Cooperació

Centenars de mataronins descobreixen la feina de les entitats de Mataró


29 juny 2014

Fira entitatsQuasi com a colofó final d’un més carregat d’activitats relacionades amb la cooperació, la V Mostra d’Entitats, que enguany ha comptat amb la participació de més de setanta associacions i fundacions, ha servit perquè centenars de mataronins puguin conèixer la feina que durant tot l’any, sovint de forma silenciosa, fan les entitats de la ciutat, ja sigui des del punt de vista social, esportiu, mediambiental  o cultural.

Durant tot el dia la plaça Santa Anna i la Riera, nucli de la mostra, ha estat un continu d’activitat. Totes les entitats des dels respectius estands han explicat la seva tasca a la ciutadania i des de diferents punts les actuacions, els tallers i les taules rodones testimonials s’han succeït de forma continuada.

Un dels espectacles conjunts, organitzat per la Fundació Vicente Ferrer, ha estat la “Bombollada per la cooperació”, acció que ha servit per recordar els objectius del Mil·lenni de cara el 2015: eradicar la pobresa extrema a la meitat, assolir l’educació primària universal, promoure la igualtat entre els gèneres, reduir la mortalitat infantil, millorar la salut materna, combatre la SIDA, garantir la sostenibilitat i fomentar una aliança global per al desenvolupament.

Però al llarg de la jornada també s’han pogut sentir contes solidaris (Fundació Campaner i L’Hora Violeta), cançons de pau per part de Genís Mayola, balls de Bollywood (Fundació Vicente Ferrer i Haribala) i llatinoamericans (Associació d’Ajuda Social Manà) , musicals (Cercle Catòlic) i teatre (Associació de la passió Infantil). S’han fet tallers de henna i de manualitat. I en dues ocasions, s’ha llegit solemnement, el “Manifest del compromís per la cohesió social i la convivència”.

Els esports també han tingut un paper destacat en aquesta mostra. Els nens, per exemple, han pogut iniciar-se en l’art de l’esgrima o s’han pogut veure exhibicions de futbol sala o twirling. I, durant tot el dia, l’Associació Juvenil de Club de Banshee Errante ha demostrat que hi ha jocs de taula amb valors més enllà dels clàssics.

Més fotos al facebook de “Mataró, ciutat de valors”.