Experiència

Mataró homenatja els seus avis a la 59ena Festa de la Vellesa


5 octubre 2014

vellesa

Més de dues-centes cinquanta persones, en representació de les persones grans de Mataró, han estat homenatjades aquest matí al Teatre Monumental a la 59ena Festa de la Vellesa, una activitat organitzada pel Patronat Local de la Vellesa. Una cita de tradició històrica en el calendari d’actes de la ciutat que té com a objectiu agrair als avis i àvies de Mataró el seu esforç i dedicació al treball, a la societat i a la família.

Joaquim Fernàndez, el primer tinent alcalde de l’Ajuntament, ha recordat que la ciutat aquest mes, dins el marc del projecte “Mataró, ciutat de valors”, destaca la importància del valor del la experiència, molt relacionat amb la gent gran. “Quantes vegades pensem si ara tinguéssim el pare o a la mare aquí ells ens podrien ajudar? Perquè vosaltres teniu l’experiència, heu viscut moments complicats com els d’ara i ens podeu ajudar en la transmissió de valors”, ha manifestat.

La lectura del Cant a la Vellesa enguany ha anat a càrrec de la locutora de Mataró Ràdio, Maria Lluïsa Aranaz. El text ha recordat que “el sol brilla per totes les edats” i que els grans no s’han d’entossudir a viure com els joves “perquè això ja ho han fet”, sinó a “viure el futur amb joia”. I ha destacat “la saviesa -no acadèmica, sinó el pòsit d’experiències – que aporta la vellesa”  i el fet que “malgrat passin els anys els somnis no tenen caducitat”.

En aquesta edició l’entitat d’honor convidada ha estat el Centre Atlètic Laietània, representada pel seu president, Carmel Comerón, qui ha qualificat aquest acte d’homenatge a la vellesa de “justícia”.Enguany els dos avis de més edat que han presidit tot l’acte han estat, Lluís Armengol, de noranta-quatre anys, i Mercè Gonzàlez, de noranta-dos. El fi de festa ha anat a càrrec dels músics Annick Puig, violinista; de Rafel Sala, guitarra, ambdós membres de l’orquestra del Gran Teatre del Liceu, i del Cor Juvenil Rodamón.