Sostenibilitat

Market Sèrie B: Objectes amb segones oportunitats


10 maig 2014

Sèrie B

Una vuitantena de parades s’han aixecat aquest dissabte al Parc de Cerdanyola. Tres elements caracteritzen aquest mercat que s’organitza cada trenta dies, normalment cada  segon dissabte de mes: preus molt reduïts, una oferta absoluta diversa i pràcticament res és completament nou. Tot producte que arriba en aquest mercat arrossega una història i aquí rep una segona oportunitat.

En el Sèrie B Market s’hi pot trobar de tot: roba, sabates, objectes de la llar, màquines d’escriure, electrodomèstics, maletes, vestits de sevillanes, bastons, carregadors de mòbils… evidentment no tot té la mateixa qualitat, cosa que fan notar els venedors. Per exemple, un crida amb entusiasme: “Funda de sofà molt barata i rentada!”. Comprar aquí és un art i es nota que hi ha veritables expert tant davant com darrera les parades.

“La crisi econòmica ha fet augmentar les vendes, però també el nombre de venedors”, explica Conchi Maldonado, una propietària de parada. La majoria dels venedors són persones que s’han quedat sense feina i amb aquest sistema busquen algunes recursos per sobreviure. “Coses que penses que mai es podran vendre un dia o altre s’acaben venen”, explica.

Però d’on surten tots aquests productes? “Són d’autònoms que tenien fàbriques i amb la crisi les han hagut de tancar o d’amics que tenen coses i ens les donen, res és comprat, ja que oferint aquest preus tan baixos, de pocs euros, no tindríem marge”, explica Maldonado.

El mercat del Parc de Cerdanyola està organitzat per Sèrie B Market, una associació sense ànim de lucre que vol transformar el concepte de consum, apostant i promovent el comerç de proximitat, responsable i sostenible. A Mataró, però, cada mes se’n celebren d’altres, un a Can Gassol i un altre al Cros. El proper mercat a Cerdanyola serà el 14 de juny.