Compromís

L’estalvi de la factura de l’aigua digital s’invertirà en ajuda social


30 gener 2014

Miquel Rei Aigües

Convertir la factura de l’aigua i el clavegueram de paper a digital pot tenir molts avantatges, evidentment mediambientals, però també socials. Aigües de Mataró s’ha compromès a invertir l’estalvi que obtindrà d’aquest canvi de format en el fons social que la companyia destina des de juny de 2012 a subvencionar el cost de les factures de les famílies més desafavorides i perjudicades per la crisi.

Segons ha explicat Miquel Rey, president de l’organisme, el 2013, el fons social d’Aigües de Mataró va subvencionar 977 factures de prop de 700 unitats familiars, per un import global de 51.350 €. El romanent del fons que estava previst l’any passat (60.000 €) es gastarà al 2014, junt amb la partida de 60.000 € que també s’han pressupostat enguany. A més, s’hi afegirà l’estalvi per les factures que es deixin de fer en paper. Aigües de Mataró emet cada any 345.000 factures, i es calcula que cadascuna té un cost de 0,28 €. Els ajuts del fons social són gestionats per Serveis Socials de l’Ajuntament.

Aigües de Mataró informarà tots els seus abonats sobre la campanya i demanarà la seva implicació mitjançant el missatge “Si et canvies a la factura digital faràs créixer l’ajuda social” que estarà imprès al dors de les factures en paper que es distribuiran a partir del proper mes de febrer. Els clients poden demanar el canvi de factura de paper a digital a través de la pàgina web www.cadagotaajuda.cat com des del portal corporatiu de la companyia,www.aiguesmataro.cat.