d’un fons groc que pica l’ullet i anima els mataronins a viure aquesta iniciativa pionera a Catalunya.

Com que els centres educatius tenen un paper fonamental en la transmissió i l’educació dels valors, s’ha proposat com a pràctica perquè els nens treballin la capacitat d’opinar, practiquin un procés participatiu i fomentin el compromís amb la ciutat, que siguin precisament ells els qui  proposin noms per a identificar aquest personatge.

Avui s’ha enviat un vídeo a totes les escoles de Mataró en què el personatge es presenta i demana la col·laboració de tothom per trobar una nom que l’identifiqui. L’objectiu és que a partir d’ara i fins a finals de mes cada escola faci una proposta de nom. Només es recomana que sigui curt, fàcil, engrescador i que reflecteixi la identitat mataronina.

La decisió sobre el nom final, però, no solament la tindran els nens. A partir de l’1 d’abril es donaran a conèixer totes les propostes rebudes i tots els mataronins a través d’aquesta mateixa pàgina web  i de diversos dispositius electrònics podran votar l’opció que més els hi agradi.

Finalment, el 27 d’abril, dins l’acte d’inauguració del Pati del Cafè Nou es donarà a conèixer l’opció guanyadora.