Experiència

Mataró celebra aquesta setmana diversos actes relacionats amb els valors


21 octubre 2014

ferrocarril_2014_cartell.indd

Comencem una setmana carregada d’actes relacionats amb els valors en general i concretament amb l’experiència, el valor que treballa la ciutat aquest mes en el marc del “Projecte, Mataró ciutat de valors”.

 Dijous 23 d’octubre, 19,30h, a l’Ajuntament

L’arqueòleg, historiador i dibuixant, Marià Ribas (1902-1996) – mataroní del passat que aquest mes simbolitza  el valor de l’experiència – serà considerat mataroní il·lustre en un acte institucional de reconeixement que s’iniciarà amb la presentació del retrat que a partir d’ara formarà part de la galeria de mataronins il·lustres, obra de l’artista mataroní Manuel Cusachs, i , seguidament, Josep Duran i Guitart, catedràtic d’Arqueologia de la Facultat d’Història de la  UAB, desglossarà la figura de Ribas.

Divendres 24 d’octubre, 19,30h, al complex CA Laietana

Taula rodona sobre “Els valors de l’esport” amb la presència del doctor en pedagogia i expert en humanisme i esport, Guillem Turró; l’exatleta, Guillem Pera; i l’educador i entrenador d’atletisme, Joan Mola. I moderada per la codirectora de la revista Valors, Maria Coll.

Dilluns 27 d’octubre, 19,30h, sala d’actes de la Fundació Iluro

Presentació de l’Anuari dels Valors 2013 de Catalunya càrrec del seu director, Àngel Castiñeira, professor d’ESADE i director de l’Observador de l’Observatori dels Valors. Activitat organitzada per l’Associació Cultural Valors i la Fundació Lluís Carulla.

Com que el mataroní històric del mes de novembre, quan la ciutat treballarà el valor de la iniciativa, serà el promotor del primer tren Barcelona-Mataró, el Cercle Històric Miquel Biada avança aquest mes dos dels actes de la quasi desena d’activitats programats per aquest motiu i per celebrar el 166 aniversari del primer tren:

Dijous 23 d’octubre, 19:30h, a Can Palauet

Conferència sobre “Els catalans a Cuba” a càrrec del doctor Jordi Maluquer de Motes, catedràtic d’Història i Institucions Econòmiques.

Dissabte 25 d’octubre, de 11 a 20 h, a la plaça de Santa Anna

Desena Fira Ferroviària de Mataró i diumenge continua tot el dia el trenet amb la locomotora Cocodrilo del Centre de Modelisme Ferroviari de Sabadell i la maqueta modular i de Lego del Grup Ferroviari de Mataró

Dissabte 1 de novembre, 10:30h, Ajuntament de Mataró

Ruta guiada “Miquel Biada, e primer ferrocarril”. Passeig pels principals espais de la ciutat relacionats amb el primer tren i el seu impulsor. Sortida de la l’Ajuntament. (Aquesta ruta es repetirà el 29 de novembre)

Dissabte 1 de novembre, 1 del migdia, Cementiri dels Caputxins

Ofrena floral al Panteó de Miquel Biada al Cementiri dels Caputxins.