Sostenibilitat

L’Escola Montserrat Solà celebra la primera Festa de la Sostenibilitat


31 maig 2014

???????????????????????????????

Els alumnes de l’Escola Montserrat Solà s’han reunit aquest dissabte al pati del centre per celebrar la primera Festa de la Sostenibilitat, una jornada plena d’activitats lúdiques i educatives per aprendre, tot jugant, la importància d’aquest valor.

“Durant tot l’any hem treballat el reciclatge i hem fet activitats relacionades amb la sostenibilitat, com un mercat de segona mà, un taller de titelles o la iniciativa de reciclar llibres per Sant Jordi”, explica Anna Pont, coordinadora de la Comissió Verda. “Vam demanar un inflable a l’Agència Catalana de Residus perquè els nens poguessin aprendre a reciclar d’una manera divertida i vam decidir complementar la jornada amb altres tallers”, afegeix.

Els més petits han pogut realitzar els seus propis titelles a partir de material reciclat, com ara tubs de paper higiènic, cartró, brics de llet o càpsules de cafè i també construir un espantaocells que col·locaran a l’hort que l’escola té a les Cinc Sènies.

L’oferta del dia s’ha completat amb un taller de reparació de bicicletes i un altre de fabricació d’eines per jardineria i hort urbà a partir d’envasos reciclats.

Per als més grans, a les dotze s’ha dut a terme la xerrada ‘Dues causes amb un únic gest: recicla i crea ocupació’ a càrrec de la Fundació Maresme que ha explicat què en fan de l’oli de cuina i dels taps de plàstic que es recullen a l’escola.

Més tard ha estat el torn de la cooperativa Som Energia per explicar com es pot canviar el model energètic actual i treballar per assolir un model cent per cent renovable.

Durant tot el dia, a més, s’ha pogut veure la projecció ‘Un dia a l’escola verda’, un audiovisual que mostra com treballen els alumnes al centre, des del punt de vista d’escola verda, i com les seves tasques i hàbits contribueixen a que el món sigui més sostenible.