Actualitat

‘Mirades Singulars’, una mostra d’art integrador i solidari


15 maig 2014

DSC_1627

Sota el títol ‘Mirades singulars’ aquesta tarda s’ha inaugurat a l’Ateneu de la Fundació Iluro aquesta peculiar exposició. Es tracta d’una mostra creada a partir de dotze obres d’art de reconeguts artistes que s’exposen juntament amb les versions que han realitzat persones amb discapacitat intel·lectual de la Fundació El Maresme.

Cadascun dels quadres ha estat interpretat per dues persones de la Fundació El Maresme, de manera que el visitant pot observar l’obra original i, al costat, veure com aquesta ha estat reproduïda per nois i noies que han compartit classes, tallers i xerrades amb els artistes per tal de plasmar el seu treball.

El president de la Fundació El Maresme, Josep Morgades, ha destacat en l’acte d’inauguració  que amb “iniciatives com aquesta, en què la cultura uneix ciutadans, la gent amb discapacitat intel·lectual participa a la societat d’una manera digna”.

L’acte també ha comptat amb el parlament de Cristina Sánchez, de la fundació, que ha versionat una obra de Perecoll. Ella ha explicat que aquesta ha estat “una aventura molt divertida, en la qual hem après molt de tots els artistes i ara volem compartir la experiència amb vosaltres”.

En nom dels artistes, Marta Duran ha expressat l’agraïment de “poder conèixer de prop la feina que fa una fundació excepcional”. “En el meu cas – ha confessat – vaig anar a fer unes classes de pintura al mateix centre i he de reconèixer que el resultat ha estat millor que el meu”.

Per la seva banda, la directora dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família, Carme Canela, ha posat de manifest que “no existeixen les discapacitats sinó que cadascú expressa les seves competències i les seves capacitats de la millor manera que sap”.

Finalment, l’alcalde de Mataró, Joan Mora, ha volgut agrair el treball conjunt de totes les entitats i persones que han fet possible aquesta mostra destacant “la lliçó d’humilitat que ens donen les persones que estan al servei dels altres i la il·lusió amb què treballen aquests nois i noies”. “La generositat és el que fa gran Mataró”, ha conclòs.

Albert Alís, Pere-Màrtir Brasó, Josep Mª Codina, Manuel Cusachs, Marta Duran, Ana García, Ricard Jordà, Perecoll, Marc Prat, Alberto Romero, Tomàs Safont-Tria i Josep Serra han cedit i posat a la venda les seves obres. Els diners que es recullin aniran íntegrament per a la Fundació El Maresme. Les versions que han fet les persones de la Fundació també es poden comprar per un preu de 40 euros que es destinarà als artistes.

‘Mirades Singulars’ es pot visitar a l’Ateneu de la Fundació Iluro fins el proper 22 de juny.