Mataró recorda aquest agost que és una ciutat d’acollida


1 agost 2014

Laia arquera

L’acollida és un valor que històricament sempre ha caracteritzat Mataró. Al llarg de l’evolució de la ciutat, i especialment en el segle XX, la capital del Maresme ha rebut diverses onades de població, algunes des del mateix continent i altres de països més llunyans,  que han contribuït a configurar la ciutat actual.

Però, a més, Mataró,  històricament també sempre ha estat una ciutat comercial i empresarial, oberta a la mar i a l’intercanvi amb altres poblacions. Per això, la ciutat diàriament no solament acull gent que arriba per instal·lar-s’hi definitivament, sinó també turistes catalans i estrangers, que visiten Mataró per gaudir de les seves platges i els seus atractius culturals; empresaris que participen a congressos, joves que cursen els seus estudis universitaris a la ciutat o venen d’intercanvi o esportistes, actors o ballarins que fan petites estades convidats per entitats mataronines.

I, per tot això ,no podem perdre de vista durant aquest agost, però també durant tot l’any, que el valor de l’acollida “és un gest que dóna qualitat humana a una societat” però al mateix temps “exigeix superar prejudicis i tòpics, no jutjar, estar sempre obert i mostrar-se disposat a escoltar”. Tenint en compte que aquest valor es pot tractar des de molts punts de vista en aquest enllaç trobareu diversa documentació sobre aquest tema. (DOCUMENTACIÓ VALOR ACOLLIDA)