Sostenibilitat

Melé: “És molt fàcil culpar a banquers i a polítics, però nosaltres tenim capacitat de canvi”


22 maig 2014

mele conferencia

El subdirector general de Triodos Bank Espanya, Joan Antoni Melé, ha reclamat avui des de Mataró un canvi de consciència i un major compromís i entusiasme a la ciutadania per a millorar el món.

“És molt fàcil culpar a banquers i a polítics, però nosaltres tenim capacitat de canvi”, ha recordat el banquer en una conferència organitzada per la Casa Capell al Tecnocampus dins el marc del projecte “Mataró, ciutat de valors”.

L’home que ha expansionat la banca ètica a Catalunya ha exposat diverses recomanacions a l’abast de tothom per canviar les coses. En primer lloc, comprar de forma responsable. “Quan comprem votem cada dia, per això hem de pensar en què comprem, per què comprem i a on comprem”.

Per altra banda preguntar-nos “per què estalviem, quants diners estalviem i a on ho fem”. I, en aquest sentit, ha manifestat un Melé optimista: “Estalviem perquè no tenim confiança amb la vida, però tot el que vingui es pot afrontar”.

Com a tercer element, el banquer també ha considerat prioritari canviar el concepte de treball, recuperar “la feina com a servei per cobrir les necessitats dels altres” i no com una activitat només pensada per guanyar diners i sobreviure.

I, en aquest sentit, a través de l’educació, ha insistit en animar els joves a treballar pel bé comú i no solament a mirar el benefici propi. “Els joves estan plens d’ideals però estan decebuts” i per això “cal educar en valors i passar de la cultura del jo a la cultura del nosaltres”, ha conclòs Melé.