Cooperació

Maurici Blancafort: “L’actitud del voluntari és el que necessita la societat”


13 juny 2014

???????????????????????????????

Maurici Blancafort, president dels Amics de la Gent Gran (AGG), ha impartit aquesta tarda a Can Palauet la conferència ‘Com puc ajudar? Cròniques d’un voluntari social’, amb el mateix títol del llibre que ha publicat recentment on descriu la seva experiència de més de 25 anys com a voluntari en aquesta entitat.

En un ambient íntim, Blancafort ha explicat que després d’un accident de moto als 19 anys va reflexionar i, en veure que no havia fet res més que viure per a ell, va decidir dedicar part del seu temps als altres.

“I aquí va ser quan em vaig formular la pregunta: I com puc ajudar jo? I una postal dels Amics de la Gent Gran que tenia a casa em va donar la resposta”, ha confessat Blancafort.

“Per ser voluntari no fa falta renunciar a res. Jo tinc la meva feina, la meva família, els meus amics, la meva vida social i sempre trobes el moment per tot”. Blancafort ha desgranat el que implica ser voluntari, després de començar per la base fins a esdevenir president de l’entitat a la qual ha dedicat més de 25 anys de compromís.

“Jo sé com viu, com pateix i com es fa un voluntari. Significa un compromís i una responsabilitat. Un voluntari té una cosa màgica: el somriure i també la capacitat de donar, i amb això es canvia el dia i la vida de les persones grans a qui els devem tot el que tenim” ha dit.

Es pot canviar la realitat

Blancafort ha insistit en què “per canviar la realitat, el que cal és actuar i aquesta actitud de donar és el que necessita la societat. A més d’indignar-nos, cal actuar”.

Durant la xerrada, l’autor ha compartit amb els assistents les conclusions del seu llibre amb el que vol agrair “el regal que ha significat per mi formar part d’AGG” i amb el que també busca “motivar la gent a reflexionar i a activar-se socialment.”

Blancafort ha anunciat que l’entitat, formada actualment per més de 800 persones, s’està expandit i que té la intenció d’instal·lar-se a Mataró. Ha assegurat que hi ha moltes maneres d’ajudar i que, al cap i a la fi, “és igual a qui ajudem, del que es tracta és de cooperar i millorar entre tots la societat”.

L’acte també ha comptat d’una banda amb la presència de Núria Salellas, presidenta de l’Associació Jaume Pineda, que ha explicat la feina d’aquesta entitat amb els reclusos dels centres penitenciaris i també amb el regidor de Cultura, Joaquim Fernández, qui ha recordat que els actes del Juny Associatiu culminaran amb la mostra d’entitats del proper dissabte 28 a la Plaça Santa Anna.