Iniciativa

Miquel Biada, Verkami i Carlos Martínez, protagonistes del valor de la iniciativa


1 novembre 2014

jonas sala

Com cada mes tres mataronins exemplifiquen el valor que la ciutat treballarà aquest mes de novembre: la iniciativa. Un d’ells, Miquel Biada, representa els mataronins que al llarg de la nostra història han apostat pel progrés; Jonàs Sala, simbolitza l’èxit dels actuals emprenedors de la ciutat, ja que Verkami ha esdevingut amb poc temps una plataforma de referència; i, finalment, Carlos Martínez, estudiant del Tecnocampus Mataró-Maresme ens demostra que la ciutat és avui i en el futur encara viva en iniciativa.

El 28 d’octubre de 1848 va circular per primera vegada un tren a la península Ibèrica. El ferrocarril va recórrer el trajecte Barcelona-Mataró. Aquest fet no hauria estat possible sense l’entusiasme, l’emprenedoria i l’empenta d’un mataroní, Miquel Biada i Bunyol. Malgrat arruïnar-se dues vegades i patir molts entrebancs per aconseguir el capital per tirar endavant una obra de tanta envergadura al final se’n va sortir. Aquest mes el Cercle Històric Miquel Biada ha programat diversos actes per reivindicar la seva figura. (Vídeo) (Fitxa Biogràfica Miquel Biada)

Mataró ha estat una ciutat emprenedora al llarg de la història i també ho és ara. Per exemple, fa quatre anys tres mataronins, Joan, Jonàs i Adrià Sala iniciaven a Mataró la segona plataforma de crowdfunding d’Espanya. I amb aquest poc temps s’han convertit en referència europea d’aquest nou sistema de finançament i han aconseguit que moltes persones avui ja considerin el micromecenatge com un model eficaç, de confiança i amb valors positius per finançar proposes culturals. Amb seu a la capital del Maresme, aquesta empresa és un clar exemple del valor de la iniciativa. (vídeo)

Verkami té seu al Tecnocampus Mataró-Maresme, un espai d’emprenedoria, des del qual cada dia sorgeixen nous projectes. Un pou d’estudiants que decideixen crear la seva pròpia empresa i convertir les seves idees en realitats. Aquest és el cas de Carlos Martínez, un jove que busca finançament per la seva empresa i que té clar que la iniciativa “ens fa millor persones”. (vídeo)